-
Pomoc Qnap traci połączenie z siecią LAN
Wszystko naprawiło się poprzez zmianę na inny port eth. Wychodzi na to, że drugi port jest wadliwy. Co prawda nie wiem dlaczego i do końca problemu nie rozwiązałem ale wszystko działa :)- jasperus
- Post #6
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Adresy statyczne. Przełączyłem skrętke na drugi adapter. Póki co kilka godzin śmiga, zobaczymy czy przetrwa noc :)- jasperus
- Post #5
-
Zawsze miałem podpięte 2 kable. Jak pojawił się ten problem to wypiąłem jeden. Problem nie zniknął. Popróbuje z jednym kablem ale w drugim porcie eth.- jasperus
- Post #3
-
Witam Mam trochę dziwny problem z moim TS-251+. Od kilku dni traci on widoczność w sieci lokalnej. Nie można wtedy połączyć się w żaden sposób, przez Web UI, SSH, FTP, Qfile, nie działa też plex. Jedynym sposobem połączenia się jest ręczne wyłączenie i ponowne włączenie przyciskiem power. Działa...- jasperus
- Temat
- działa może problem ts-251
- Odpowiedzi: 5
-
Dyskusja Qlocker - atak na Qnapy
U mnie tez było wyłączone na 100% a po upgradzie nagle online. Wiedziałem, ze sie nie myliłem. edit:// odinstalowałem myqnapcloud. Moze nie wróci zza grobu.- jasperus
- Post #423
- Forum: Hydepark (Off-topic)
-
Po dzisiejszym upgradzie firmware cos mnie tknęło zeby sprawdzic czy napewno wszystko powyłączane. A tu widze myqnapcloud ENABLED. Co jest grane, na 100% miałem to wyłączone.- jasperus
- Post #410
-
Mam wrażenie, ze mówimy tu jakims szyfrem. Czy jest jakies potwierdzenie jaka oficjalna/nieoficjanla apka była zarobaczona?- jasperus
- Post #273
-
Tak sie zastanawiam, warto miec automatyczne aktualizacje? Ja robie raz na jakis czas ręcznie i jak widze co sie dzieje to boje sie, ze cos mi chlopaki z Qnapa spierdzielą cos w systemie jak włącze auto. Jak Wy to robicie?- jasperus
- Post #264
-
U mnie wszystko powyłączane, dostęp z zewnątrz tylko przez QVPN. Ale widząc skalę zniszczeń u innych zastanawiam się czy nie odciąć go całkowicie. Jednak zależy mi, żeby np sprawdzić monitoring gdy mnie nie ma w domu. Jak życ :)- jasperus
- Post #227
-
Dyskusja dostosowanie ustawień w rtorrent pro
Dzięki panowie. Wyłączone. Ale wygląda na to, że przy restarcie klienta DHT i wymiana peerów jest włączona. U was też tak jest czy da się to jakoś zapamiętać? OK już wyłączyłem na stałe w ustawieniach.- jasperus
- Post #5
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Dyskusja dostosowanie ustawień w rtorrent pro
Dołączę się. Czy ktoś używa tego klienta na prywatnych trackerach?- jasperus
- Post #2
- Forum: Download Station i klienci P2P
-
Dyskusja Duża rozbieżność zużycia RAMu między QVR Pro a Monitorem Zasobów w QTS.
Zgadza się. Całkiem zmyliło mnie to, że te wskaźniki są zaraz obok nazwy mojego Qnapa :)- jasperus
- Post #3
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Dyskusja Duża rozbieżność zużycia RAMu między QVR Pro a Monitorem Zasobów w QTS.
Witam Po wymianie kości RAM z 4 na 16Gb QVR Pro Client pokazuje inne wartości niz Resource Monitor QTS. QVR Pro Client Resource Monitor Wie może ktoś czym jest to spowodowane? Nie dość, że pokazuje aktualne zużycie 5Gb to jeszcze z całkowitych 8Gb. Też macie błędne wartości? Czy...- jasperus
- Temat
- color qts qvr qvr pro resource monitor
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Monitoring NVR: QVR Pro, QVR Elite, Surveillance
-
Dyskusja Łoł, jestem atakowany!
Kiedyś miałem ponad 1000 prób logowania na admina przez SSH. Zmieniłem domyślny port i włączyłem banowanie IP po 5 nieudanych próbach w ciągu kilku minut. Od tamtego czasu nic :)- jasperus
- Post #4
- Forum: Sieć, routing i VPN (QNAP, Qhora, Switch)
-
Dyskusja Jak sprawdzić rodzaj RAM
Dzięki Wziąłem odrazu 2x8 będzie zapas :D- jasperus
- Post #3
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
Dyskusja Jak sprawdzić rodzaj RAM
Cześć! Chciałbym dołożyć/wymienić RAM w swoim Qnapie. Czy da się sprawdzić bez rozkręcania go jaki RAM jest w tej chwili zainstalowany celem dokupienia drugiej takiej samej kośći? Szukałem w Hardware Information ale tam tylko: A pasuje chyba wiedzieć jakie taktowanie itd. Model serwera...- jasperus
- Temat
- ts-251
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Kompatybilność dysków i urządzeń peryferyjnych
-
KAMERA IP HIKVISION 4 MP DS-2CD2042WD-I 4 F-VAT
Witam Kupiłem jedną sztukę i dzisiaj do mnie dotarła. Czy kamera była resetowana? Próbowałem zresetować ale cos nie wchodzi mi admin/12345 Ok udało mi się zresetować jakims programem :) -
Heja!
No więc po prawie 6 latach podpatrywania forum zdecydowałem się przywitać :D- jasperus
- Temat
- Odpowiedzi: 3
- Forum: Witaj nieznajomy!
-
Dyskusja Czy do Qnapa można na stałe podpiąć wiatrak USB?
Ten wiatraczek ma max 350mA więc nie powinien przekroczyc tych wartości. Chyba że chłopaki polecacie jakieś inne ciche rozwiązanie? Rack wisi obok mojego biurka a ja cenię sobie ciszę :) Nie ma też powodów do paniki, grzeje mi się trochę switch Unifi z PoE ale wyczytałem, że one juz tak mają i...- jasperus
- Post #4