1. haki

Dyskusja TS-453A wymiana wentylatora

Witam, Po udanej wymianie pamięci ram do 16gb, pora na dość głośny wentylator który gości w qnap 453A, w załączniku podaję model oraz specyfikację wymontowanego wentylatora. Co polecacie kupić innego, 120 x 120 , noctua ? bequiet ? W qnapie średnio wentylator chodzi na 700-1000 obrotów...
  2. haki

Sprzedam pamięci od QNAP 453A

Witam, Sprzedam pamięci wyjęte od QNAP 453A 2x2 gb, powodem sprzedaży jest zamontowanie 2x8gb.
  3. haki

Dyskusja Qnap 453A dostęp z zewnątrz

Witam, Mój QNAP jest podłączony do switcha 4x kablem ethernetowym TP LINK TL-SG1016D, a switch do routera wifi ASUS RT-AC87U. Uzyskałem od usługodawcy internetu publiczne IP, o ile udało mi się połączyć zewnętrznie na telefonie z aplikacjami QNAPA (Qmanager, Qphoto, Qfile, Qmusic),o nie mogę...
  4. haki

Dyskusja Ogromny problem z dyskiem. QNAP 453A

Witam, Parę dni temu, zamówiłem QNAP 453A, dziś postanowiłem go odpalić, wszystko przebiegało zgodnie z planem. Konfiguracja RAID5 przebiegła pomyślnie. Po optymalizacji(nie wiem czego, screen w plikach) Wyskoczył błąd z dyskiem nr 2, wyłączyłem NAS, oraz włączyłem od nowa, niestety problem...
  5. haki

Dyskusja Dobór UPS do Qnap 453A oraz PC

Witam, Poszukuje Ups do podtrzymania Serwera NAS, PC, switcha oraz routera. Znajomy polecił mi cos takiego: Zasilacz UPS APC BACK-UPS 1400VA 230V AVR USB LED Zależy mi na gniazdkach PL, najlepiej jakby pokazywał na obudowie za ile się rozładuje lub jakieś oprogramowanie które monitoruje PC...
  6. haki

Qnap TS-453 pro vs Qnap TS-451+

Szybkie pytanie, co brać, za 451+ przemawia pilot w zestawie, w sumie konfiguracja bardzo zbliżona. Poniżej porównanie: =149&cp[1]=196"]Podrównaj produkty
  7. haki

Dyskusja Switch i router wifi do Qnap 453 pro

Witam, Nie znalazłem podobnego tematu więc pytam ;), Poszukuję switcha oraz routera wifi do mojego serwera. Aktualne typy: Switch: Cisco SG100D08 8Port Gigabit Cisco SG100D08 8Port Gigabit Desktop Switch Router wifi:linksys ea6300 Router WiFi LINKSYS EA6300 DualBand 1200Mbs USB3.0 Jednak o...
  8. haki

QNAP TS-453 Pro - czy to dobry wybór ?

Witam, Planuję zakup domowego NAS, dużo osób poleca mi qnap 453 pro. Myślałem o wersji z najmniejszą ilością ramu, który sprzedam i zakupię 8 lub 16 GB 1 pytanie czy jest sens kupować 8 czy 16 GB do domowej pracy, NAS będzie służył głownie jako przechowywalnia plików. Aktualnie nie planuję...
  9. haki

Hello

witam wszystkich ;)