1. kordusson

Dyskusja Przekierowanie i dostępność portów DHT 6881 w rtorrent pro

Witam, Czy port dla DHT musi być otwarty podczas działania rtorrenta np. przez Open Port Check Tool -- Verify Port Forwarding on Your Router ? W czym rzecz... Gdy pobieram na prywatnych trackerach (łącze 1000/1000) leci jak należy 50- do 90MB/s w zależności co pozwalają seedy.. problem...
  2. kordusson

Pomoc Przekierowanie portu dla rtorrent

Witam, posiadam qnapa TS-453Be oraz rtorrent 0.9.8 0.13.8 - mam przekierowany port 42000, który jest opened według nmap , natomiast strony Open Port Check Tool -- Verify Port Forwarding on Your Router i inne podobnych wskazuje ze port jest zamknięty. ISP to Inea , z publicznym ip...
  3. kordusson

Dyskusja Błąd dysków, nie widzi w sieci... nie można się zalogować

Witam, wracając dziś z pracy .. zauważyłem że w moim TS-251C , diody od dysków 1 i 2 się nie świeciły ... dioda Status też się nie świeciła, działało tylko LAN i Power. Wyłączyłem Nasa i włączyłem ponownie... po kilkunastu minutach ... ten sam efekt. Wyłączyłem NAS odkręciłem obudowę ...
  4. kordusson

Następca Qnap 251C

Witam, szukam pomocy w wyborze nowego Nasa. W obecnym Nasie brak pamięci - wlutowane 1Gb, sprawa że NAS cierpi. Rtorrernt pro zabija mi Nasa już na starcie... tzn ilość zajętej pamięci.. Aktualnie dyski 1 i 2TB , oraz pod Usb - 3 Tb (docelowo na koniec roku dodatkowy dysk... tylko nie wiem...
  5. kordusson

Dyskusja FTP - brak uprawnień w zdalnym katalogu

Witam, mam problem z usługą FTP. Mam założone konto "user1" - i poprzez ftp (używam Total Commander) mogę bez problemu się zalogować i widzę katalogi wcześniej przeze mnie udostępnione ( Download ... oraz katalog domowy "home" ). Nie mogę jednak skopiować bezpośrednio danych po zalogowaniu...
  6. kordusson

Pomoc Rtorrent nie dziala po resecie

Witam, zmieniłem ustawienia dla Samby (na 3.0) dodatkowo zainstalowalem _h5ai , zresetowalem serwer i po resecie juz Rtorrent nie chce sie zaladowac. Probowalem odinstalowac i zainstalowac ponownie (z przygodami.. bo wskaznik poziomu instalacji zatrzymuje sie gdzie w 80% (po 30 min) i tak kilka...
  7. kordusson

Dyskusja Zmiana Nas'a - zmiana wszystkich ustawien ?

Witam, do dnia wczorajszego bylem szczesliwym posiadaczem Qnapa -TS-112 - jako ze czas na zmiany ... przyszedł nabytek - TS-251C. Większosc danych przenioslem na inne nosniki... a po wlozeniu dysku z 1 Qnapa w 2 - wszystko (poza wczesniejszym ustawieniem danych sieciowych) jako tako smigalo...
  8. kordusson

Dyskusja h5ai - dla Qnap, ewentualnie podobne rozwiazanie

Witam, miał już ktoś do czynienia z h5ai ? h5ai · a modern HTTP web server index for Apache httpd, lighttpd, nginx and Cherokee · larsjung.de czy orientujecie sie czy jest taka badz podobna aplikacja, dzieki ktorej po wrzuceniu plikow do okreslonego katalogu, bedzie widnial po wpisaniu...
  9. kordusson

Witajcie

Co prawda konto założyłem już 754 dni temu, ale ze względu że zastanawiam się nad zmianą NAS,a wracam do Was po wiedzę, którą znaleźć mogę tylko tutaj. Pozdrawiam Michał