-
Dyskusja Synchronizacja udziałów
Witam, Mam pytanie odnośnie sposobu rozwiązania kwestii synchronizacji kilku folderów. Najpierw przedstawię sytuacje: Mam sieć LAN w firmie w której folder z dokumentacja, na której pracują pracownicy, który jest synchronizowany Qsync-iem we wszystkich komputerach firmowych. Mam człowieka, który...- warmer
- Temat
- qsync synchronizacja
- Odpowiedzi: 8
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Backup synchronizowanego folderu
Witam, Czy jest możliwość wykonania backupu synchronizowanego folderu Qsync? Wiem, że moge zrobić backup folderu synchronizowanego który jest na PC, ale wolałbym żeby odbywalo sie to w nocy przy wyłączonych komputerach. Myślałem nad tym, żeby zrobić na NASie, do którego mieli by dostęp...- warmer
- Temat
- backup
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja Problem z mapowaniem dysku sieciowego
Witam, Mam problem z zmapowaniem dysku sieciowego w TS-221. Mianowicie oba sposoby opisane w instrukcji nie działają. Gdy chcę to zrobić przez Mapowanie dysku sieciowego w Qfinder 4.2.2, po zalogowaniu się jako admin dostaję komunikat: "Błąd sieci:nie odnaleziono urządzenia w sieci. Sprawdź...- warmer
- Temat
- qfinder pro ts-221
- Odpowiedzi: 16
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Pierwsze uruchomienie
Witam, Jako że, jest to moja pierwsza styczność z NAS-em i macierzami mam pewne pytanie. Po wrzuceniu do QNAP TS-221 2 dysków i standardowym odpaleniu, zauważyłem w menedżerze pamięci, że stworzony jest lustrzany wolumin dysku 1 2. Czy QNAP z automatu założył mi RAID1? Jeżeli tak to czy mogę...- warmer
- Temat
- ts-221
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Witam!
Dzień dobry, Melduje się posiadacz QNAP-a TS-221 (od ok. 5h) Niestety, lejek ze mnie jeżeli chodzi o tematy NASopodobne, więc pewnie będzie dużo pytań :) Z pozdrowieniami dla pozostałych użytkowników!- warmer
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)