-
Dyskusja KODI 18.4 problem z zamrażaniem po zatrzymaniu odtwarzania
Dzień dobry, Od pewnego czasu borykam się z dość uciążliwą przypadłością na jaką cierpi moje KODI w wersji 18.4. Po inicjacji systemu od zera i formacie dysków, zainstalowałem system w wersji 4.4.1 wraz z HD Station 4.0.3 a do tego wspomniane już KODI 18.4. Wszystko działała w miarę stabilnie do...- Moyrez
- Temat
- hd station kodi problem
- Odpowiedzi: 3
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
Witam Wszystkich :)
Zaległe przywitanie :) Noworoczne pozdrowienia dla Wszystkich!- Moyrez
- Temat
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Dyskusja Przesiadka z TS-269L na HS-251
Panowie, przesiadam się z TS-269L (4.1.1) na HS-251. Dyski zostawiam te same (2xWD Red 3T w trybie RAID1). Wielka prośba o pomoc jak się bezpiecznie przesiąść bez utraty danych. W temacie jestem sporym laikiem i nie chciałbym czegoś namieszać bo z autopsji wiem, że potem się takie rzeczy bardzo...- Moyrez
- Temat
- hs-251 ts-269l
- Odpowiedzi: 11
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Aktualizacja HD Station
Na moim TS-269L z QTS 4.1 zaczął pojawiać się komunikat, że jest dostępna aktualizacja w HD Station (obecna zainstalowana wersja to 1.0.8). Problem w tym, że wszystkie komponenty są w najnowszej dostępnej wersji - dla pewności usunąłem całe HD Station i zainstalowałem od nowa. Po tym zabiegu...- Moyrez
- Temat
- ts-269l
- Odpowiedzi: 36
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
Pomoc Błąd przy rozpakowywaniu w Transmission
Mam pewien problem z wtyczką rozpakowującą w Transmission, a mianowicie po ściągnięciu w całości pliku, wtyczka załącza się tworząc katalog docelowy (w katalogu, gdzie znajduje się spakowany plik), ale niestety dalej wyrzuca błąd - w logach wygląda ona tak:- Moyrez
- Temat
- download station
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Dyskusja Pomyłkowa instalacja AfpTmFix
Przez przypadek próbowałem zainstalować poprawkę pod inną wersję sprzętu i teraz po każdym restarcie wywala mi taki komunikat "AfpTmFix 1.1.0 installation failed. Not for this model" Można to jakoś na stałe wyczyścić?- Moyrez
- Temat
- konfiguracja systemu
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Limit pobierania w Transmission
Czy w Transmission oprócz limitów pobierania i wysyłania w menu konfiguracyjnym są gdzieś w innym miejscu systemu ustawiane limity pobierania? Pytam bo zauważyłem, że mimo tego, że w Transsmision nie mam ustawionych żadnych limitów to ewidentnie transfer pobierania mam w jakiś sposób przycięty...- Moyrez
- Temat
- download station
- Odpowiedzi: 16
-
Dyskusja Problem z deinstalacją
Po ostatnich walkach z RAID'em wydawało się, że wszystko wróciło do normy a jednak okazało się, że kilka programów "zwariowało" przez te zmiany. Nie mogę odinstalować ani uruchomić poprzez QTS rtorrent++ oraz Optware IPKG. Ten ostatni potrzebuję do instalacji Transsmision. Prośba o pomoc jak to...- Moyrez
- Temat
- optware / ipkg
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja Utrata danych
Ratujcie !!! Ostatnio to jakaś czarna seria dopadła mojego Qnap'a. Problem tym razem wydaje się poważny bo utraciłem wszystkie foldery współdzielone, gdzie miałem wszystkie swoje dane (Multimedia i wszystkie w nim podfoldery a także, Download, Public itp.) Dostaje komunikat w ostrzeżeniach, że...- Moyrez
- Temat
- pule i woluminy
- Odpowiedzi: 74
-
Dyskusja Problem po migracji do RAID1
Pojawiła się kolejna zagadka i zastanawiam się kiedy z tym dojdę do ładu, ale mam nadzieję, że z Waszą pomocą będzie to szybciej niż później. Mianowicie po przebudowie macierzy RAID1 wyskakuje mi komunikat, że powinienem przeskanować wolumen, co też chcę zrobić z tym, że po chwili wyrzuca mi, że...- Moyrez
- Temat
- raid
- Odpowiedzi: 29
-
Dyskusja Migracja do RAID1
Ratunku!!! Dołożyłem wczoraj drugi dysk 3T do swojego TS-269L i robiłem migrację z single disc do RAID1. Po przeprowadzonej migracji mam spory problem bo teraz system wywala mi ostrzeżenie, że domyślne foldery multimedia, usb, web, public nie istnieją a tym samym wszystkie moje dane również :'(...- Moyrez
- Temat
- raid ts-269l
- Odpowiedzi: 10
-
Dyskusja Problem z rtorrent
Po kilkudniowej walce jestem zmuszony prosić jeszcze raz o pomoc bo naprawdę nie wiem w czym jest problem. Mam zainstalowanego rtorrenta w wersji 0.9.2 i po dodaniu jakiegokolwiek torrenta program od razu wywala błąd. Na dolnym pasku pokazuje się wykrzyknik z komunikatem "Sprawdź przekierowanie...- Moyrez
- Temat
- rtorrent zdalny dostęp
- Odpowiedzi: 23
-
Dyskusja Transmision 2.33
Cześć, Poszukuję instalki Transmission w wersji 2.22 lub 2.33 - prywatny tracker, z którego korzystam wymaga używania konkretnych wersji klienta BT i za innego dostanę bana. Szukałem już w różnych miejscach, ale ze względu na to, że jestem laikiem w kwestiach linuxowych to mam z tym problem...- Moyrez
- Temat
- app center
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)