Pomoc Żaden VPN nie działa

kapuan

Entry Technician
Q Associate
13 Styczeń 2022
51
1
5
8
37
QNAP
TS-x53D
Ethernet
1 GbE
Cześć,

Trafił mi się problem.
Chciałem połączyć się zdalnie z moim Qnapem ale okazało się, że nie mogę.
Skonfigurowany mam Qbelt, OpenVPN i Wireguarda. Do dzisiaj wszystko działało bez problemu, a teraz żaden sposób połączenia nie działa.

Wyłączenie Firewall na chwile nie pomogło. Połączenie na PC przez smartlink za to działa bez problemu.

Co się mogło wydarzyć :(?

Flex to Orange, zagadaj, zrób migrację i uruchom publika. Dla użytkownika prywatnego to w tej chwili jedyna oferta nielimitowanego neta 5G z opcją publicznego IP. Do niedawna PLUS też to oferował, ale po zmianie przepisów telekomunikacyjnych w listopadzie wycofał się z możliwości udzielania publika.

Flex to Orange, zagadaj, zrób migrację i uruchom publika. Dla użytkownika prywatnego to w tej chwili jedyna oferta nielimitowanego neta 5G z opcją publicznego IP. Do niedawna PLUS też to oferował, ale po zmianie przepisów telekomunikacyjnych w listopadzie wycofał się z możliwości udzielania publika.
Flex zostaje - korzystam z dodatkowych simów ipad, ipad, router, telefon dane bez limitu za 80zl
Znalazłem info o usługach zerotieri i tailscale - muszę sprawdzić jak mogę z tego skorzystać
Połączono posty:

Tailscale wstepnie daje rade.
Aplikacja natywnie dostępna w App Center - Tailsale konfiguracja jest banalna - jedyne o czym trzeba pamiętać to nr IP będą inne niż w sieci lokalnej
Połączono posty:

Flex zostaje - korzystam z dodatkowych simów ipad, ipad, router, telefon dane bez limitu za 80zl
Znalazłem info o usługach zerotieri i tailscale - muszę sprawdzić jak mogę z tego skorzystać
Połączono posty:

Tailscale wstepnie daje rade.
Aplikacja natywnie dostępna w App Center - Tailsale konfiguracja jest banalna - jedyne o czym trzeba pamiętać to nr IP będą inne niż w sieci lokalnej
Polaczenie zestawiane jest na pomiędzy urządzeniami na których zainstalowany jest program muszę jeszcze po kombinować aby mieć pełen dostęp to LAN

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. qbelt
  2. openvpn
  3. Orange światłowód
  4. myqnapcloud
  5. tailscale
  6. Orange
  7. ddns
  8. vpn
  9. https://forum.qnap.net.pl/threads/%C5%BBaden-vpn-nie-dzia%C5%82a.41232/