1. Pecus

Dyskusja Problem z GPU po aktualizacji do QTS 5.2.9.3499 (TS-673A)

Mam TS-673A a zainstalowaną kartą NVIDIA P2000 (niby słaba ale daje radę). Używam jej do wspomagania transkodowania Video oraz uczenia maszynowego w Immich. Do wersji QTS 5.2.9.3492 wszystko działało idealnie (oczywiście troszkę napracowałem się by dobrze skonfigurować kontenery Immicha)...
  2. Pecus

Dyskusja Przeniesienie systemu na dysk NVME

Dzień dobry Panowie. Było kilka podobnych dyskusji (wszystkie przeczytałem) ale dość starych i nie do końca opisujących mój "problem". Mam TS-673A na którego zmigrowałem się z TS-451. W tej chwili 1 SSD (wolumin statyczny i system) i 5 HDD w RAID5. Aaaaa na SSD jest kontener z Immich... Mam...
  3. Pecus

Dyskusja Wymian dysku systemowego na większy

Panowie. Mam podobną sytuację. QNAP TS-451 Dysk 1 - SSD - pojedynczy - system Dyski 2-4 - HDD - RAID5 Na dysku 1 mam też kilka aplikacji i folder z archiwum foto (duuuży) obsługiwany przez QuMagie. Chcę wymienić dysk 1 na większy. Czy na prawdę QNAP nie ma na to jakiejś sensownej procedury...
  4. Pecus

Obudowa RAID Fantec na 4 dyski 3,5" + 5 HDD Seagate 2TB (razem 10TB)

Wystawiłem na OLX za 750zł, ale dla forumowiczów (pod warunkiem odbioru osobistego w Warszawie) cena 700zł A co to jest: Obudowa RAID Fantec QB-35US3R black mieszcząca 4 dyski twarde 3,5". Obudowa obsługuje tryby RAID0, RAID1, RAID3, RAID5, RAID10 oraz JBOD. Obecnie skonfigurowana jest jako...
  5. Pecus

Uszkodzony dysk WD RED, płytkę elektroniki lub samo złącze SATA z takiego dysku.

Hi! Tanio kupię dysk uszkodzony dysk WD RED 1,2,3 lub 4TB (zdaje się że większe mają minimalnie inne złącze). Konkretnie chodzi mi o samo złącze SATA/zasilanie/zworki od takiego dysku. Mam taki dysk, z którym zostało ułamane (i zgubione) złącze sygnałowe SATA, oczywiście złamany tylko plastik...
  6. Pecus

Dyskusja TS-431 nie wstaje. Qfinder go także die widzi.

Sytuacja wygląda następująco. Qnap z 4rema dyskami 4TB w RAID-5. Minimalna ilość usług, w zasadzie tylko sieć microsoft (Samba) i NFS. Dzisiaj rano nie mogłem się do niego zalogować, nie PINGował. Wymusiłem restart z przycisku. Po restarcie Jedno piknięcie, dioda Status miga naprzemiennie...
  7. Pecus

Dyskusja Gubienie poświadczeń sieciowych w Win7 (ale nie wszystkich ;) )

Od paru dni mierzę się (bez rezultatów) z takim problemem. Mam w sieci domowej przynajmniej 6-7 urządzeń udostępniających swoje zasoby po SMB, no i wszystko pięknie działało (i w sumie działa), do czasu wymiany starej maszyny z Nas4free na Qnapa TS-119. Mam jeden główny komputer w domu, na nim...
  8. Pecus

Dyskusja Zmiana nazwy udziału na dysku USB.

Witam wszystkich. Taki mały problem mam. Kończę własnie w domu migrację starego freenasa na TS-119. Pracować ma to tylko jako NAS po SMB i dodatkowo czasem ściągaczka do torrentów. Chciałem zachować nazewnictwo udziałów, tak by na klientach nic się nie zmieniło. Jeden tych udziałów jest dyskiem...
  9. Pecus

Dyskusja Modyfikacja smb.conf

Mam taki "problem". Chciałbym dokonać niewielkich modyfikacji w pliku smb.conf Qnapa ale tak by nie znikały po restarcie. Jak na razie nie udało mi się nawet osiągnąć by nie znikały po restarcie samej samby. Czy jest taka możliwość i jak to zrobić?
  10. Pecus

Dyskusja Udostępnianie plików przez File Station - drobny problem z linkami.

W zasadzie to nie jest wielki problem, ale.... może warto byłoby to poprawić. Udostępniam poza sieć domową jakiś plik przez File Station, żeby pisać o konkrecie proszę: https://test.-.pl/share.cgi?ssid=09ajymr (zamiast "-" wpiszcie mój login pisany małymi literami - żeby mi Chińczycy się ciągle...