1. lordwader

Dyskusja qnap repository problem

Panowie, krótkie i szybkie pytanie, dodaję repository i nie ma żadnych aplikacji, pusto coś się pozmieniało w nowych systemach? nie działa tak jak kiedyś? adres repository: https://www.qnapclub.eu/pl/repo.xml login i hasło takie jak do forum qnap coś robię nie tak?
  2. lordwader

Dyskusja plex nie widzi niektórych filmów

witam, od dłuższego czasu moja aplikacja plex nie może odtwarzać i strumieniować na tv LG (webos). Nie widzi coraz większej liczby filmów szczególnie X265(4)/H265(4) mkv. Brakuje jakiś kodeków czy coś muszę ustawić inaczej. W folderze z pobranymi plikami okreslonego filmu jest "film.mkv" jakies...
  3. lordwader

Dyskusja konfiguracja poprawna sieci

Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.4 .1723 Build 20YYMMDD Model serwera: QNAP ts-251 witam, mam śmieszny problem z dostępem z sieci do serwera, co zrobiłem nie tak? byłbym wdzięczny za pomoc, usiłuję uruchomić server vpn na qnapie, ale bez tego połączenia chyba się nie uda. Poniżej zrzuty...
  4. lordwader

Dyskusja Jak usunąć juz niedostępny serwer multimediów plex

witam, pytanie jak w tytule, jak usunąć coś czego już nie ma w systemie....
  5. lordwader

Dyskusja problem z serwerem multimedialnym

witam, Jeśli to niewłaściwy dział, proszę admina o przeniesienie we właściwe miejsce. Mianowicie, mam dziwny problem w mojej sieci domowej. Schemat uproszczony sieci załączam na obrazku (sorry za jakość - rysowałem razem z córką :) ). Problem jest związany z odtwarzaniem filmów z serwera...
  6. lordwader

Dyskusja QTS 4.4.1.1216 build 20200214 oraz wymiana dysków w raid1 na większy

witam, będę lada dzień wymieniał dyski na większe w moim TS-251A, znalazłem samouczek w niecie pod adresem: Link: https://www.youtube.com/watch?v=bMPOTvruahg niestety w nowym QTS 4.4.1.1216 build 20200214, sporo się pozmieniało i nie ma już opcji występujących na filmie. Byłbym wdzięczny za...
  7. lordwader

Gumowa nóżka do TS-212P/112P

witam, (zakupię) poszukuję gumowej nóżki do Qnap TS 112/212P, ew. jakiejś uszkodzonej obudowy z której mozna takowa nóżkę wymontować... z góry dziekuje za pomoc.
  8. lordwader

Pomoc Twonky Media - brak w sklepie qnap

Twonky Media - brak w sklepie qnap - co się dzieje? najlepszy serwer dlna juz nie wspiera qts?
  9. lordwader

Dyskusja urządzenie zostało odłączone

witam, w trakcie ogladania filmów po DLNA pojawia mi się komunikat: urządzenie zostało odłączone, no i film jest przerwany, trzeba go ponownie odpalać (serwer dlna) jest dostepny nie są wymagane żadne restarty. Jakieś pomysły w czym może byc problem? pozdr.
  10. lordwader

new owner ts-212p

witam i pozdrawiam userow qnap nas :)