1. tnt_gt

Sprzedam Qnap TS-212 (bez dysków)

Sprzedam używany serwer NAS Qnap TS-212, bez dysków. Sprzęt działa bez problemów, ma zainstalowaną najnowszą wersję oprogramowania QTS. W skład wchodzi wszystko co dostałem przy zakupie: - NAS, - zasilacz, - przewód do do podłączenia do sieci, - śruby do montażu dysków, - oryginalne opakowanie...
  2. tnt_gt

Pomoc Problemy po migracji z TS-212P na TS-253A

Po zakupie używanego TS-253A zrobiłem na migrację z TS-212P. Dzięki opisom w internecie i na forum udało mi się wykonać migrację do nowego NASa bez utraty danych, jednakże pojawiły się pewne problemy, do których nie mogę znaleźć rozwiązania: 1. W App Center pojawiły się aktualizacje kilku...
  3. tnt_gt

Dyskusja File Station - niewidoczne zasoby sieciowe Qnap TS-212P

Cześć, Mam problem z File Station, ponieważ nie widzę zasobów sieciowych na lewym panelu. W Opcjach nie można również zaznaczyć pozycji "Show files and folders of my PC". W jaki sposób uzyskać dostęp do zasobów sieciowych poprzez Qnapa (File Station). Jaką opcję należy włączyć, żeby to działało.
  4. tnt_gt

Pomoc Na początek parę pytań początkującego...

Do tej pory używałem WD MyBook'a jako miejsce, gdzie zbierałem muzykę, zdjęcia i filmy. Jednakże rosnący zbiór zdjęć, kazał mi się zastanowić, co się z nim stanie jak będzie awaria i tu powstała koncepcja zakupu TS-212p. Oj, naczekałem się na niego (cały miesiąc, od momentu wpłacenia pieniędzy)...
  5. tnt_gt

Cześć

Niedawno kupiłem na ajbodzie Qnapa TS-212P, którym planuję zastąpić mojego WD My Book'a. Mam nadzieję poszerzyć swoją wiedzę na temat nowego nabytku, bo jest bardziej skomplikowany w obsłudze niż WD'ek (przynajmniej tak wygląda na pierwszy rzut oka, dla mnie niedoświadczonego)