-
Dyskusja Qlocker - atak na Qnapy
To są rzeczy które powinny być zakazane. Dlatego nie ma się co dziwić że nikt nie robi kopi 3-2-1 skoro są reklamy.- Esc
- Post #363
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Coś czuje, że jutro będzie następna aktualizacja HBS3 tym razem żeby ukryć swoich ludzi ... zaczyna sie coraz lepiej. Jak można wyczytać na stronie [RANSOMWARE] 4/20/2021 - QLOCKER - Page 31 - QNAP NAS Community Forum- Esc
- Post #302
-
Nie było mnie pare dni, ale przeczytałem cały wątek od mojego ostatniego wpisu. Do tej pory nie zgadza mi się wiele co Qnap oficjalnie napisał - a więc wierzyć iż niebezpieczeństwo minęło jest bezpodstawne i to zwykła głupota. Chyba, że Qnap co innego pisze a co innego łata - bo przecież nikt z...- Esc
- Post #283
-
Ciekawe ile takich teraz wyjdzie New vulnerabilities discovered allow access to user data and complete takeover - SAM Seamless Network a nie mydlenie oczu przez Qnapa- Esc
- Post #133
-
Tak. Ale moim zdaniem to jest dosc błędny trop. Przeciez DDNS służy tylko aby pokazać twoje zmienne IP nic wiecej nie powinno robić. Moim zdaniem ludzie to mylą z dostępem przez www czyli myqnapcloud linkiem - ktory w rzeczy samej na oko wygląda podejrzanie.- Esc
- Post #94
-
Właśnie, tak samo jak ja myślę że Qnap nie ma pojęcia do tej pory co się uczyniło. I daje nam jakieś mrzonki które nie trzymają sie raczej kupy- Esc
- Post #77
-
Myślę że sam Qnap nadal nie wie w czym jest problem ponieważ to co podaje nie zgadza się z rzeczywistością. Albo atak był przygotowany przed owymi poprawkami z 16kwietnia i to czy ktoś je zainstalował czy nie nie miało już żadnego znaczenia. Jedni mają problem bo mają zahasłowane pliki inni...- Esc
- Post #47
-
No niestety i mnie sie oberwalo na razie nie wiem jak gleboko. Ogolnie mam raczej niewiele uslug Qnapowych na zewnatrz - gdyz zastepuje je dokerami czy virtualkami. Ale mialem wlaczone dostep po myqnapcloud, oraz openvpn. Ogolnie mam najnowsze oprogramowanie samego Qnapa oraz aktualne apki a...- Esc
- Post #30
-
Pomoc Problem z odblokowaniem zaszyfrowanych dysków w TS-659Pro+.
Nie liczę na jakiś wielki sukces ale może po ostatnich aktualizacjach przeglądarek coś nie działa. Może spróbuj jakiejś starszej. Często też niestety przycinanie się webgui spowodowane jest błędami na dysku ale teoretycznie powinna się zaświecić jakąś złowroga dioda.- Esc
- Post #2
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
QNAP TS-351 czy TS-431p2
Jakiego byś nie kupili to pewnie z godzinę lub dwie powinien podtrzymać. Co do modelu to raczej apc lub bierz z listy kompatybilnych urządzeń- Esc
- Post #54
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
NAS do domu: TS-431P2-1G czy TS-351-2G
Moim zdaniem zabierasz się do tego od dupy strony. Wykorzystaj czas na deszyfrowanie dysków a w między czasie poczytaj na spokojnie co można na qnapie wg producenta a co faktycznie warto. Zaoszczędzi to twoich nerwów i pieniędzy. Co do sprzętu kupiłbym 351. Poza obudowa jest super. Do SSD...- Esc
- Post #3
-
Dyskusja Serwis QNAP dla TVS 473 (zatoka 3 i 4 nie dziala)
Hmm @SiewcaRyżu a nie wydaje Ci się że to może być softwarowy bug. Pamiętam jak kiedyś pomogło mi w sumie w podobnej sytuacji zalogowanie się po ssh i wlepianie /etc/init.d/init_lvm.sh- Esc
- Post #9
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
QNAP TS-351 czy TS-431p2
Kurcze dobra cena była 2 dni temu na iBOOD 1050 zł za 351 ... Co do dysków M2 to jak z każdymi rzeczami jak nie chcesz kombinować to patrz na listę kompatybilności qnap bo te muszą działać. Oczywiście inne raczej też będą. Druga rzecz. Ts351 ma kiepskie chłodzenie więc kupując dysk myśl od razu...- Esc
- Post #48
-
Dyskusja Qnap przywrócił sie do ustawień fabrycznych
Tak na marginesie się zastanawiam. Skąd macie takie uptime skoro qnap wypuszcza od długiego czasu aktualizacje co góra miesiąc. Olewacie te aktualizację czy jest jakiś sposób bez restartowy?- Esc
- Post #5
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
QNAP TS-351 czy TS-431p2
351 ci sieci nie przykuło bo z kolei to jest jego pięta achillesowa 1 port gigabitowy. Ale ogólnie nie słyszałem teorii o wstawianiu switcha przed switcha. Nie zapominaj że żyjemy w dziwnych czasach i nie zdziwił bym się jakby to był artykuł sponsorowany przez dostawcę prądu.- Esc
- Post #35
-
QNAP TS-351 czy TS-431p2
Można raidowac na m2 w tym modelu ale moim zdaniem szkoda zasobów. O wiele ciekawiej można wykorzystać 5 dysków.- Esc
- Post #27
-
Dyskusja Doker Jdownloader-2 - lokalny interfejs webowy
No to kurde, zainstalowalem w 5 minut do dzialajacego dokera. A wyglada na to ze caly dzien mecze sie z rzecza ktorej nie ma :) Nic dzieki w takim razie. W sumie na moje potrzeby to i tak wystarczy to co jest.- Esc
- Post #5
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Hehe, jestes pewny ? bo to by faktycznie wiele wyjasnialo. A przeciez on tam pisze w info o Direct Connection Mode to zrozumialem ze to jest wlasnie to- Esc
- Post #3
-
Nie bardzo moge sobie poradzic z tym dokerem (jaymoulin/jdownloader). Wszystko niby dziala wg glownie opisu @SiewcaRyżu z tego watku Rozwiązany - Problem ze znalezieniem pliku po ściągnięciu JDownloaderem na Qnap TS-251+ Jdownloader dziala na porcie 3129 -> poprzez strone Jdownloadera moge niby...- Esc
- Temat
- container station docker https jdownloader ts-251
- Odpowiedzi: 5
-
NAS do domu
Jako uzytkownik TS-351 napisze tak. Moim zdaniem to bardzo dobry sprzet dający dużo możliwości na start w swojej cenie. Przecietny kowalski dostaje poprawnie dzialajacego Intela, miejsce na 5 dyskow w tym 2 M2.nvme, pare GB ramu z mozliwoscia rozszerzenia do 16. Nie maja do niego startu cenowego...- Esc
- Post #11