-
Dyskusja TS-453A wymiana wentylatora
Witam, Po udanej wymianie pamięci ram do 16gb, pora na dość głośny wentylator który gości w qnap 453A, w załączniku podaję model oraz specyfikację wymontowanego wentylatora. Co polecacie kupić innego, 120 x 120 , noctua ? bequiet ? W qnapie średnio wentylator chodzi na 700-1000 obrotów...- haki
- Temat
- firmware ts-453a wentylator wentylator / chłodzenie
- Odpowiedzi: 13
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Sprzedam pamięci od QNAP 453A
Witam, Sprzedam pamięci wyjęte od QNAP 453A 2x2 gb, powodem sprzedaży jest zamontowanie 2x8gb. -
Dyskusja Qnap 453A dostęp z zewnątrz
Witam, Mój QNAP jest podłączony do switcha 4x kablem ethernetowym TP LINK TL-SG1016D, a switch do routera wifi ASUS RT-AC87U. Uzyskałem od usługodawcy internetu publiczne IP, o ile udało mi się połączyć zewnętrznie na telefonie z aplikacjami QNAPA (Qmanager, Qphoto, Qfile, Qmusic),o nie mogę...- haki
- Temat
- dzięki qnapa witam zdalny dostęp
- Odpowiedzi: 15
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Ogromny problem z dyskiem. QNAP 453A
Witam, Parę dni temu, zamówiłem QNAP 453A, dziś postanowiłem go odpalić, wszystko przebiegało zgodnie z planem. Konfiguracja RAID5 przebiegła pomyślnie. Po optymalizacji(nie wiem czego, screen w plikach) Wyskoczył błąd z dyskiem nr 2, wyłączyłem NAS, oraz włączyłem od nowa, niestety problem...- haki
- Temat
- pule i woluminy
- Odpowiedzi: 4
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja Dobór UPS do Qnap 453A oraz PC
Witam, Poszukuje Ups do podtrzymania Serwera NAS, PC, switcha oraz routera. Znajomy polecił mi cos takiego: Zasilacz UPS APC BACK-UPS 1400VA 230V AVR USB LED Zależy mi na gniazdkach PL, najlepiej jakby pokazywał na obudowie za ile się rozładuje lub jakieś oprogramowanie które monitoruje PC...- haki
- Temat
- ups zasilacz
- Odpowiedzi: 9
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Qnap TS-453 pro vs Qnap TS-451+
Szybkie pytanie, co brać, za 451+ przemawia pilot w zestawie, w sumie konfiguracja bardzo zbliżona. Poniżej porównanie: =149&cp[1]=196"]Podrównaj produkty- haki
- Temat
- Odpowiedzi: 22
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Dyskusja Switch i router wifi do Qnap 453 pro
Witam, Nie znalazłem podobnego tematu więc pytam ;), Poszukuję switcha oraz routera wifi do mojego serwera. Aktualne typy: Switch: Cisco SG100D08 8Port Gigabit Cisco SG100D08 8Port Gigabit Desktop Switch Router wifi:linksys ea6300 Router WiFi LINKSYS EA6300 DualBand 1200Mbs USB3.0 Jednak o...- haki
- Temat
- wi-fi
- Odpowiedzi: 13
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
QNAP TS-453 Pro - czy to dobry wybór ?
Witam, Planuję zakup domowego NAS, dużo osób poleca mi qnap 453 pro. Myślałem o wersji z najmniejszą ilością ramu, który sprzedam i zakupię 8 lub 16 GB 1 pytanie czy jest sens kupować 8 czy 16 GB do domowej pracy, NAS będzie służył głownie jako przechowywalnia plików. Aktualnie nie planuję...- haki
- Temat
- Odpowiedzi: 28
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)