-
Dyskusja Certyfikat SSL dla własnej strony WWW
Witam wszystkich, Na wstępie zaznaczę, że tematu nie ogarniam w ogóle. Mam na swoim Qnapie postawioną małą stronkę internetową i chciałbym aby połączenia z nią były szyfrowane. W związku z tym mam pytanie do tych ogarniających, jak to zrobić? Gdzie najlepiej/najłatwiej kupić/zdobyć certyfikat...- gac
- Temat
- certyfikat serwer www ssl www
- Odpowiedzi: 10
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja Backup na dysk eSata
W zawiązku z tym, że przeniosłem większość danych na serwer ostał mi się 1 wolny dysk w moim PC. Postanowiłem wykorzystać go na backup. Próbuję go podłączyć do nasa przez złącze esata. Dysk siedzi w PC i jest podłączony do zasilacza komputera. Kabelkiem sata-esata spiąłem dysk z serwerem i...- gac
- Temat
- backup
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Problem z połaczeniem SSH
ok, dzięki.coś mocno namąciłem, po restarcie nie mogę zalogować się na qnapie przez SSH. putty wywala Falal Error: Network error: Connection refused nic nie pomaga, telnet idzie- gac
- Temat
- ssh
- Odpowiedzi: 21
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
Pomoc Generowanie miniatur
Mam pytanko. Nawrzucałem kupę zdjęć na moją maszynę i tak od wczoraj Qnap ciągle zajmuje się w tle generowaniem miniatur. Nie wiem po co on sobie tym procka zajmuje i w sumie nie wiem czemu ale mnie to trochę drażni. Powyłączałem wszystkie stacje bo nie zamierzam przeglądać zdjęć z Qts'a a on...- gac
- Temat
- konfiguracja systemu
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
spóźnione trochę: Witajcie
Ja już zdążyłem się rozgościć tutaj i poczuć jak u siebie a przywitać się zapomniałem. No więc nadrabiam: Witajcie serdecznie.- gac
- Temat
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Pomoc TS-221 Kłopoty po aktualizacji do 4.1
Jest problem, Przed aktualizacją zastosowałem się do porad zawartych w tym wątku. Zaktualizowałem firmware ale po restarcie wysypało błędami: To samo w stosunku do File station, Download station, Music station W statusie systemu mam info że wersja oprogramowania to 4.1.0 Co robić...- gac
- Temat
- ts-221
- Odpowiedzi: 17
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Pomoc Jaki klient Torrent na platformę ARM ?
Witam, Proszę o pomoc Próbuję zebrać informacje na temat klientów torrent jakie można zainstalować na naszych Qnapach i po przeczytaniu miliona postów mam już totalny mętlik w głowie. Część dyskusji na ten temat jest dość stara (2010r). Czy mógłby mi ktoś przybliżyć stan na dzień dzisiejszy...- gac
- Temat
- rtorrent torrent transmission
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Dyskusja Wybór dysku, pytania dotyczące RAID1
Witam, Kupiłem Ts-221 i chcę docelowo skonfigurować RAID1 i w związku z tym mam 3 pytania: 1. Czy mogę kupić najpierw jeden dysk a dopiero za jakiś czas dokupić drugi identyczny i skonfigurować je w RAID1 bez utraty danych na tym pierwszym? czy trzeba od razu dwa dyski wstawić zanim zacznę...- gac
- Temat
- raid ts-221
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache