-
T
Dyskusja QNAP 209 PRO II - nie startuje
Cześć Niestety po tygodniowym odłączeniu NAS od prądu nie chce wystartować. Przed urlopem urządzenie działało bez problemowo Z dyskami (RAID 2 x WD20EFRX) po włączeniu nic się nie dzieje, ciągle miga czerwona dioda Bez dysków miga ciągle dioda zielona i co kilka minut NAS wydaje 3 długie piski i...- Tomek_Zaw
- Temat
- awaria / nie startuje
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
T
Pomoc QNAP TS-209 PRO II - wntylator
Dzień dobry Niestety w moim NAS padł wentylator. Jest to model Bi-Sonic SP702012L posiadający regulację obrotów oraz trzy przewody Na rynku udało mi się znaleźć identyczny model jednak bez regulatora z dwoma przewodami. W związku z powyższym mam do Was pytania: 1. Czy znacie jakiś sklep gdzie...- Tomek_Zaw
- Temat
- qnap ts-209 wentylator wentylator / chłodzenie
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
T
Dyskusja Awaria - brak dostępu do danych
Witam Mam nadzieję, że piszę w dobrym dziale i jeżeli jest inaczej proszę o przeniesienie mojego postu. Co prawda przeczytałem regulamin zamieszczania nowych postów, ale ten dział wydał mi się najbardziej odpowiedni. Sprzęt którego używam: - QNAP TS-209 Pro II - Seagate Barracuda GT 7200.11 1TB...- Tomek_Zaw
- Temat
- awaria dysk twardy problem qfinder pro ts-209 wydajność zasilacz
- Odpowiedzi: 30
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
T
Witam ze stolicy
Witam Za kilka dni będę szczęśliwym (mam nadzieję ;-) posiadaczem QNAP'a 209 II Pro. Moje obawy wynikają z testów roziązania firmy Linksys (NAS200), którego miałem (nie)przyjemność przetestować ;-/ Jednak to trochę inna półka, więc liczę, że moje obawy są bezpodstawne ;-) Dzisiaj nabyłem także...- Tomek_Zaw
- Temat
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Witaj nieznajomy!