-
P
Dyskusja Jak uruchomić support dla setfacl na udziałach nfs?
Cześć, Udostępniłem folder przez NFS (wersje 3,4 i 4.1) i ... nie mogę z zewnątrz wykonać na tym systemie plików setfacl. Czy jest jakiś sposób, żeby to obejść lub uruchomić? Oprogramowania, które łączy się z tym systemem plików, niestety nie zmienię; jest zamknięte. Standardowa dystrybucja...- pczekalski
- Temat
- acl nfs setfacl shared
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
P
Archiwum HBS3 i klient FTP a OVH
Cześć, Walczę z backupowaniem hostingu OVH - nieduży, jakieś kilka GB, ale pierdylion małych plików: parę portali na wordpressie - na mojego QNAPa w domu: OVH->QNAP. Używam do tego połączenia FTP, konfigurowanego bezpośrednio spod HBSa. I co chwilę lecą mi timeouty. IMHO konfiguracja timeoutu...- pczekalski
- Temat
- ftp hbs3 hybrid backup sync ovh
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
P
Dyskusja Jak zaktualizować TR-004?
Panie i Panowie, pomocy. Jak zaktualizować TR-004? Jest info że jest nowe firmware, jak na załączonym screenie. Klikam update, jak się "zrobi" to potem Eject Enclosure zgodnie z hintem, następnie jak zniknie z listy urządzeń USB, restartuję TRa (fizycznie, wyłącznikiem z tyłu) i ... znowu mam...- pczekalski
- Temat
- raid tr-004 tr004 update
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
P
Archiwum TVS-472XT + TR-004 - obudowa zniknęła ...
Witajcie ponownie. Z moimi QNAPami to się nie da nudzić. Konfiguracja: TVS-472XT i do niego podpięty (po USB-C, od strony TVSa do portu Thunderbolt na karcie) TR-004. Zasadniczo to działa, ale dzisiaj zajrzałem po paru dniach nieobecności na TVSa i ... TR-004 zniknął. Wszystkie LEDy na...- pczekalski
- Temat
- tr 004
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
P
Dyskusja Jak rozszerzyć "nierozszerzalny" wolumen na macierzy?
Czołem, RAID-5. Wymieniłem dyski z 8TB na 20TB, w kolejności, 1 za 1. Wszystko ładnie działa. Pojawiła się opcja "Expand Capacity" (no w końcu po to to robiłem) i ... szach mat, efekt jak niżej. Czyli że co? Łączna pojemność za duża? I co dalej? NAS TVS-472XT BTW - Mam analogiczny układ w...- pczekalski
- Temat
- pule i woluminy
- Odpowiedzi: 2
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
P
Dyskusja Toshiba 20TB i TVS472XT
Witajcie! Zrobiłem upgrade macierzy, wymieniając dyski pojedynczo. Dyski to Toshiba 20TB MG10ACA20TE, QNAP TVS-472XT - dyski są na liście zgodności. Wszystko przebiegło OK, ale niestety pojawiają mi się błędy dotyczące praktycznie wszystkich dysków. Szanse że wszystkie padły są raczej nikłe, a...- pczekalski
- Temat
- #hdd #tvs hdd
- Odpowiedzi: 7
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
P
Dyskusja Backup, obudowa TR-004 i migracja macierzy, jak?
Planuję zrobić dodatkowy zewnętrzny backup QNAPa TVS-472XT, dokładając do niego TR-004. Ponieważ kończy mi się powoli miejsce na QNAPie, chciałem ogarnąć scenariusz, gdzie stare dyski z QNAPa (aktualnie RAID-5, prosty wolumen) przełożę do TR-004, a do QNAPa kupię nowe, większe. Czy da się...- pczekalski
- Temat
- backup raid tr-004
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
P
Dyskusja Max rozmiar dysków - jak rozumieć dokumentację?
Pacjent: TVS-472XT, (czterozatokowy). W dokumentacji jest info, że maksymalny obsługiwany wolumen, to 250TB a pool to 308TB. Czy jak wsadzę do QNAPa 4x22TB, to obsłuży, czy nie (planuję RAID5)? Czy jest jakiś limit na pojemność pojedynczego HDD? Bo te 250TB to nie bardzo wiadomo, do czego się...- pczekalski
- Temat
- hdd kompatybilność raid 5 tvs-472xt
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
P
Dyskusja Jak rozdzielić kontenery od zarządzania?
Dzień dobry, Po nieudanej próbie stworzenia "aplikacji" (za pomocą Docker Compose) z siecią typu bridge, co spowodowało sieciowe "zbrickowanie" QNAPa, a następnie konieczność wykonania hard resetu, postanowiłem na przyszłość rozdzielić zarządzanie i kontenery. QNAP (TVS-472XT) ma podłączone...- pczekalski
- Temat
- container station container-station containerstation konfiguracja sieci network sieć
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
P
Dzień Dobry!
Dzień Dobry! Z tej strony właściciel TVS-472XT i dodatkowo administrator TS-977XU-RP oraz TS-459 Pro II.- pczekalski
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!