1. BarToL

Dyskusja Priorytety interfejsów sieciowych

Witam Czy na Qnapie można ustawić priorytety interfejsów sieciowych? Mam np. 6 kart , 2 karty 1GB i 4 karty 10GB. Domyślna brama na interfejsie nr 3 10GB a praktycznie cały ruch idzie przez interfejs nr 2 1GB. Dodatkowe pytanie czy na Qnapie w File Station można zamontować zasób zdalny cifs...
  2. BarToL

Dyskusja Problem z nazwą hosta na kilku interfejsach

Witam Po aktualizacji do najnowszej wersji beta 4.3.2 mam dziwny problem nazwą hosta i DNSami. Na podstawowym interfejsie (w moim przypadku trunk portów 1 i 2) mam wystawione udostępnione zasoby Qnapa a port 4 mam podłączony do virtualnego switcha który obsługuje Virtual Station. Problem polega...
  3. BarToL

Dyskusja Backup Dropboxa

Witam Czy jest aktualnie jakaś możliwość backupu Dropboxa ? Interesuje mnie backup jak w starej aplikacji - czyli synchronizacja w jedną stronę z Dropboxa do NAS. Nowa aplikacja (Cloud Drive Sync) niestety umożliwia tylko pełną synchronizację w dwie strony (która działa kiepsko).
  4. BarToL

Pomoc myQNAPcloud - problem z uruchomieniem

Witam Mam problem z uruchomieniem myQNAPcloud - zawsze przy próbie skonfigurowania usługi mam komunikat o błędnym haśle : Nieprawidłowa nazwa użytkownika lub hasło (Kod błędu : 1012005) Przez stronę myQNAPcloud loguję się bez problemu. Czy ktoś spotkał się może z podobnym problemem i wie jak...
  5. BarToL

Dyskusja rtorrent - nie zapisuje ustawień

Witam Mam problem z zapisem ustawień w rtorrent (wiem że port i część ustawień ustawia się p panelu konfiguracyjny , chodzi o ustawienia których tam nie ma lub są nieaktywne). W zaawansowanym UI ustawiam sobie np grupy ratio , czytniki RSS , filtry , foldery pobierania , autokopiowanie itp i...
  6. BarToL

QNAP vs S

Witam Jako że stałem się nowym użytkownikiem QNAPa TS670 PRO a mam też kilka S podzielę się moimi spostrzeżeniami dotyczącymi porównania obu produktów w praktyce. Muszę przyznać że jestem trochę rozczarowany softwarem QNAPa i jego możliwościami w porównaniu z S. Ale wszystko po...
  7. BarToL

Witam

Witam wszystkich Jako że kupiłem kolejnego NASa i tym razem padło na Qnapa to tu zawitałem :) Aktualnie 5x S, 1x Qnap ,1x Dlink. Pozdrawiam