Napisałeś parę postów wyżej co zyskuję stawiając system operacyjny na osobnym, pojedynczym dysku (jak padnie system, nie muszę nic z danymi robić). Ale w druga stronę - jak padnie dysk z systemem, to w takim przypadku (system poza macierzą raid) musze ten system stawiac od zera - co jest z kolei minusem - więc fajnie jakby system operacyjny tez był postawiony na macierzy raid ?Twoja wypowiedź nie ma absolutnie sensu , jakie jest pytanie ?
Ok to ostatnie pytanie - jak to sprawdzić przed zakupem ?tak, jest tylko jedno tycie ale, nie wiem czy na TS-351 można system postawić na M2 SSD (1 gen) , bo wolisz mieć odseparowane dane od systemu.
- 9 Październik 2019
- 753
- 410
- 195
- Odznaki
- 123
- QNAP
- TS-x73A
- Ethernet
- 1 GbE
Albo kupić przez internet z możliwością zwrotu (dopytać w sklepie czy nie będzie problemu po otwarciu pudła).
nie ma jednego przepisu - wszystko zależy od potrzeb - tak samo jest z wyposażeniem auta w opony - możesz wziąść o niższym profilu lepiej wpadasz w koleiny, możesz pójść w komfort na wysokim profilu
polecam kupić SSD pod m2, 3 HDD i pobawić się 2 tygodnie
jak stwierdzisz że wiesz co chcesz, formatujesz nasa, ustawiasz co potrzebujesz i wgrywasz dane.
polecam kupić SSD pod m2, 3 HDD i pobawić się 2 tygodnie
jak stwierdzisz że wiesz co chcesz, formatujesz nasa, ustawiasz co potrzebujesz i wgrywasz dane.
skoro doczytałeś że przez switcha - to doczytaj czemu.
Generalnie CyberPower : Lista kompatybilności - QNAP
po 2 latach wymieniasz baterię na nową i lecisz dalej.
Generalnie CyberPower : Lista kompatybilności - QNAP
po 2 latach wymieniasz baterię na nową i lecisz dalej.
351 ci sieci nie przykuło bo z kolei to jest jego pięta achillesowa 1 port gigabitowy.
Ale ogólnie nie słyszałem teorii o wstawianiu switcha przed switcha. Nie zapominaj że żyjemy w dziwnych czasach i nie zdziwił bym się jakby to był artykuł sponsorowany przez dostawcę prądu.
Ale ogólnie nie słyszałem teorii o wstawianiu switcha przed switcha. Nie zapominaj że żyjemy w dziwnych czasach i nie zdziwił bym się jakby to był artykuł sponsorowany przez dostawcę prądu.
- 9 Październik 2019
- 753
- 410
- 195
- Odznaki
- 123
- QNAP
- TS-x73A
- Ethernet
- 1 GbE
Na plus ma nowszy procek i szybszą pamięć ale brak gniazd m2 :/
Serwery NAS firmy QNAP - oficjalna strona w Polsce (NAS)
Serwery NAS firmy QNAP - oficjalna strona w Polsce (NAS)