1. H

Dyskusja QNAP Shoutcast SSL

Ustawienie na qnapie shoutcasta z ssl tutaj tutorial: Shoutcast SSL - Shoutcast QNAP SSL
  2. H

Dyskusja Problem z klasyfikacją video w videostation

Może ktoś wie jak ustawić klasyfikacje mediów w VideoStation.Wpisuje nowa kategorie i pisze akcja zakończona niepowodzeniem.Nie mogę dodać też folderu multimediów taki sam komunikat.Robie ot na koncie admina.Potrzebne mi to bardzo a nie wiem jak sobie poradzić z tym.Nie wiem w czym problem...
  3. H

Dyskusja Kodowanie SMB dla Folderu

Mam problem bo nie wiem jak włączyć kodowanie SMB dla folderu jest zaznaczone na szaro nie ma opcji wlączenia,jak to uruchomić? Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.3.0299Build 2017 Model serwera: QNAP TS-251
  4. H

Archiwum Jak poprawnie przekonfigurować interfejs by nie było problemu z siecią w firmware 4.3.2.

Opiszę problem.Wgrałem firmware 4.3.2 uruchomiłem virtualna stacje,postawiłem dwa systemy Xubuntu i windows xp. Na windows xp stał serwer shoutcast v2 i winamp z wtyczka shoutcast dsp.Chodzilo mi o postawienie serwera shoutcast z autopilotem, dodatkowo podlączyłem karte dzwiekowa na usb.System...
  5. H

Dyskusja Transmission nie można się zalogować

Testowane na aktualizacji 4.2.2 Build 2016/08/23 oraz 4.2.2 build 2016/09/01 Od razu po aktualizacji można się zalogować do transmission, ale kolejne razy kończą się na ciągłym ładowaniu strony transmission. Nowsze wersje transmission w ogóle nie pozwalają się zalogować. Próbowałem już...
  6. H

Dyskusja Citadel serwer mailowy problem z uruchomieniem

Mam problem z uruchomieniem citadel.Instaluje się poprawnie ,włączam przekierowuje na stronę i nic się nie wyswietla oprócz błędu: i pod spodem read more klikam na read more i pokazuje taki tekst: Nie wiem w czym problem tak jakby cos blokowało tą stronę lub był brak dostępu. Wersja...
  7. H

Dyskusja Qnap TS-251 jaka karta dzwiękowa pod OceanKTV?

Zaktualizowałem firmware do poniższej wersji i pojawiła się opcja karaoke OceanKTV.Dźwięk jest ale nie mogę podłączyć mikrofonu bo w tej wersji qnapa nie ma takiego wyjscia.Pomyslałem o karcie dzwiękowej mam od słuchawek creativa.I na kodi działa jest wyjscie dzwieku na sluchawki...
  8. H

Dyskusja TVHeadend Station Container TS-251

Zainstalowałem tvheadend w station container,problem jest w tym, że nie widzi tunera.Trzeba jakieś sterowniki doinstalować?Jeśli tak to jak to zrobić?
  9. H

Archiwum Jabberd IPKG jak skonfigurować

Zainstalowałem Jabberd z optware ipkg, niby wszystko ustawiłem ale nie można się zarejestrować na domenie.Wie ktoś może jak to skonfigurować by działało?Jest to serwer jabbera i chciałbym mieć serwer na qnapie.Pomóżcie jeśli się da. Już nie ważne znalazłem openfire na qnap arm w paczce qpkg.Link...
  10. H

Dyskusja Jappix na Qnapie

Czy istnieje możliwość korzystania z jappixa na qnapie?Ściągnąłem paczke jappixa wrzuciłem na serwer www w qnap. Przeszłem przez instalacje bezproblemowo.Bez problemu loguje się na konto admina.Jednak nie mogę zarejestrować się na jappixie jako uzytkownik.Pisze mi że usługa niedostępna.Może zna...
  11. H

Dyskusja Konfiguracja Xmail

Proszę o jakiś tutorial jak skonfigurować Xmail.Zainstalowalem zalogowałem się i nie potrafie skonfigurować by można bylo odbierac i wysyłać poczte.Nie wiem może coś dodatkowo potrzeba do tego.Zalogować sie mogę jedynie jako admin,jako użytkownik nie mogę sie zalogować.Nie wiem czy to wina...
  12. H

Dyskusja Icestation autopilot crossfading jak to zrobić?

Pytanie jest takie jak zrobić żeby na autopilocie z playlisty byly przejscia między piosenkami tzw.crossfading?
  13. H

Dyskusja TVHeadend nie znajduje kanałów

Posiadam QNAP ts-212P oraz tuner usb winfast dongle H.W tvheadend niby wykrywa karte ale jak ustawie i skanuje to nic nie znajduje,żadnego kanału.w logach pisze "scan no data,failed".Nie wiem czy to wina tunera czy oprogramowania.Może ktoś się znana tym może jakiś sterownik trzeba doinstalować...
  14. H

Instruktaż/Tutorial IceStation i wyłączenie pokazywania nazwy piosenki

Jeśli chcemy by ktoś kto słucha naszego radia nie widział odgrywanych piosenek w odtwarzaczu takim jak winamp, aimp to musimy zrobić taki mały zabieg. W panelu IceStation w relays servers utworzyć wpis: relay server address wpisać IP wewnętrzne QNAPA, (port) domyślny ustawiony 8000, (mount...
  15. H

Dyskusja IceStation 2.0.1 - jak kopnąć autopilota i połączyć się z serwerem

Posiadam QNAP 212P i zainstalowałem IceStation 2.0.1,wszystko ładnie działa,ale jest problem w tym że jak kopne autopilota który odgrywa muzykę z serwera to nie mogę się połączyć z serwerem na tym samym streamie co gra autopilot.Na innej ścieżce łączy bez problemu ,na tej samej też jeśli wyłączę...
  16. H

Dyskusja Owncloud problem z ustawieniem wrzucenia wiekszych plików

Posiadam QNAP 212P,zainstalowałem owncloud,dostępna najnowsza wersja to 6.Problem polega na tym że nie widać w ustawieniach owncloud nigdzie możliwości zmiany uploadu plików większych niż 513 MB.Miałem już do czynienia z owncloud w wersji 5 i tam jest opcja zmiany na większe pliki tu jej po...