1. Damian

Archiwum UPS do Qnapa

Cześć, wyłączyłem UPS i już się nie włącza :). Pewnie bateria. Ale zastanawiam się czy polecacie jakiś UPS (może być używany) który będzie kompatybilny z TVS-671 (żeby po zaniku zasilania go wyłączał)? Dodatkowo chciałem podpiąć pod niego miniPC i router. Może Cyber Power Value Pro 1000VA/550W...
  2. Damian

Dyskusja Jitsi Meet

Ale co nie tak w 3 punkcie? Widzę na screen że masz plik .env, który powstał z env_example.
  3. Damian

Pomoc Instalacja Aeotec Z-Stick Gen-7 dla VS Home Assistant

Ale jaki jest problem/błąd? Kiedyś jak się tym bawiłem to posiłkowałem się QNAP - Home Assistant Supervisor w VirtualizationStation. Jest tam pod punkt o udostępnieniu dongla do VM.
  4. Damian

Dyskusja FTP Problem

Pewnie to nie to, a może hasło ma jakieś znaki specjalne? Może spróbować je usunąć/zmienić hasło na jakieś proste?
  5. Damian

Dyskusja Brak możliwości zapisu do /config przez docker

Tak się tylko zastanawiam. Pisze, że brak miejsca. Może warto zmienić -v /Container/Sonarr:/config na pełną ścieżkę? Np. /share/Container/Sonarr (duże, małe litery mają znaczenie). Dodatkowo, nie kończy czy się miejsce na jakimś dysku?
  6. Damian

Dyskusja Aplikacje Qnap

A działa ci internet z nasa? Np. połącz się po ssh do serwera i ping google.pl
  7. Damian

Dyskusja Aplikacje Qnap

A coś z tego? What shoud I do if App Center fails to list the apps?
  8. Damian

Dyskusja Aplikacje Qnap

A jakie masz dodane repozytoria? Download - App Center - dodatkowe repozytoria z aplikacjami dla QNAP
  9. Damian

Dyskusja Po aktualizacji firmware do wersji 5.2.2 2950 nie można się zalogować

Może poszedł reset do ustawień fabrycznych? Wtedy hasło to MAC pierwszej kary sieciowej i user admin
  10. Damian

Dyskusja Pulpit zdalny przez openVPN

Oczywiście musisz też przekierować porty ręcznie. Dobrze jakbyś miał dostęp do routera i sam dodał przekierowania.
  11. Damian

Dyskusja Jak udostępnic ftp na zewnątrz

Powinieneś mieć to wyszczególnione w umowie z dostawcą i przeważnie jest za to dodatkowa opłata.
  12. Damian

Dyskusja MariaDB 10 - dostęp z zewnątrz

Masz na QNapie firewall włączony? Może coś z tego zadziała: link
  13. Damian

Przy piwie Głośne dyski w nas

Dyski 6TB. Nas trafił do szafki ale i tak nie pomogło. Zastanawiam się nad zakupem Samsung SSD na multimedia. Ciekawe ile taki dysk popracuje 24h na dobę z dużą ilością operacji.
  14. Damian

Przy piwie Głośne dyski w nas

Cześć, mam nas TVS-671, system na ssd oraz w raid 5 - 4x WD RED. Niestety ale te dyski to maskra, nie można spać w tym samym pokoju co jest nas. Ktoś orientuje się, czy są hdd, które są ciche? Czy lepiej myśleć o jakiś ssd (jeśli tak to jakich)?
  15. Damian

Dyskusja Nieznana grupa użytkowników o nazwie 1002 ma dostęp RW do folderów na serwerze

A to nie jest tak, że ID zostają po grupie która była ale została usunięta?
  16. Damian

Przy piwie Drukarka termiczna NIIMBOT B3S

To daj znać jak się sprawuje. Bo chodzi mi po głowie coś podobnego. Sprawdzałeś po ile i czy są zamienniki?
  17. Damian

NAS QNAP TS 364-8G

Ja bym pomyślał o VPN a resztę ruchu zablokował
  18. Damian

Dyskusja NETBAK PC AGENT

I trochę standardowe rzeczy przy takich problemach sprawdzenie na innej przeglądarce/w trybie private.