-
C
Dyskusja Dodatkowe hasło do folderu
Wiem że w windowsie swego czasu było to dostępne więc nie nigdzie. No nie, bo jak pamiętam to nie byłoby takiej opcji jak zapamiętaj - tak też jest przy chronieniu hasłem plików word/excel Tamat do zamknięcie skoro w QNAP nie ma takiej możliwości.- cavek
- Post #3
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
C
Dyskusja Dodatkowe hasło do folderu
Witam, Czysto hipotetycznie, czy da się ustawić dodatkowe hasło do folderu? Przykład: Dostęp do danych przez SMB, zmapowane foldery jako dysk sieciowy w Windowsie. Czy jest możliwość by zastosować dodatkowe hasło do jednego z folderów? Wiem że można to rozwiązać użytkownikami i dostęp do...- cavek
- Temat
- udostepnianie plików
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Udostępnianie plików, uprawnienia i AD
-
C
NAS do domu/HO
Tak chcę zrobić w planach by go postawić z NASem widze że np. do TS-464 rozbudowa RAMu do 16GB to około 250zł więc od razu będę rozbudowywał Chyba źle napisałem e głównym poście... bo chodzi mi dokładnie o to o czym mówisz - czysta kopia danych na drugim dysku bez RAID- cavek
- Post #3
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
C
Przy piwie sieć WiFi mesh - co polecacie
No EAP225 jak na szybko sprawdzałem to jedna z tańszych jednostek z omadą, teraz to już po 360 zł za sztukę chodzą :P Pomyśle bo może to być ciekawa alternatywa z kontrolerem chmurowym.- cavek
- Post #15
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
C
NAS do domu/HO
Stoję przed kupnem NASa do domu/Home Office - przeznaczenie to głównie biblioteka zdjęć - minimum 10 użytkowników robiących backup zdjęć, z zdalnym dostępem do nich przez www/aplikację/telefon lub na TV. W przyszłości na pewno będzie potrzeba na tym postawić HA. Ogólnie ma to być projekt...- cavek
- Temat
- Odpowiedzi: 4
- Forum: Przed zakupem... (Porady i dylematy)
-
C
W które modele poszedłeś? Bo widzę mnogość modeli AP wraz z rozstrzałem cenowym równym Ubiquiti :D- cavek
- Post #13
-
C
by potestować Ubi chodzi już za mną od dłuższego czasu, widzę że nie tylko tutaj jest to jedno z bardziej polecanych rozwiązań. Jedno 'ale" że trzeba wyłożyć sporo kasy w porównaniu do konkurencji.- cavek
- Post #11
-
C
Nic dodać nic ująć, niektórzy nie myślą o rzeczach przyziemnych póki się nie pojawiają problemy i nerwy bo coś nie działa i wtedy trzeba leczyć bo nie dało się wcześniej pomyśleć i zapobiec chorobie Myślałem o tym samym, z tego co widzę w każdej chwili można rozbudować o dodatkowy AP, daj znać...- cavek
- Post #3
-
C
Witam, Panowie, znajomy walczy z problemem z wi-fi w domku jednorodzinnym ( 2 piętra + garaż i ogród). Okablowania w budynku "0", aktualnie w domu w centralnym punkcie na parterze ROUTER D-LINKA z postawionym wi-fi. Na kablu ma podpięte tylko 4 rzeczy, NASa, TV i jeden komputer, ostatnio...- cavek
- Temat
- Odpowiedzi: 19
-
C
Artykuł WireGuard Serwer na QNAP NAS
A jak się to ma pod względem bezpieczeństwa/użytkowania np. w stosunku do OpenVPN albo Qbelt?- cavek
- Post #3
- Forum: Aktualności z branży i informacje prasowe
-
C
Dyskusja Router pod Orange Światłowód
Jak tam testy? jak sobie radzi heX? Stoję przed podobnym wyborem - tylko łącze już jest 1Gb, patrzyłem na RB5009 ale nigdzie ich nie ma i nie wiadomo kiedy będą. Z Ubi przez myśl przeszło Dream Router albo UDM ale RB niby daje lepsze wyniki na kartce. Zostaje RB4011 ale tak naprawdę jest w...- cavek
