-
Pomoc Qmanager, nie przyjmuje polecenia odszyfrowania dysków.
Cześć, mam włączone szyfrowanie dysków na HS-251. Po restarcie muszę podac hasło żeby je odblokować. W przeglądarce nie ma problemów. Nie chce za to przyjąć polecenia z poziomu Qmanager iOS. Wpisuje w okienko hasło i nic się nie dzieje. Wiecie może co z tym zrobić aby można było odszyfrować...- Szasza
- Temat
- hs-251 qmanager
- Odpowiedzi: 5
- Forum: Urządzenia mobilne i Narzędzia użytkowe
-
Dyskusja Liczba plików - dlaczego się różnii w zależności od miejsca podglądu?
Cześć, mam pytanie - o co chodzi z ilością plików i pozostałymi parametrami tego samego woluminu w zależności od miejsca podglądu zawartości? Dodam, że nie mam w środku żadnego folderu tylko same zdjęcia. Przy robieniu backup: W podglądzie folderów współdzielonych: Qfile w QTS QFile na...- Szasza
- Temat
- backup color plików qfile
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Pomoc Udostępnianie woluminu lub folderu pomiędzy dwoma serwerami NAS
Cześć, nie mogę sobie poradzić z udostępnianiem woluminu lub folderu w sieci wewnętrznej z NAS do NAS. Już to kiedyś robiłem a teraz ciemność nastała i nigdzie nie mogę znaleźć opisu. Mam dwa serwery HS-251 i TS-112P, które podłączone są do jednego routera i są w jednej sieci. Potrzebuję...- Szasza
- Temat
- hs-251 lub nas ts-112p udostępnianie
- Odpowiedzi: 6
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
Dyskusja Co kupić do backup danych z HS-251? Jakich aplikacji użyć, żeby zrobić backup?
Dzień dobry wszystkim. Nie jestem zaawansowanym użytkownikiem QNAPa HS-251, dlatego chciałbym posłuchać opinii osób bardziej doświadczonych. Przeczytałem forum, jest sporo różnych rozwiązań, ale konkretnych propozycji na moje pytanie nie mogłem znaleźć. W wyniku bliżej nieznanego problemu...- Szasza
- Temat
- backup hs-251 kopia
- Odpowiedzi: 17
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja HS-251 Zniknęły dane z serwera. Pomocy!
HS-251 Zniknęły dane z serwera. Pomocy! Serwer ustawiony do pracy w RAID1. Na serwerze mam katalogi (wolumeny): - Oryginalne: Backup, Download, home, homes, Multimedia, Public, Recordings, Web. - Stworzone przeze mnie: MDQ, MM - Podłączyłem dysk zewnętrzny: USB1 Używam katalogów: MDQ i MM do...- Szasza
- Temat
- backup hs-251 qts utrata danych
- Odpowiedzi: 2
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Dyskusja HS-251. HybridDesk Station. "Niepowodzenie".
Około miesiąca nie zaglądałem do NASA. Dziś zrobiłem aktualizację QTS do wersji z 30-01-2106r. a następnie próbowałem aktualizować HibridDesk Station. Po próbie aktualizacji HD Station wystąpił błąd. W logach jest zapis: "App install failed due to file format error". 1). Na ekranie pod ikoną...- Szasza
- Temat
- hs-251 hybriddesk station
- Odpowiedzi: 3
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
Dzień dobry! HS-251
Dzień dobry! HS-251 od wakacji 2015 i trochę problemów. Miło mi wszystkich przywitać.- Szasza
- Temat
- hs-251
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!