1. Moyrez

Dyskusja KODI 18.4 problem z zamrażaniem po zatrzymaniu odtwarzania

Dzień dobry, Od pewnego czasu borykam się z dość uciążliwą przypadłością na jaką cierpi moje KODI w wersji 18.4. Po inicjacji systemu od zera i formacie dysków, zainstalowałem system w wersji 4.4.1 wraz z HD Station 4.0.3 a do tego wspomniane już KODI 18.4. Wszystko działała w miarę stabilnie do...
  2. Moyrez

Witam Wszystkich :)

Zaległe przywitanie :) Noworoczne pozdrowienia dla Wszystkich!
  3. Moyrez

Dyskusja Przesiadka z TS-269L na HS-251

Panowie, przesiadam się z TS-269L (4.1.1) na HS-251. Dyski zostawiam te same (2xWD Red 3T w trybie RAID1). Wielka prośba o pomoc jak się bezpiecznie przesiąść bez utraty danych. W temacie jestem sporym laikiem i nie chciałbym czegoś namieszać bo z autopsji wiem, że potem się takie rzeczy bardzo...
  4. Moyrez

Dyskusja Aktualizacja HD Station

Na moim TS-269L z QTS 4.1 zaczął pojawiać się komunikat, że jest dostępna aktualizacja w HD Station (obecna zainstalowana wersja to 1.0.8). Problem w tym, że wszystkie komponenty są w najnowszej dostępnej wersji - dla pewności usunąłem całe HD Station i zainstalowałem od nowa. Po tym zabiegu...
  5. Moyrez

Pomoc Błąd przy rozpakowywaniu w Transmission

Mam pewien problem z wtyczką rozpakowującą w Transmission, a mianowicie po ściągnięciu w całości pliku, wtyczka załącza się tworząc katalog docelowy (w katalogu, gdzie znajduje się spakowany plik), ale niestety dalej wyrzuca błąd - w logach wygląda ona tak:
  6. Moyrez

Dyskusja Pomyłkowa instalacja AfpTmFix

Przez przypadek próbowałem zainstalować poprawkę pod inną wersję sprzętu i teraz po każdym restarcie wywala mi taki komunikat "AfpTmFix 1.1.0 installation failed. Not for this model" Można to jakoś na stałe wyczyścić?
  7. Moyrez

Dyskusja Limit pobierania w Transmission

Czy w Transmission oprócz limitów pobierania i wysyłania w menu konfiguracyjnym są gdzieś w innym miejscu systemu ustawiane limity pobierania? Pytam bo zauważyłem, że mimo tego, że w Transsmision nie mam ustawionych żadnych limitów to ewidentnie transfer pobierania mam w jakiś sposób przycięty...
  8. Moyrez

Dyskusja Problem z deinstalacją

Po ostatnich walkach z RAID'em wydawało się, że wszystko wróciło do normy a jednak okazało się, że kilka programów "zwariowało" przez te zmiany. Nie mogę odinstalować ani uruchomić poprzez QTS rtorrent++ oraz Optware IPKG. Ten ostatni potrzebuję do instalacji Transsmision. Prośba o pomoc jak to...
  9. Moyrez

Dyskusja Utrata danych

Ratujcie !!! Ostatnio to jakaś czarna seria dopadła mojego Qnap'a. Problem tym razem wydaje się poważny bo utraciłem wszystkie foldery współdzielone, gdzie miałem wszystkie swoje dane (Multimedia i wszystkie w nim podfoldery a także, Download, Public itp.) Dostaje komunikat w ostrzeżeniach, że...
  10. Moyrez

Dyskusja Problem po migracji do RAID1

Pojawiła się kolejna zagadka i zastanawiam się kiedy z tym dojdę do ładu, ale mam nadzieję, że z Waszą pomocą będzie to szybciej niż później. Mianowicie po przebudowie macierzy RAID1 wyskakuje mi komunikat, że powinienem przeskanować wolumen, co też chcę zrobić z tym, że po chwili wyrzuca mi, że...
  11. Moyrez

Dyskusja Migracja do RAID1

Ratunku!!! Dołożyłem wczoraj drugi dysk 3T do swojego TS-269L i robiłem migrację z single disc do RAID1. Po przeprowadzonej migracji mam spory problem bo teraz system wywala mi ostrzeżenie, że domyślne foldery multimedia, usb, web, public nie istnieją a tym samym wszystkie moje dane również :'(...
  12. Moyrez

Dyskusja Problem z rtorrent

Po kilkudniowej walce jestem zmuszony prosić jeszcze raz o pomoc bo naprawdę nie wiem w czym jest problem. Mam zainstalowanego rtorrenta w wersji 0.9.2 i po dodaniu jakiegokolwiek torrenta program od razu wywala błąd. Na dolnym pasku pokazuje się wykrzyknik z komunikatem "Sprawdź przekierowanie...
  13. Moyrez

Dyskusja Transmision 2.33

Cześć, Poszukuję instalki Transmission w wersji 2.22 lub 2.33 - prywatny tracker, z którego korzystam wymaga używania konkretnych wersji klienta BT i za innego dostanę bana. Szukałem już w różnych miejscach, ale ze względu na to, że jestem laikiem w kwestiach linuxowych to mam z tym problem...