1. T

Dyskusja QNAP 209 PRO II - nie startuje

Cześć Niestety po tygodniowym odłączeniu NAS od prądu nie chce wystartować. Przed urlopem urządzenie działało bez problemowo Z dyskami (RAID 2 x WD20EFRX) po włączeniu nic się nie dzieje, ciągle miga czerwona dioda Bez dysków miga ciągle dioda zielona i co kilka minut NAS wydaje 3 długie piski i...
  2. T

Pomoc QNAP TS-209 PRO II - wntylator

Dzień dobry Niestety w moim NAS padł wentylator. Jest to model Bi-Sonic SP702012L posiadający regulację obrotów oraz trzy przewody Na rynku udało mi się znaleźć identyczny model jednak bez regulatora z dwoma przewodami. W związku z powyższym mam do Was pytania: 1. Czy znacie jakiś sklep gdzie...
  3. T

Dyskusja Awaria - brak dostępu do danych

Witam Mam nadzieję, że piszę w dobrym dziale i jeżeli jest inaczej proszę o przeniesienie mojego postu. Co prawda przeczytałem regulamin zamieszczania nowych postów, ale ten dział wydał mi się najbardziej odpowiedni. Sprzęt którego używam: - QNAP TS-209 Pro II - Seagate Barracuda GT 7200.11 1TB...
  4. T

Witam ze stolicy

Witam Za kilka dni będę szczęśliwym (mam nadzieję ;-) posiadaczem QNAP'a 209 II Pro. Moje obawy wynikają z testów roziązania firmy Linksys (NAS200), którego miałem (nie)przyjemność przetestować ;-/ Jednak to trochę inna półka, więc liczę, że moje obawy są bezpodstawne ;-) Dzisiaj nabyłem także...