-
A
Dyskusja Widzieć komputery z sieci Lan z poziomu File Station
Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1 Build 20191025 Model serwera: QNAP TVS-463 Nie mogę połączyć Qnapa z komputerami w sieci lan z poziomu Qnapa. Chciałbym widzieć komputery z poziomu FileStation. Jak to zrobić?- adamdon
- Temat
- file station lan station
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
A
Pomoc Brak połaczenia na ftp po aktualizacji
Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1Build 20101025 Model serwera: QNAP TVS-463 Witam, po dzisiejszej aktualizacji systemu na wskazany wyżej, straciłem możliwość łączenia się na serwer ftp poprzez dyndns. Co mogło sie zmienić po aktualizacji systemu?- adamdon
- Temat
- brak ftp połączenia
- Odpowiedzi: 9
-
A
Dyskusja Mapowanie dysku z poziomu QTS
Witam załogę, mam taką zagowzdkę. Zależy mi na zmapowaniu dysków z komputerów w sieci lokalnej ale z poziomu urządzenia Qnap. Czyli krótko mówiąc, chcę mieć dostęp do komputerów i ich dysków od strony QTS. Jak to zrobić? Próbowałem poprzez zwykle "Utwórz zdalne połączenie", ale to nie działa...- adamdon
- Temat
- mapowanie qnap qts udział sieciowy
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
A
Qnap TVS-463 Płyta z kontrolerem SATA
Witam, mam Qnap TVS-463 w uszkodzoną płytą z kontrolerem SATA. Uszkodzony jest slot SATA w trzecie kieszeni i urządzenie nie widzi dysku (ewidentny brak zasilania). Jeśli bywają uszkodzone tego typy NASy, kupiłbym taką plytkę sprawną. Ktoś może wie gdzie można takie rzeczy namierzyć... -
A
Dyskusja Otoczenie sieciowe widziane z poziomu Qnap
Witam, mama takie pytanie: czy możliwe jest zobaczenie otoczenia sieciowego i jego udostępnionych zasobów z innych urządzeń bezpośrednio z Qnap. Kiedyś to było możliwe, w której wersji oprogramowania 3.x. Wywoływało się to w okienku File Station/Ustawienia. Teraz takiej opcji nie ma. Czy jest...- adamdon
- Temat
- color dysku innego komputera networking poziomu qnap
- Odpowiedzi: 7
-
A
Czemu S a nie QNAP ?
Dlaczego pozbywasz się sprzętu?- adamdon
- Temat
- ktoś qnapa
- Odpowiedzi: 38
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
A
Dyskusja Nie mam dostępu do chat'u
Witam jestem dość nowym uczestnikiem tego forum i mam jakby się mogło wydać dość proste i prozaiczne pytanie. Jak można wejść na czat. Pracuje na Win7Unl Pl, przeglądarka to Chrome w najnowszej wersji. Kiedyś pisałem z uczestnikami, teraz wcięło mi okno do pisania. Proszę o jakąś poradę ;)- adamdon
- Temat
- Odpowiedzi: 14
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
A
Dyskusja Jak udostępnić streaming poprzez TwonkyMedia?
Jak udostępnić streaming poprzez TwonkyMedia wielu użytkownikom na różnych kontach?? W samym TwonkyMedia nie ma opcji dodaj użytkownika, a w oprogramowaniu NAS nie bardzo widzę dodania do użytkownika możliwości podpięcia go do TM. Proszę o poradę.- adamdon
- Temat
- twonkymedia
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
A
Udostępnianie plików za pomocą linków
Witam, jestem nowy, ale póki co daje radę z moim Kubusiem ;). Jest właściwie dla mnie nie jasna tylko kwestia udostępniania plików za pomocą linków. Jakie usługi powinny być uruchomione i jak skonfigurowane, aby ta usługa działała?? Proszę o pomoc i jakiś wskazówki.- adamdon
- Temat
- udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD