-
Dyskusja Problem z GPU po aktualizacji do QTS 5.2.9.3499 (TS-673A)
Mam TS-673A a zainstalowaną kartą NVIDIA P2000 (niby słaba ale daje radę). Używam jej do wspomagania transkodowania Video oraz uczenia maszynowego w Immich. Do wersji QTS 5.2.9.3492 wszystko działało idealnie (oczywiście troszkę napracowałem się by dobrze skonfigurować kontenery Immicha)...- Pecus
- Temat
- qts ts-673a
- Odpowiedzi: 13
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Dyskusja Przeniesienie systemu na dysk NVME
Dzień dobry Panowie. Było kilka podobnych dyskusji (wszystkie przeczytałem) ale dość starych i nie do końca opisujących mój "problem". Mam TS-673A na którego zmigrowałem się z TS-451. W tej chwili 1 SSD (wolumin statyczny i system) i 5 HDD w RAID5. Aaaaa na SSD jest kontener z Immich... Mam...- Pecus
- Temat
- nvme ssd ts-451 ts-673a
- Odpowiedzi: 4
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Wymian dysku systemowego na większy
Panowie. Mam podobną sytuację. QNAP TS-451 Dysk 1 - SSD - pojedynczy - system Dyski 2-4 - HDD - RAID5 Na dysku 1 mam też kilka aplikacji i folder z archiwum foto (duuuży) obsługiwany przez QuMagie. Chcę wymienić dysk 1 na większy. Czy na prawdę QNAP nie ma na to jakiejś sensownej procedury...- Pecus
- Temat
- ts-451
- Odpowiedzi: 16
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Obudowa RAID Fantec na 4 dyski 3,5" + 5 HDD Seagate 2TB (razem 10TB)
Wystawiłem na OLX za 750zł, ale dla forumowiczów (pod warunkiem odbioru osobistego w Warszawie) cena 700zł A co to jest: Obudowa RAID Fantec QB-35US3R black mieszcząca 4 dyski twarde 3,5". Obudowa obsługuje tryby RAID0, RAID1, RAID3, RAID5, RAID10 oraz JBOD. Obecnie skonfigurowana jest jako... -
Uszkodzony dysk WD RED, płytkę elektroniki lub samo złącze SATA z takiego dysku.
Hi! Tanio kupię dysk uszkodzony dysk WD RED 1,2,3 lub 4TB (zdaje się że większe mają minimalnie inne złącze). Konkretnie chodzi mi o samo złącze SATA/zasilanie/zworki od takiego dysku. Mam taki dysk, z którym zostało ułamane (i zgubione) złącze sygnałowe SATA, oczywiście złamany tylko plastik... -
Dyskusja TS-431 nie wstaje. Qfinder go także die widzi.
Sytuacja wygląda następująco. Qnap z 4rema dyskami 4TB w RAID-5. Minimalna ilość usług, w zasadzie tylko sieć microsoft (Samba) i NFS. Dzisiaj rano nie mogłem się do niego zalogować, nie PINGował. Wymusiłem restart z przycisku. Po restarcie Jedno piknięcie, dioda Status miga naprzemiennie...- Pecus
- Temat
- awaria / nie startuje qfinder qfinder pro ts-431
- Odpowiedzi: 12
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Gubienie poświadczeń sieciowych w Win7 (ale nie wszystkich ;) )
Od paru dni mierzę się (bez rezultatów) z takim problemem. Mam w sieci domowej przynajmniej 6-7 urządzeń udostępniających swoje zasoby po SMB, no i wszystko pięknie działało (i w sumie działa), do czasu wymiany starej maszyny z Nas4free na Qnapa TS-119. Mam jeden główny komputer w domu, na nim...- Pecus
- Temat
- color dysków ts-119 tylko zasobów
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Zmiana nazwy udziału na dysku USB.
Witam wszystkich. Taki mały problem mam. Kończę własnie w domu migrację starego freenasa na TS-119. Pracować ma to tylko jako NAS po SMB i dodatkowo czasem ściągaczka do torrentów. Chciałem zachować nazewnictwo udziałów, tak by na klientach nic się nie zmieniło. Jeden tych udziałów jest dyskiem...- Pecus
- Temat
- color nazwy ts-119
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja Modyfikacja smb.conf
Mam taki "problem". Chciałbym dokonać niewielkich modyfikacji w pliku smb.conf Qnapa ale tak by nie znikały po restarcie. Jak na razie nie udało mi się nawet osiągnąć by nie znikały po restarcie samej samby. Czy jest taka możliwość i jak to zrobić?- Pecus
- Temat
- samba smb
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
Dyskusja Udostępnianie plików przez File Station - drobny problem z linkami.
W zasadzie to nie jest wielki problem, ale.... może warto byłoby to poprawić. Udostępniam poza sieć domową jakiś plik przez File Station, żeby pisać o konkrecie proszę: https://test.-.pl/share.cgi?ssid=09ajymr (zamiast "-" wpiszcie mój login pisany małymi literami - żeby mi Chińczycy się ciągle...- Pecus
- Temat
- file station
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)