-
Dyskusja Przekierowanie i dostępność portów DHT 6881 w rtorrent pro
Witam, Czy port dla DHT musi być otwarty podczas działania rtorrenta np. przez Open Port Check Tool -- Verify Port Forwarding on Your Router ? W czym rzecz... Gdy pobieram na prywatnych trackerach (łącze 1000/1000) leci jak należy 50- do 90MB/s w zależności co pozwalają seedy.. problem...- kordusson
- Temat
- 6881 encryption port port forwarding rtorrent rtorrent pro upnp
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Rtorrent 15
-
Pomoc Przekierowanie portu dla rtorrent
Witam, posiadam qnapa TS-453Be oraz rtorrent 0.9.8 0.13.8 - mam przekierowany port 42000, który jest opened według nmap , natomiast strony Open Port Check Tool -- Verify Port Forwarding on Your Router i inne podobnych wskazuje ze port jest zamknięty. ISP to Inea , z publicznym ip...- kordusson
- Temat
- port rtorrent ts-453be
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Rtorrent 15
-
Dyskusja Błąd dysków, nie widzi w sieci... nie można się zalogować
Witam, wracając dziś z pracy .. zauważyłem że w moim TS-251C , diody od dysków 1 i 2 się nie świeciły ... dioda Status też się nie świeciła, działało tylko LAN i Power. Wyłączyłem Nasa i włączyłem ponownie... po kilkunastu minutach ... ten sam efekt. Wyłączyłem NAS odkręciłem obudowę ...- kordusson
- Temat
- dioda dysk hdd ts-251c
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Następca Qnap 251C
Witam, szukam pomocy w wyborze nowego Nasa. W obecnym Nasie brak pamięci - wlutowane 1Gb, sprawa że NAS cierpi. Rtorrernt pro zabija mi Nasa już na starcie... tzn ilość zajętej pamięci.. Aktualnie dyski 1 i 2TB , oraz pod Usb - 3 Tb (docelowo na koniec roku dodatkowy dysk... tylko nie wiem...- kordusson
- Temat
- qnap
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja FTP - brak uprawnień w zdalnym katalogu
Witam, mam problem z usługą FTP. Mam założone konto "user1" - i poprzez ftp (używam Total Commander) mogę bez problemu się zalogować i widzę katalogi wcześniej przeze mnie udostępnione ( Download ... oraz katalog domowy "home" ). Nie mogę jednak skopiować bezpośrednio danych po zalogowaniu...- kordusson
- Temat
- ftp home uprawnienia
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Pomoc Rtorrent nie dziala po resecie
Witam, zmieniłem ustawienia dla Samby (na 3.0) dodatkowo zainstalowalem _h5ai , zresetowalem serwer i po resecie juz Rtorrent nie chce sie zaladowac. Probowalem odinstalowac i zainstalowac ponownie (z przygodami.. bo wskaznik poziomu instalacji zatrzymuje sie gdzie w 80% (po 30 min) i tak kilka...- kordusson
- Temat
- app center port forwarding rtorrent upnp
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Dyskusja Zmiana Nas'a - zmiana wszystkich ustawien ?
Witam, do dnia wczorajszego bylem szczesliwym posiadaczem Qnapa -TS-112 - jako ze czas na zmiany ... przyszedł nabytek - TS-251C. Większosc danych przenioslem na inne nosniki... a po wlozeniu dysku z 1 Qnapa w 2 - wszystko (poza wczesniejszym ustawieniem danych sieciowych) jako tako smigalo...- kordusson
- Temat
- optware / ipkg ts-112 ts-251c
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja h5ai - dla Qnap, ewentualnie podobne rozwiazanie
Witam, miał już ktoś do czynienia z h5ai ? h5ai · a modern HTTP web server index for Apache httpd, lighttpd, nginx and Cherokee · larsjung.de czy orientujecie sie czy jest taka badz podobna aplikacja, dzieki ktorej po wrzuceniu plikow do okreslonego katalogu, bedzie widnial po wpisaniu...- kordusson
- Temat
- serwer www
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Witajcie
Co prawda konto założyłem już 754 dni temu, ale ze względu że zastanawiam się nad zmianą NAS,a wracam do Was po wiedzę, którą znaleźć mogę tylko tutaj. Pozdrawiam Michał- kordusson
- Temat
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)