-
HappyGet przestał działać
Problem się powtórzył. Mam nadzieję że aktualizacja w drodze. Windowsowe programy do pobierania z YT też mają problemy.- toolman
- Post #2
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dyskusja UPS
Mnie teraz przypadło do firmy zakupić jakiś sensowny UPS pod TS-253pro i router. Czy to co powyższe jest wystarczające czy może lepiej jakiś mocniejszy? A ile tak w ogóle pociągnie Qnap z routerem na takiej 700?- toolman
- Post #10
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Dyskusja TS-212 wolne pobieranie
Czy ja wiem. U mnie bez tego to wolno chodzi kopiowanie między kompem a Qnapem. Chętnie przyjmę sugestie jak inaczej przyśpieszyć LAN. Ale to już raczej osobny temat. Router, Qnap i karta w kompie są 1GB, kable 1,5m cat. 5e, transfer maksymalny to około 35MB/s. W Qnapie mam teraz dysk WD Red i...- toolman
- Post #17
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
A przepraszam najmocniej. Mam TS-119 a nie 110, wina pisania na komórce. Sprawdź sobie może najpierw jakie masz maksymalne transfery po LAN, ustawienie jumbo frames na kompie, Qnapie, routerze. Może Twój problem leży właśnie tutaj.- toolman
- Post #15
-
Na moim starym TS-110 Download Station pobiera dużo wolniej niż Transmission. Wyciąga do 7 megabajtów/s, celowo piszę slownie. Jak na kompie zasysa to nie wiem bo nie instaluję na pc torrentów, od tego jest przecież Qnap :-)- toolman
- Post #12
-
Dyskusja Po aktualizacji TS-119_20140612-4.1.0 Qnap nie odpala
A jednak nie powstaje z podłączonym dyskiem. Dioda miga na zielono/czerwono. Dioda dysku zielona, nie miga. Nie da się wyłączyć normalnie, trzeba trzymać 10 sekund wyłącznik. Qfinder nie widzi go w sieci. Po restarcie z odpiętym dyskiem jest widoczny. Może coś źle robię, nie jestem biegły w...- toolman
- Post #13
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Niestety, powyższy zabieg nie przyniósł efektu. Właśnie jestem w trakcie synchronizacji danych. Jutro instalka na czysto. Niestety. Dziękuję za próbę pomocy.- toolman
- Post #11
-
Dziękuję za wskazówkę. Niepokoi mnie jedynie ostatnie zdanie: Nie wiem jak mam to rozumieć, bo opis rozumiem tak, że jak przywrócę konfigurację, skonfiguruję sobie, to będzie wszystko ok. Czy tak jest w istocie?- toolman
- Post #9
-
Z tym że ja nie podejrzewam w ogóle dysku. Mam Qnapa jedno dyskowego bez RAID na zewnętrzny dysk. HDD jest w miarę nowy, może pół roczny. Wszystko grało super, aż do aktualizacji do 4.1. Mam na dysku pona 2TB danych, backupy też mam, ale musiałbym wszystko synchronizować. Dlatego szukam innego...- toolman
- Post #7
-
Tak, po wyjęciu dysku QFinder widzi go.- toolman
- Post #5
-
Nadal tak samo. Dodatkowo po około 2h zaczęła na czerwono migać dioda z hdd.- toolman
- Post #3
-
Wczoraj zapodałem aktualizowanie TS-119, przez automatyczne pobieranie. Qnap się zaktualizował, zapytał o restart. Pozwoliłem mu się zrestartować i już nie powstał. Status miga cały czas na zielono/czerwono. Nie da się z nim połączyć. Co teraz? Nie ukrywam że nie uśmiech mi się całkiem na nowo...- toolman
- Temat
- ts-119
- Odpowiedzi: 13
-
Dyskusja Serwer multimediów dostępny w i poza LAN
Mariusz, czy byłbyś uprzejmy i zapodał mi plikami konfiguracyjnymi do EMM? On mi generuje tylko takie pliki: Ustawiam i ustawiam a Plex mi nie chwyta tego. W Plexie mam Local Media Assets włączone i na samej górze. Nie wiem tylko jaki skaner wybrać, a agent ustawiony na Personal Media.- toolman
- Post #21
- Forum: Serwery multimediów (Plex, Jellyfin, Emby, DLNA)
-
A tak wracając do tematu. Plex radzi sobie nieźle, czasami nie potrafi znaleźć jakiegoś opisu lub okładki więc trzeba ręcznie. A czy Ember Media Manager pobiera polskie opisy?- toolman
- Post #19
-
Nie znam się na tym zbyt górnolotnie więc przyjmuję że tak jest. Aktualnie mój katalog Multimedia ma takie zasoby: Videos: 3391 Songs: 15743 Photos: 27225 Twonky śmiga po tym wyśmienicie, zaś Plex przy korzystaniu z 70% tych zasobów chwilami nie daje rady. Ale tak jak pisałem, być może to...- toolman
- Post #13
-
Na tv jest dokładnie taka appka: Co należy wiedzieć o aplikacji DS video for Samsung Smart TV - Rozwiązania NAS S z S. Ale nie wiem jak to działa. Co do Plexa, to jako serwer DLNA u mnie odpada. Przy moich gigantycznych zasobach działa wolno jak żółw w porównaniu do tygrysa...- toolman
- Post #11
-
Znalazłem rozwiązanie. A tym rozwiązaniem jest PLEX. Na telewizorze zainstalowałem appkę, a na Qnapie serwer, udostępniłem zasoby serwera innemu userowi i działa tak jak chciałem. Film o parametrach 720p, x264, AC3 o wadze 2,4GB poszedł cały (choć na początku dwa razy miał 2 sek. czkawkę). Na...- toolman
- Post #8
-
To się wie! Używam TwonkyMedia, i jakby się uprzeć to za jego pomocą, zmieniając trochę adres pliku, można strumień przez neta oglądać, ale mniejsza z tym. Pominę DLNA, niech jest jak jest, zarządzane innym oprogramowaniem. Chodzi konkretnie w tym przypadku o odtwarzanie na telewizorze przez...- toolman
- Post #6
-
A, przepraszam, nie napisałem. Z tym nie ma problemu raczej. Qnap ma wyjście na świat (upload) 30-70Mb a odbiorca minimum 10Mb (download). Nie powinno więc być problemów. IP oczywiście publiczne, bynajmniej po stronie serwera. Po stronie odbiorcy nie jestem pewny.- toolman
- Post #3
-
Witam. Spotkał się może już ktoś z takim rozwiązaniem? Konkretnie to chciałbym mieć dostęp do multimedialnych zasobów Qnapa nie tylko z poziomu DLNA (smart TV Samsung), ale również via internet. Może ktoś spytać, na co to komuś potrzebne. Otóż, rodzice moi nie mają komputera, mają za to nowiuśki...- toolman
- Temat
- konsola / tv
- Odpowiedzi: 21