-
Archiwum QVPN połączenie TCP, UDP różnice
Pewnie jakiś czeski błąd, ale mam taką dziwną sytuację. Jeśli w QVPN zestawiam tunel poprzez UDP to w status połączenia zapala mi się na zielono, w kolumnie "Actions" ikona za łańcuchem połączenia zmienia się na połączony, w "Connection Logs" pojawiają się wpisy, gateway zmienia ten z VPN i w...- LEVY
- Temat
- połączenie qvpn
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Dyskusja Potrzebny BIOS do TVS-871 plus wskazówki.
Postanowiłem po raz kolejny rozbudować swojego qnapa TVS-871, tym razem o kartę QM2-2P10G1T. Niestety mam BIOS QW56IR12, a potrzebny jest min. QW56IR14, czy ktoś może poratować nowszą wersją? Druga sprawa, według której procedury aktualizować BIOS: How-To - Jak flashować BIOS po wyłączeniu...- LEVY
- Temat
- bios plus qm2-2p10g1t
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Dyskusja AppCenter pomijanie wybranych powiadomień
Orientuje się ktoś może, czy da się wyłączyć powiadomienia z AppCenter o aktualizacji wybranych aplikacji? Konkretnie chodzi mi o CodexPack (4.3), chciałbym pozostać przy starej wersji i irytują mnie ciągłe powiadomienia o możliwej aktualizacji. W AppCenter można tylko włączyć/wyłączyć wszystkie...- LEVY
- Temat
- appcenter konfiguracja systemu powiadomienia
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja SambaCry
Nie jestem pewien, na ile to plotka, na ile rzeczywistość: SambaCry uderza w dyski sieciowe – i Twój NAS może już mieć furtkę Zakładam, że zgodnie z informacjami z oficjalnego forum QNAP Security Advisory for Samba Writable Share Vulnerability - QNAP NAS Community Forum Nowe sprzęty są "w miarę...- LEVY
- Temat
- dyski forum sieciowe udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja HD Station vs Ubuntu Station
Zdaje się, że sobie namieszałem ;) Do tej pory używałem Ubuntu Station (głównie ze względu na tinyMediaManager). Ale Qnap, co logowanie marudził mi o aktualizacji HD Station (której nie używam, nawet nie miałem włączonej). Żeby pozbyć się upierdliwego komunikatu, w końcu zdecydowałem się na...- LEVY
- Temat
- hd station linux linuxstation ubuntu
- Odpowiedzi: 5
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
Archiwum Czy Qmail Agent + Qmail Client (android) ma ustawienia powiadomień?
Bawię się ostatnio tymi programami do poczty i nie mogę znaleźć ustawień dotyczących powiadomień o nowej poczcie w kliencie na telefonie z androidem. W samym Qmail agent jest możliwość ustawienia: Odświeżanie (sprawdzanie nowych wiadomości, etc.) co: 1,3,5,10 itd minut i to działa. Ale nie...- LEVY
- Temat
- android qmail agent
- Odpowiedzi: 0
- Forum: Archiwalne (Nieaktualne)
-
Lepiej póżno niż wcale ;)
Zauważyłem, że konto mam tu już prawie 2 lata, a jeszcze się w Wami nie przywitałem. Zatem naprawiam ten błąd. Witam i pozdrawiam wszystkich.- LEVY
- Temat
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Witaj nieznajomy!