1. bwnuk

Dyskusja Jak odzyskać magazyny wykonanych migawek po ich nieautoryzowanym usunięciu??

Witam dopadł nas niestety atak złośliwego oprogramowania, który zaszyfrował nam udziały sieciowe po smb. Nic nie szkodzi mamy przecież kopie migawkową a tu w pustka po analizie logów qnapa znalazłem że user bez praw admina zmienił swoją grupę przydzielił się do grupy admin usunął migawki i...
  2. bwnuk

Dyskusja Qnap przywrócił sie do ustawień fabrycznych

Witam Loguję się dziś na mojego qnapa a tu ekran początkowy zero aplikacji na pulpicie tak jak by się przywrócił do fabrycznych. Po wejściu w menager plików pusto ifo że należy dodać pule/wolumen (strach i panika w oczach) wchodzę w narzędzia dyskowe dyski ok / migawki ok wtf.... . i co ciekawe...
  3. bwnuk

Dyskusja Hyper Data Protector Czy ktoś już korzysta z aplikacji

Witam tak jak w temacie czy ma ktoś już jakieś opinie o nowej funkcji ?
  4. bwnuk

Dyskusja Nextcloud 17 (Apache73) kopia zapasowa

Witam Zainstalowałem aplikację działa elegancko :) tylko nie mam pojęcia jak zrobić backup programu na wypadek awarii. Zna ktoś jakieś rozwiązanie?? Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.6 bulid20190316 Model serwera: QNAP TS-453B
  5. bwnuk

Dyskusja Problem z uruchomieniem maszyny po wyłączeniu zasilania

Witam mam bardzo poważny problem z uruchomieniem maszyny wirtualnej po zaniku zasilania qnap wyrzuca mi komunikat "Błąd wystąpił wyjątek (2)" na wirtualce zainstalowany system linux centos z bardzo ważnymi plikami miał ktoś podobny problem jak usunąć ten błąd ewentualnie jak dostać się do plików...
  6. bwnuk

Archiwum dodawanie konta pocztowego w rainloop-webmail

Witam Zainstalowałem na swoim Qnapie rainloop-webmail i mam poważny problem z dodanie kolejnego konta pocztowego. Konto gmail dodałem bez problemu ale jeśli mam dodać konto gdzie mail to np. qnap@qnap.pl ale user to qnap1 to nie mam możliwości dodania takiego konta ta sama historia była w...
  7. bwnuk

Pomoc Problem po aktualizacji systemu do wersji stabilnej

Witam Po ostatniej aktualizacji systemu mam brdzo poważny problem z działaniem mojego qnapa: 1 brak aplikacji w app center 2 po zalogowaniu się jako admin widzę kilka aplikacji na pulpicie ale po kliknięciu wyskakuje komunikat "odmowa dostępu" i nie zrobię nic reinstalowałem raz jeszcze...
  8. bwnuk

Dyskusja Qmailagent proble z dodanie konta pocztowego

Witam Potrzebuje dodać kilka kont pocztowych do Qmailagent i wszystko by było zajebiście gdyby nie to że login do konta pocztowego jest inny. aplikacja nie pyta o zaawansowane ustawienia i chyba dupa będzie z centralizowania wszystkich kont pocztowych. Jest jakiś "myk" aby to uruchomić miał ktoś...
  9. bwnuk

Dyskusja Duże obciążenie procesora

Witam Próbuję od kilku dni uporać się z problemem nadmiernego obciążenie procesora. Wyłączone są już praktycznie wszystkie usługi a oznak poprawy jakoś nie widać. Spotkał się ktoś już z takim problemem krenel_processes praktycznie cały czas to 70-90 % użycia procesora
  10. bwnuk

Kupię 2 x 4GB kości pamięci RAM do mojego TS-251A

Kupię 2 x 4GB kości pamięci RAM do mojego TS-251A mogą być używane
  11. bwnuk

Dyskusja Błąd modułu rozszerzeń

witam moje dziecko powiadamia mnie o takim problemie co to oznacza
  12. bwnuk

Archiwum SocialLink Station - problem z uruchomieniem

Witam Zainstalowałem sobie na dwóch qnapach aplikację i nie mogę jej uruchomić. Doczytałem, że jeśli ma się zainstalowaną aplikację Logitech media serwer trzeba uruchamiać z portu 9090 ale u mnie każdy jest martwy. Bawił się ktoś tą aplikacją i może pomóc w jej uruchomieniu. oki problem...
  13. bwnuk

Witam

Witam jestem Bartek w domu posiadam ts-269l w pracy ts-470pro ts-112 oraz ts-420u.