-
M
Dyskusja synchronizacja wybranych folderów na dwóch NAS QNAP w różnych lokalizacjach
Czy istnieje gdzieś kompletny przewodnik jak poprawnie ustawić dwa serwery QNAP TS-269L oraz TS-469L, aby wzajemnie replikowały/synchronizowały wybrane foldery udostępniane. Obrazowo, mój problem wygląda tak: Lokalizacja 1 - Kilka komputerów podłączonych do NAS, na którym zawartości ich...- marker
- Temat
- nas nas qnap qnap synchronizacja ts-269l ts-469l
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
M
Dyskusja Dziwne uprawnienia dostępu do folderów udostępnianych na NAS
Cześć, Zauważyłem przypadkowo dziwną niespójność prezentacji uprawnień do folderów na serwerze i od kilku dni zastanawiam się co jest tego przyczyną i jak to skorygować. Moja infrastruktura jest oparta o router ASUS DSL-N55U, który zarządza ruchem LAN, adresacją IP oraz jest AP WiFi. Do...- marker
- Temat
- nas uprawnienia
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
M
Pomoc Downgrade firmware
Czy ta metoda pozwoli mi na downgrade fw 4.0.5 do wersji np 4.0 ? how do i fix corrupted firmware (on mac ) - a jeżeli nie w ten sposób, to jak mam to zrobić (fw recovery nie zadziałał na moim NAS ts-469L)- marker
- Temat
- aktualizacja firmware ts-469l
- Odpowiedzi: 14
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
M
Archiwum Wyzwanie… czy ktoś postawił na TS-469L PlexConnect?
Witam Wszystkich, Od kilku dni walczę z postawieniem PlexConnect na NAS i niestety pomimo, iż wydaję mi się że wszystko robię poprawnie nie udało mi się w sposób stabilny uruchomić serwera Plex dla AppleTV. Moje środowisko: NAS QNAP TS-469L z fw 4.0.5 NAS IP 192.168.10.102 Gateway IP...- marker
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
M
Dyskusja Niedostępne foldery
Dzisiaj zauważyłem bardzo dziwny problem na Qnap z fw 4.0.5. zbudowałem strukturę katalogów wewnatrz folderu dzielonego pod automatyczną archiwizację (używam goodsync). W finderze (odpowiednik exploratora) widzę całą strukturę zarówno w afp jak i smb, jednak goodsync raportuje że folderu nie ma...- marker
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 5
-
M
Dyskusja Problem z prezentacją folderów dzielonych dla poszczególnych użytkowników + inne wątpliwości
Moi drodzy, Po tygodniu walki mentalnej po przesiadce z S na QNAP wreszcie oswajam się z inna filozofią działania serwera, co jest o tyle trudne, że wpięty jest w ekosystem Apple. Aby sztucznie nie zaśmiecać forum postanowiłem spisać wszystkie moje problemy i wątpliwości w jednym wątku...- marker
- Temat
- hdd macos smb
- Odpowiedzi: 22
-
M
Archiwum Time Machine w dowolnym katalogu - ale strasznie wolno
Witam, Ostatnio udało mi się zmusić QNAP TS-469L do montowania kopii TimeMachine w dowolnym głównym katalogu dzielonym i przy użyciu indywidualnych userów dla każdego komputera MAC. Zrobiłem to w następujący sposób: 1). Włączyłem opcję obsługi TimeMachine na QNAP 2). Założyłem odpowiedni...- marker
- Temat
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
M
Dyskusja Jak rozumieć taką niespójność uprawnień folderów?
Dzisiaj zacząłem przenosić się ostatecznie na QNAP z wersją softu 4.0.3. Po kilku dniach zabawy na sucho wciąż wielu rzeczy nie rozumiem i mam przeczucie, że wersja 4 oprogramowania to pościg za systemem operacyjnym S i jako taka jest jeszcze niedopracowana (chyba, że jestem w błędzie)...- marker
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 6
-
M
Dyskusja problem z dostępem do folderów współdzielonych przez kilku użytkowników
Znowu QNAP mnie przycisnął... Czym może być spowodowane, że do współdzielonego folderu może w jednym czasie dostać się jeden użytkownik? Mam soft do synchronizacji danych - w sposób ciągły pilnuje aby wybrane foldery na laptopie były synchronizowane na NASem. Dzisiaj zauważyłem, że jak jestem...- marker
- Temat
- afp apple samba syncovery udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
M
Dyskusja Jak odzyskać dane z dysku włożonego do kieszeni QNAP
Od dwóch dni walczę z QNAP ts-469L... nie powiem abym był zachwycony nabytkiem, ale może się przekonam. Niemniej takiego czegoś się nie spodziewałem. Włożyłem do kieszeni dysk z danymi, bo myślałem, że w ten sposób szybciej będę mógł je skopiować na dyski macierzy RAID, niestety dysk się nie...- marker
- Temat
- ts-469l
- Odpowiedzi: 9
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
M
Dyskusja Jak pozbyć się folderów domyślnych w FW4.0.2 na stacji ts-469L
Czy jest możliwość usunięcia niepotrzebnych katalogów domyślnych tworzonych podczas formatowania dysków: Public, Download, Multimedia, Usb, Web i Recordings?- marker
- Temat
- ts-469l
- Odpowiedzi: 10