-
Dyskusja TS-451 awaria zasilania
Mój 451 od pewnego czasu randomowo się wyłącza a w zasadzie restartuje, jedyne co to dostaje taki wpis w logu poza piknięciem systemu: Ostrzeżenie 2020-10-18 11:19:44 admin 127.0.0.1 Power NAS Power Status [Power] The system was not shut down properly last time. Pudełko ma ponad 5 lat, więc w...- masi0
- Temat
- awaria ts-451
- Odpowiedzi: 1
- Forum: Serwisowanie elektroniki i modyfikacje sprzętowe
-
Dyskusja TS-451 i XHCI na USB
to jest DAC wbudowany w Rotel A12 (zewn. karta muzyczna) - chcialem uzywać tego z volumio (linux) jako serwer muzyczny- masi0
- Post #11
- Forum: Wirtualizacja: Virtualization Station i zewn.
-
tak jak najbardziej, urządzenie jest wykrywane przez VM jak i widoczne w samym systemie - mimo to dziala źle. jak wspominałem, na virtual box ten sam konfig działa prawidłowo mała errata: lusb pokazuje: Bus 001 Device 005: ID 278b:5100 Bus 001 Device 003: ID 1005:b155 Apacer Technology, Inc. Bus...- masi0
- Post #9
-
Dokladnie tak- masi0
- Post #7
-
tak oczywiscie, normalnie to urządzenie wykorzystuje z inną aplikacją i działa poprawnie. oczywiście na czas używania VM tamta apka nie działa- masi0
- Post #5
-
właśnie nie, USB 2.0- masi0
- Post #3
-
Chciałem postawić Volumio na Virtual Workstation - działa, sam system wstaje i pracuje. Niestety podłączony po USB DAC nie działa już tak sprawnie, przez brak bezpośredniego dostepu do USB. Ten sam Volumio (Linux pod spodem) postawiony na VirtualBox na laptopie funkcjonuje prawidłowo Czy macie...- masi0
- Temat
- ts-451 usb
- Odpowiedzi: 11
-
Dyskusja TS-451 - chce formatować dyski
Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4.0387 Build 16/11/2017 Model serwera: QNAP TS-451 po awarii prądu TS sam rozpoczął sprawdzanie dysków, jednak po każdym logowaniu sugeruje kolejne skanowanie. Niestety z nieznanych mi powodów chce formatować mój główny wolumen Czy ktoś ma jakieś pomysły...- masi0
- Temat
- color ts-451
- Odpowiedzi: 1
- Forum: RAID, woluminy, system plików, ZFS i cache
-
Instruktaż/Tutorial Instalacja kontrolera Ubiquiti UNIFI w Container Station (Docker)
Dzięki. A jak się potem aktualizacuje taki kontener na nowszą wersję kontrolera?- masi0
- Post #2
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Kawa i papierosy QTS 4.3.2 dla TS-228
U mnie po instalacji nie dzialaja serwisy webowe nt. virtual station czy serviio - nie mam pojecia jak to naprawic- masi0
- Post #7
- Forum: Kącik użytkownika: Opinie, komentarze i testy
-
Dyskusja XBMC - poziomy wyjściowe RGB
LOL i odpowiadam ci ze się nie da. Problemem są sterowniki Intela. Ten sam problem występował na openelec 3.x na pudłach z intela. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk- masi0
- Post #32
- Forum: HD Station, Kodi i wyjście HDMI
-
dzięki wielkie za pomoc, sorry, ze z pierwszym postem wyszedlem na lame :) ale gdzie wy na stronie 33 widzicie regulacje czerni?- masi0
- Post #30
-
niestety w Sharp LC-52LE830E brak :(- masi0
- Post #25
-
wczesniej mialem Xtreamera z Openelec i problemow nie mialem. Opcji z czernia nie mam w TV- masi0
- Post #23
-
Mam podobny problem - u mnie z kolei jest coś nie tak z gammą, obraz na jasnym tle jest niby ok a z kolei na ciemnych dosc mocno widac podwietlanie tv + sceny są dość ciemne czy cos z tym mozna zrobic? jestem niestety laikiem w qnapie...- masi0
- Post #21