-
J
Dyskusja TS-431 - drastyczny spadek wydajności po awarii RAID-5 i wymianie dysków
Aktualizacja stanu: Nie zrobiłem nadal zalecanego iperf'a - nie mam po prostu na to czasu, a poza tym mam teraz stan, którego nie rozumiem - z kategorii "działa, ale nie wiadomo, dlaczego...": Po kilku dniach męczenia się z rzeczonym transferem na poziomie 17MB/s zacząłem obserwować - stopniowo...- jck
- Post #12
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
J
Dyskusja TS-431 - drastyczny spadek wydajności po awarii RAID-5 i wymianie dysków
Jeszcze nie. Natomiast zauważyłem rzecz dziwną: Dziś rano, jak zacząłem kopiować pliki, to miałem transfer ok 38 MB/s, a w tym momencie widzę 61 MB/s Nie rozumiem tego kawału...- jck
- Post #9
-
J
Komenda: ethtool eth0 Odpowiedź: Speed: 1000Mb/s Duplex: Full- jck
- Post #7
-
J
Tak. Serwer ma 11 lat. Dyski są na oficjalnej liście zgodności QNAP dla tego modelu - z adnotacją "As suggested by certain hard disk drive providers..." W logach nie widzę nic niepokojącego. Test: po połączeniu przez SSH kopiowanie wcześniej wgranego dużego pliku (kilkanaście GB) pomiędzy...- jck
- Post #4
-
J
Witam! Posiadam model TS-431 zakupiony w roku 2015 wraz z czterema dyskami Seagate ST2000VN000 2TB, połączonymi w macierz RAID-5 . Eksploatowałem go w bardzo podstawowym zakresie, jako współdzielony dysk w domowej sieci LAN (Ethernet) i miałem wydajność rzędu 115 MB/s, co praktycznie daje pełną...- jck
- Temat
- dyski dysków jeśli może sprawdź ts-431
- Odpowiedzi: 15