-
QNAP TVS-471 i3 16GB RAM
Hey! Tak, wciąż aktualne. EDIT: Ogłoszenie nieaktualne.- CoSTa
- Post #3
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
QNAP TVS-471 i3 16GB RAM
W dobre ręce oddam: QNAP TVS-471-i3-4G - dwurdzeniowy Intel Core i3, RAM 16GB (dwie kości po 8GB, zajęte wszystkie sloty, fajne to do wirtualizacji i innych pamięciożernych zabaw, w standardzie dawali 4GB - za mało dla geeka, rozszerzone), pełne okablowanie, folia ochronna na wyświetlaczu nawet...- CoSTa
- Temat
- 16gb qnap ram tvs-471
- Odpowiedzi: 2
- Forum: Giełda: Sprzedam / Kupię (Używane i Nowe)
-
Dyskusja QTS 4.3.4 + Container Station + Plesk = problem
Doinstaluj serwer mail. Wskakujesz na https://ip_serwera:8447 (standardowy port dla Plesk Installera) i doinstaluj, co ci potrzebne. Albo zainstaluj jak trzeba: stwórz kontener lxc z ubuntu/debianem a później ssh i do roboty: Installing Plesk for Linux in One Click- CoSTa
- Post #7
- Forum: Konteneryzacja: Container Station (Docker, LXD)
-
Hey! Korzystam z lxc w bridge (dla adresu IP do przekierowań portów) - tak mi łatwiej. Instalacja banalna i według wskazówek ze strony. Porty zawczasu przekierować trzeba (mail, www, administracyjne) i właściwie to wszystko. Baaaardzo polecam instalację na SSD, śmiga wtedy wszystko...- CoSTa
- Post #5
-
Niestety to samo :/ Cholera, nie mam już pojęcia co z tym zrobić. Downgrade chyba zrobię, bo tu nic nie pomaga. EDIT: Plesk wrzucony na maszynę wirtualną, przywrócony z backupu. Działa ładnie i żwawo. Coś popieprzyli z Container Station ewidentnie. EDIT2: OK, znalazłem winowajcę - router...- CoSTa
- Post #3
-
Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.4.0435 Build 20171230 Model serwera: QNAP TVS-471 Prośba o ewentualną pomoc a przede wszystkim o informację, czy też macie problemy ze swoimi kontenerami. Mam w kontenerze Pleska, który robi mi za serwer www i mail. Do aktualizacji 4.3.4 wszystko śmigało, że...- CoSTa
- Temat
- 4.3.4 container station problem qts
- Odpowiedzi: 7
-
Dyskusja Jak postawić serwer poczty e-mail na serwerze TS-228 / QNAP?
Porty: 80, 443 i 8080 są zajęte przez QTS, zmień na inne. Pytanie, za co są w Zimbrze te porty odpowiedzialne. 80, 443 domyślam się interfejs. 8080? Ewentualnie odpal kontener z siecią bridge, byś mógł na routerze przekierowywać ruch na IP maszyny w sieci wewnętrznej. Wtedy 80 i 443 przerzucasz...- CoSTa
- Post #25
- Forum: Serwer Web, PHP i MariaDB
-
Instruktaż/Tutorial Własny Serwer Pocztowy SMTPS+IMAPS+POP3 + DODATKI (Qnap jako ServerDNS + Autorun + ApacheConf)
Sorry, nie ma szans. O 22-giej zazwyczaj mam dopiero czas by w ogóle do kompa na nieco dłużej przysiąść a wtedy jadę fuchy. Serio, odpal wirtualkę i z ich instrukcją krok po kroku to machnij. Wszystkiego siedzenia z pół godziny z czego większość to aktualizacje pakietów.- CoSTa
- Post #14
- Forum: Podstawowe ustawienia i inicjalizacja systemu
-
Instruktaż/Tutorial Własny Serwer Pocztowy SMTPS+IMAPS+POP3 + DODATKI (Qnap jako ServerDNS + Autorun + ApacheConf)
Tak lekko to nie ma, że instaluję i już :). To nie prosta aplikacja, to wielofunkcyjny serwer. Może faktycznie na razie lepiej wypróbuj wirtualizacji, to łatwiejsza ścieżka. Bardziej obciąża serwer ale przynajmniej będziesz w stanie sprawdzić co i jak działa i czy warto (warto!) w to brnąć dalej.- CoSTa
