-
Przy piwie Dyski HDD - aktualna cena styczeń 2026
Tak sobie jeszcze myślę że jak by ktoś miał na sprzedaż używane 2 lub więcej sztuk WD red 8TB nie zajechane może pisać na priv.- sylver
- Post #6
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Czyli spokojnie założyć można że cena już nie spadnie. A jak mówiłem ze AI powoli zabierz nam wszystko to się ze mnie śmiali ;-) Wniosek jest taki że przespałem z zakupem jakieś 4 miesiące. Mam zaufanie do WD RED dlatego chciałem kupować. Pracowałem też na tych HC 520 i wyższych daje to rade...- sylver
- Post #5
-
Witam, Miałem w planach na ten rok przejście z Hdd 5x WD red 4TB na 5x WD red 8TB. Nie śledziłem rynku HDD od bardzo dawna. I tu moje zdziwienie cenami. Czy z hdd dzieje się coś jak obecnie z RAMem czy to stałe ceny? Bo przyznam że nie zakładałem że będę płacił 1,2 k zł za dysk, ale może to...- sylver
- Temat
- hdd
- Odpowiedzi: 7
-
Dyskusja QM2-2P - dyski WD SN-550 lub inne ?
:-) No chodziło mi i budżetowe ale działające, dzięki za info o intel faktycznie dość tani jak na tę listę. Co do ograniczeń szyny to wiem, dlatego chciałem wpaść w te SN550 Swoją drogą dziwnie to działa z tą kompatybilnością, że wrzucę oba dyski zrobie testy wydajności wszystko ok, zestawiam...- sylver
- Post #5
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
No jak by SN570 chodził to raczej mój SN550 tym bardziej. to chyba musi być któryś z tych, chyba że czegoś nie wiem, Compatibility List - QNAP- sylver
- Post #3
-
Witam Mam TS-653B miałem też dysk WD SN-550 1TB nie używany. Dokupiłem kartę QM2-2P oraz drugi taki sam dysk co nie było już takie proste bo już ich nie produkują. Dyski mimo zestawienia w raid prawidłowo po chwili losowo wypadały i nie chciały być wykrywane. Niestety przejrzałem się na tabeli...- sylver
- Temat
- qm2-2p ssd ts-653b
- Odpowiedzi: 4
-
Sprzedam Sprzedam sprawny TS-651
Mam pytanie Ile za same dyski? może być na PW- sylver
- Post #2
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Raid 5 - WD RED SMR
Ok, panowie, dziękuje za potwierdzenie mojej obawy. jeszcze tak odnośnie tej wydajności to zainteresowało mnie to porównanie gdzie dysk z SMR zbudował RAID 5 o 40% szybciej film- sylver
- Post #15
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Raid 5 - WD RED SMR
Dziękuje za obszerną wypowiedz, Może za mało naświetliłem temat. W produkcyjnych to macierz domowa ma do tego coś ala 3-2-1 kopia w cloud jest WORM. Dlatego zastanawiam się tylko nad tym czy mogę mieszać dyski z SMR z dyskami bez SMR i jak to wpłynie na stabilność RAIDu 5- sylver
- Post #11
-
Raid 5 - WD RED SMR
Teraz to już się pogubiłem, mówisz o samej firmie WD, o połączenie SMR i bez w raid czy o samej technologi SMR ?- sylver
- Post #9
-
Raid 5 - WD RED SMR
Wiem ale to tylko rozszerzenie raidu 5 na WD o kolejny dysk, chodzi o jak najmniejszy koszt.- sylver
- Post #7
-
Raid 5 - WD RED SMR
hmm, to teraz sam nie wiem co zrobić, mogę nie dostać już nigdzie starszej serii dysku. a na wydajności aż tak mi nie zależy .- sylver
- Post #5
-
Raid 5 - WD RED SMR
Czyli rozumiem że można mieszać w RAID dyski z SMR i bez razem ?- sylver
- Post #3
-
Raid 5 - WD RED SMR
Witam Mam mały problem posiadam starsze dyski WD RED WD40EFRX w RAID5 teraz chciałem dołożyć dysk w moim Qnap ale nie zauważyłem i kupiłem WD40EFAX Dysk ten posiada technologie SMR. W necie wyczytałem że nie powinno się łączyć 2 rożnych typów dysków z SMR i bez. Czy ktoś z was ma jakąś wiedze...- sylver
- Temat
- raid raid 5 wd wd red
- Odpowiedzi: 14
-
Sprzedam Qnap TS-453D-16GB +QM2-2P+500GB M2
Też poproszę bo PW nie wiem dalej jak tu wysłać. sylver74@gmail.com- sylver
- Post #4
-
Witam po latach
Witam Wracam na forum w sumie dlatego że pora na zmianę mojego Qnapka na nowszy model. Od siebie jestem webdev, devops, trochę admin VMware i veeam, obecny entuzjasta hybrydowego clouda.- sylver
- Temat
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Sprzedam Qnap TS-453D-16GB +QM2-2P+500GB M2
Proszę o kontakt mailowy albo o pokierowanie jak mogę tu wysłać PW.- sylver
- Post #2
-
Kupię TS-473 lub wiekszy
Witam Jak w temacie kupię TS-473 lub coś z większą ilością dysków. Może być coś starszego o zbliżonej wydajności. Zapraszam do kontaktu PW Podam adres bo nie ma tu PW chyba sylver74@gmail.com- sylver
- Temat
- ts-473
- Odpowiedzi: 0
-
Ts-451 8gb - co dalej
Mam swoje laby np. homestead po prostu pod aplikacje webowe teraz chce wejść trochę w dockera. Wcale nie potrzebuje TVS chyba bo widzę że TS też mają już niezłe procesory.- sylver
- Post #7
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
Ts-451 8gb - co dalej
Wiem zrobiłem dziś mały przegląd po sklepach myślę że starczył by mi już taki TS-653D jak masz tu procesor i tak jest 4x wydajniejszy niż mój obecny.- sylver
- Post #5
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)