-
Dyskusja qnap repository problem
Panowie, krótkie i szybkie pytanie, dodaję repository i nie ma żadnych aplikacji, pusto coś się pozmieniało w nowych systemach? nie działa tak jak kiedyś? adres repository: https://www.qnapclub.eu/pl/repo.xml login i hasło takie jak do forum qnap coś robię nie tak?- lordwader
- Temat
- konfiguracja systemu
- Odpowiedzi: 7
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Dyskusja plex nie widzi niektórych filmów
witam, od dłuższego czasu moja aplikacja plex nie może odtwarzać i strumieniować na tv LG (webos). Nie widzi coraz większej liczby filmów szczególnie X265(4)/H265(4) mkv. Brakuje jakiś kodeków czy coś muszę ustawić inaczej. W folderze z pobranymi plikami okreslonego filmu jest "film.mkv" jakies...- lordwader
- Temat
- plex
- Odpowiedzi: 54
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
Dyskusja konfiguracja poprawna sieci
Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.4 .1723 Build 20YYMMDD Model serwera: QNAP ts-251 witam, mam śmieszny problem z dostępem z sieci do serwera, co zrobiłem nie tak? byłbym wdzięczny za pomoc, usiłuję uruchomić server vpn na qnapie, ale bez tego połączenia chyba się nie uda. Poniżej zrzuty...- lordwader
- Temat
- address color konfiguracja router ts-251
- Odpowiedzi: 24
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Jak usunąć juz niedostępny serwer multimediów plex
witam, pytanie jak w tytule, jak usunąć coś czego już nie ma w systemie....- lordwader
- Temat
- plex serwer
- Odpowiedzi: 2
-
Dyskusja problem z serwerem multimedialnym
witam, Jeśli to niewłaściwy dział, proszę admina o przeniesienie we właściwe miejsce. Mianowicie, mam dziwny problem w mojej sieci domowej. Schemat uproszczony sieci załączam na obrazku (sorry za jakość - rysowałem razem z córką :) ). Problem jest związany z odtwarzaniem filmów z serwera...- lordwader
- Temat
- działa problem sieci wi-fi
- Odpowiedzi: 42
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja QTS 4.4.1.1216 build 20200214 oraz wymiana dysków w raid1 na większy
witam, będę lada dzień wymieniał dyski na większe w moim TS-251A, znalazłem samouczek w niecie pod adresem: Link: https://www.youtube.com/watch?v=bMPOTvruahg niestety w nowym QTS 4.4.1.1216 build 20200214, sporo się pozmieniało i nie ma już opcji występujących na filmie. Byłbym wdzięczny za...- lordwader
- Temat
- qts raid raid1 ts-251a wymiana wymiana dysku
- Odpowiedzi: 7
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Gumowa nóżka do TS-212P/112P
witam, (zakupię) poszukuję gumowej nóżki do Qnap TS 112/212P, ew. jakiejś uszkodzonej obudowy z której mozna takowa nóżkę wymontować... z góry dziekuje za pomoc. -
Pomoc Twonky Media - brak w sklepie qnap
Twonky Media - brak w sklepie qnap - co się dzieje? najlepszy serwer dlna juz nie wspiera qts?- lordwader
- Temat
- qnap twonky twonkymedia
- Odpowiedzi: 4
-
Dyskusja urządzenie zostało odłączone
witam, w trakcie ogladania filmów po DLNA pojawia mi się komunikat: urządzenie zostało odłączone, no i film jest przerwany, trzeba go ponownie odpalać (serwer dlna) jest dostepny nie są wymagane żadne restarty. Jakieś pomysły w czym może byc problem? pozdr.- lordwader
- Temat
- dlna
- Odpowiedzi: 14
-
new owner ts-212p
witam i pozdrawiam userow qnap nas :)- lordwader
- Temat
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Witaj nieznajomy!