-
Witajcie
Nowe forum - nowy zwyczaj. Chociaż poczytuję i doraźnie popisuję tutaj od dobrych kilku lat, to dopiero teraz przyszło się przywitać :) Lepiej późno niż wcale. Witajcie więc :) Przeszedłem już przez QNAP'y TS-409T, TS-109 Pro II, TS-110, a obecnie TS-119P+ w domu i TS-509 Pro w pracy...- pear
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Błąd podczas replikacji ze 109 II Pro na 509 Pro
Konfiguracja QNAP 109 II Pro w podsieci A QNAP 509 Pro w podsieci B sieci A i B spięte przez VPN (2/2Mb) Po około 2 MB przesłanych danych na 109 wychodzi błąd: Remote backup schedule pearhome fail. (Other error with error code 30) Co to takiego "error 30" ?- pear
- Temat
- wysoka dostępność
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Wysoka dostępność (HA) i iSCSI / Fibre Channel
-
Tłumaczenia
W tłumaczeniu na język polski w "Panelu obsługi użytkownika" jest taki pasztet - "User Groups" po polsku "Dopisz użytkownika". Dotyczy to chyba wszystkich QNAPów. Może zasugerować jednak "Grupy użytkowników" w to miejsce ?- pear
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
[PROBLEM] Gdzie wrzucić skrypt do uruchomienia przy starcie
Jak w temacie. Do tej pory próbowałem we wszelkich lokalizacji {}/etc/init. Część z nich po restarcie tworzy pliki od zera, czyli mojego skryptu, który bym chciał uruchomić tam nie ma. Pozostałe się nie usuwają, ale też nie uruchamiają. A sprawa jest banalna - chcę żeby od razu po starcie QNAP-a...- pear
- Temat
- harmonogram / autostart
- Odpowiedzi: 11
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding