1. gkotyza

Dyskusja QVPN jeszcze raz od zera na MacOS/iOS/Win10/Android

Zaczne od moich ustawien QVPN(QBELT) w moim QNAPie: Router uPNP i port przez autoconfig CloudLinka wrzucony i status OK - zewnetrzne IP ok i Qnap dostepny poprzed xxx.myqnapcloud.com Lacze sie z urzadzen na kazdym rodzaju OSa i otrzymuje ponizszy komunikat: pozatym na macOS komunikat...
  2. gkotyza

Dyskusja TS-251+ Internet connection error

Czesc, szlag mnie trafia, caly dzien spedzilem nad szukaniem rozwiazania, nowy NAS, problem jak w tytule, system zresetowany juz dzisiaj chyba z 10 razy do zera, loguje sie na admin, ustawiam IP dynamiczne ale ze statycznym DNSem lokalnym oraz 8.8.8.8 nawet. Tworze konto uzytkownika z...
  3. gkotyza

Dyskusja Blacklista - zaladowanie z zewnetrznego pliku

Czesc, posiadam zbudowana dosyc duza liste adresow IP ktore chcialbym blokowac, czy jest mozliwosc zaladowania jej w calosci z pliku bo w interfejsie widze tylko mozliwosc pojedynczego dodawania ich.. ? Wersja oprogramowania Firmware: 4.4.1.1146 Model serwera: QNAP TS-251+
  4. gkotyza

WItam z UK

Hej wszystkim, jestem juz na tym forum jakis czas ale anonimowo, wiec przedstawie sie, troche dlubie w hardware i software, troche instaluje qnapow i S dla klientow i ogolnie wsparcie malych i srednich firm na terenie UK/Australii
  5. gkotyza

Dyskusja Wymiana duskow w TS-469PRO

Witam, w zestawie bylky 4 dyski po 2TB, 3 dni temu miejsce mi sie skonczylo to postanowilem zakupic 2 x 4TB ironwolf, wymienilem jeden dysk - RADI 5 sie odbudowal jednak miejsce sie nie zwiekszylo, wlozylem dzisiaj drugi dysk 4TB ironwolfa i dalej to samo. RAID sie odbudowal jednak miejsca nie...
  6. gkotyza

Pomoc VPN - polaczony ale brak mapowania dyskow..

Witajcie, przerobilem to Forum przez ostatnie 24h wzdluz i wszerz. Zrobilem OpenVPN i lacze sie fajnie do VPNa, porty i przekierowania dzialaja fajnie. Problem jest taki ze zaden z folderow sie nie mapuje jako dysk sieciowy. Przy polaczeniu po sieci lokalnej mapuje sie wszystko bez problemow...