- Post #11
-
Odnawialna wersja testowa. Co jakiś czas odnawiasz i już. Pisałem z chłopakami trochę i może niebawem pojawi się licencja na ograniczoną liczbę domen, skrojona pod NASy i domowe zastosowania. Pożyjemy, zobaczymy. Produkt na tyle dobry, że mocno zastanawiam się nad kupnem licencji na rok...- CoSTa
- Post #6
-
Dyskusja Qcontactz - wspólna baz kontaktów
Bez grzebania zdaje się, że się nie da. Tu raczej jakiś serwer w stylu Baikal by się bardziej nadał. Baïkal - baikal- CoSTa
- Post #2
- Forum: Centrum aplikacji (App Center / QPKG)
-
Dzięki, fajny tutek. Ja turlam Pleska z Dockera (po namowach @Silas Mariusz totalnie wsiąkłem - doskonała sprawa) i bardzo polecam spróbować. Doskonale mi się sprawdza przy obsłudze na razie trzech domen z mailami, hostingiem i czym tam jeszcze.- CoSTa
- Post #3
-
Recenzja Flood i rtorrent na QNAP TVS-471 czyli prosty klient torrenta z ładnym gui na serwerze
Nie, skrótu nie dodasz (chyba że można jakoś we własnym zakresie ale na tym się nie znam). Jak to w kontenerach, wchodzi się przez port. Zakładka w przeglądarce i działa :)- CoSTa
- Post #6
- Forum: Recenzje, artykuły, wdrożenia i analizy
-
Dyskusja Wymiana dysku podstawowego
Nie krzycz tylko przeczytaj, co ci podano na talerzu i zastosuj. Nie musisz nic instalować, GParted pracuje także w wersji live. Jeśli nie wiesz o co chodzi, zapłać komuś bardziej doświadczonemu, by przeprowadził operację. GParted -- Live CD/USB/PXE/HD- CoSTa
- Post #9
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Dyskusja myQNAPcloud Connect Win 1.2.9.0417 - dodatkowe okno logowania
Hey! Samo u mnie przeszło po krótkim czasie. Nie wiem dlaczego i jak, aktualizacji jakichś nie widziałem ani softu na serwerze, ani na komputerze.- CoSTa
- Post #3
-
Dyskusja Time Machine - nadpisywanie starych kopii
Hmmm... Ale Time Machine samo powinno usuwać stare kopie zapasowe. No chyba że masz tyle danych na komputerze, że faktycznie wymaga coraz więcej miejsca. Backup terabajta danych na 400 giga nie uda się :)- CoSTa
- Post #2
- Forum: Backup i migawki (HBS 3, Qsync, SnapSync)
-
Pomoc rTorrent + Flood UI
Nie, nie używam żadnych aplikacji na telefon. Flood chyba takich rzeczy nie oferuje. Jest zdecydowanie prostszy od ruTorrenta więc czy instalować, czy nie - kwestia swoich preferencji.- CoSTa
- Post #13
-
Nic nie musisz kasować, to kontener, chodzi w swojej instancji, nie rusza systemu. Spoko, po prostu spróbuj, krzywdy systemowi to nie zrobi. A co do aktualizacji - jeśli jakaś będzie, aktualizujesz kontener. Jak - nie mam pojęcia, dopiero zaczynam się w to bawić ale problemów jakichś wielkich...- CoSTa
- Post #11
-
Odkopię nieco, może komuś się przyda. Jest fajny kontener Flood+rtorrent, który śmiga doskonale z Container Station. Instalacja i konfiguracja banalne, jadę na tym któryś dzień i na razie żadnych problemów. Ładnie współpracuje z prywatnymi trackerami, testowane na polishsource i polishtracker...- CoSTa
- Post #9
-
Pomoc Brak możliwości odszyfrowania folderu - żądanie Ajax nie powiodło się.
Albo wypieprz wszystkie cookie z używanej przeglądarki związane z adresem NASa. Podstawowa czynność, gdy coś przestaje działać w interfejsie. Chłopaki z QNAPa coś z ciasteczkami mają problemy :)- CoSTa
- Post #4