- Post #17
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
C
Dyskusja QBelt przestał działać - ustawienia
Pisałem kiedyś z problemem, nikt nie odpisał ze korzysta z maca... Jednak temat przeszedł an dalszy plan bo skończyły się prace zdalne i już nie był wymagany dostęp z Maców... Jedyne co mi przychodzi do głowy to ręczne wpisanie portów LAN w QVPN bo reszta wygląda że ma zrobione jak trzeba...- cavek
- Post #16
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
C
Dyskusja QBelt przestał działać - ustawienia
A sprawdzałaś czy działa połączenie Qvpn z windows lub android? U mnie od zawsze był problem z QVPN z MacOS i IOS, jak już się udało połączyć to rozłączał po 10-60sek i nie wykonywał automatycznego ponownego połączenia...- cavek
- Post #13
-
C
Dyskusja Wirtualizacja/docker pod Comarch Optima
To chyba nie będę kombinował jeśli ma mi to sypać QNAPa. Postawie baze OPTIMY na którymś z komputerów księgowych (zresztą aktualny program księgowy też tak stoi), tylko musze zrobić upgrade windowsa do wersji PRO żeby móc uruchomić RDP. Chmura Comarchu odpada, szefostwo nie lubi takich...- cavek
- Post #13
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
C
xD Super xD Google też umiem xD chodziło mi czy z QNAPem vs Comarch mogę mieć problemy, ale jak rozumiem i postawię wirtualkę to reszta już powinna być bez niespodzianek...teoretycznie :P- cavek
- Post #7
-
C
jest jest W takim razie będę siadał do tego by to wypróbować na wesjach demo przed oficjalnym wdrożeniem, napotkałeś jakieś tutki co do konfiguracji SQL? Czy nie jest to skomplikowane jakoś bardzo?- cavek
- Post #5
-
C
Są dyski SSD więc to nie jest problemem Chodziło mi o wirtualke albo dockera nie jedno i drugie :P Potrzebna praca tylko programów księgowych, nie ma żadnych kas fiskalnych. To będę próbował na wersji demo czy to wszystko śmignie. Jeśli QNAP to pociągnie to będzie git.- cavek
- Post #3
-
C
Witam, Posiadam TS-453BT3 Aktualnie obsługuje około 10 stanowisk jako dysk sieciowy (zwykłe działanie na plikach, bez konwersji wideo itp.) oraz połączenie VPN (Qbelt) około 4-6 klientów i qfile jako odczyt zapis z terenu. Firma chce przejść na program księgowości Comarch Optima. Pytanie czy...- cavek
- Temat
- container station docker server serwer vpn windows
- Odpowiedzi: 15
-
C
Pomoc Jak się dostać do pulpitu adm. omijając ust. QuFirewall
W QuFirewall - zabroń wszystko wszystkim powinno być na samym dole, a wyżej wyjątki które dopuszczasz, czyli siec LAN, otwarte porty itp. Żeby wyłączyć QuFirewall zrób krótki reset fizyczny (wciśnięty przez 3 sekundy przycisk reset na QNAPie wyłączający QuFirewall i resetujacy hasło admina) -...- cavek
- Post #5
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
C
Dyskusja QVPN - Qbelt Notorycznie rozłączanie po ok. 10 minutach na systemach MacOS
Witam, Mam problem, z którym nie mogę sobie poradzić, a staję się na tyle uciążliwy bo coraz więcej użytkowników w firmie z systemem MacOS potrzebuje dostęp po VPN. Protokół Qbelt skonfigurowany i działa, komputery/laptopy macos łącza się z serwerem lecz czasem po 10 minutach czasem wcześniej...- cavek
- Temat
- działa macos problemu qvpn vpn windows
- Odpowiedzi: 3