-
Dyskusja Pełna pamięć masowa - problem ze zwolnieniem miejsca
Cześć, mam nadzieję, że nie duplikuję wątku (sprawdziłem nie zauważyłem takiego) i że będziecie wstanie mi pomóc. Nie mogę zwolnić miejsca na woluminie, co bym nie robił to cały czas jest "Osiągnięto próg" i żadna czynność nie zwalnia miejsca- to co robiłem m.in.: 1. Usunąłem około 200 gb z...- GeeryS
- Temat
- kosz pamieć masowa pełny dysk pule i woluminy usuwanie plików zwalnianie miejsca
- Odpowiedzi: 17
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Download Perl
GeeryS opublikował nowe elementy w zasobach: Download Perl (wersja 5.24.0.0-1129_x86_64) Czytaj więcej...- GeeryS
- Temat
- perl qpkg webmin x86_64
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Oh'Linux? Software hacking i QNAP modding
-
Pomoc Czy jest dostepna MariaDB 10 na Qnap ?
Czy MariaDB 10.x.x można zainstalować na Qnap'ie ? Standardowo przy zmianie MySQL na MariaDB instalowana jest MariaDB 5.x.x, ale co zrobić jeśli potrzebujemy MariaDB 10 ? Wersja oprogramowania Firmware: 4.2.1 Build 20160419 Model serwera: QNAP TS-253 Pro- GeeryS
- Temat
- container station mariadb mariadb 10 mysql ts-253
- Odpowiedzi: 16
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Dyskusja Czy jest alternatywa dla shellinabox ?
Cześć, czy znacie jakąś alternatywę dla softu shellinabox ? Projekt Google Code Archive - Long-term storage for Google Code Project Hosting. zatrzymał się na v. 2.14 w 2012 roku , wersja ta generalnie działa u mnie, ale powoduje, że nie mogę wyświetlić poprawnie zawartości sąsiednich katalogów...- GeeryS
- Temat
- app center bash konsola shell
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja NAS jako Kontroler domeny - porady jak zacząć
Staram się ustanowić NAS (4.1.3) jako kontroler domeny ... i mieć dostęp do plików/folderów z Windows 8.1 ... ktoś z Was może pomoc ? ... nie znajduję na forum wiele w tym temacie. z gory dzięki, jesli ktoś zgłosi możliwość pomocy ... to podpytam dalej- GeeryS
- Temat
- udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 14
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
BitTorrent 2.0 dla Qnap - pierwsze testy i wrażenia
No więc tak, skoncentrowałem się na sprawdzeniu, czy mogę za pomocą BitTorrent Sync 2.0 , zrobić coś co nie udało się - w wygodny sposób - za pomocą innych narzędzi : ... połączyć kilka urządzeń ( win8.1,android, linux), tak by : do kilku folderów, w rożnych (dowolnych) miejscach na Qnap'ie...- GeeryS
- Temat
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
BitTorrent Sync 2.0 jest już dla Qnap
od dwóch dni jest dostępna wersja 2.0.85 BitTorent Sync link : QNAP .... właśnie testuję- GeeryS
- Temat
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Aktualności z branży i informacje prasowe
-
Przybyłem i automatycznie dołączyłem do Was
... pasjonat wszelkich technologii cyfrowych, szczególnie zafascynowany automatyzacją na potrzeby gospodarstw domowych i niedużych przedsiębiorstw- GeeryS
- Temat
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Witaj nieznajomy!