1. Kong

Dyskusja Pobieranie danych z myQNAPcloud bezpośrednio na PC

Hej, Pytanie: w jaki sposób pobrać bezpośrednio dane z myQNAPcloud na komputer, bez pośrednictwa NAS? Sam webowy interface pozwala tylko na pobranie plików pojedynczo? Jak pobrać cały katalog albo kilka naraz? Na stronie QNAP nie znalazłem żadnych bezpośrednich sugestii jak to można zrobić...
  2. Kong

Dyskusja QVPN - QBelt rozłącza po 3 minutach

Cześć, W użyciu stałym miałem VPN L2TP/IPSec na Unifi Dream Machnie. Działo stabilnie, o ile nie biegało się z telefonem po mieście (niestabilny przy zmianie BTSów). Niestety, od jakiejś wersji Androida nie da się poprawnie u mnie skonfigurować L2PT/IPSec. Machnąłem ręką i pomyślałem o QVPN...
  3. Kong

TS-h973AX i vm z windows

Cześć, Pytanie do posiadaczy TS-h973AX lub innych maszyn z AMD tej serii bez GPU. Chciałbym się przesiąść z serii ts-653B i D na coś noweszego i TS-h973AX wydaje mi się najciekawszym wyborem, zastanawia mnie jednak brak możliwości dodania GPU na (brakującym) pci-e. Pytanie: czy na VM z windows...
  4. Kong

Dyskusja TS-653B i 32GB

Cześć, Pytanie do posiadaczy TS-653B/453B/253B: czy komuś udało się trafić z kośćmi RAM aby działało 32GB RAM (2x 16GB)? Uprzedzając: widząłem wątki kompatybilności DDR3 i DDR4, np: Wiedza - Przetestowane pamięci RAM do QNAP (DDR3) kojarzę że taki wątek był na forum ale go nie znajduję...
  5. Kong

Alternatywa dla TS-431XeU

Cześć, Mam zamiar zmigrować dedykowany serwer na wirtualny, uruchomiony na QNAP. Wymagania to: NAS na x86 ze względu na wirtualizację (ARMy odpadają) Obudowa mieszcząca się w "krótkiej" szafie rack (370mm głębokości użytkowej) Miejsce na 4 dyski QNAP ma model TS-431XeU ale jest on na...
  6. Kong

Cześć

Witam serdecznie użytkowników forum. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka