Help 0.9.8-B900 (qnapclub) ---> 0.9.8-BB01 (qnap.net...)

k4t27y

Passing Basics
Beginner
Sep 20, 2017
6
2
3
40
Nowy Sącz / Kraków
QNAP
TS-x20/TS-x21
Ethernet
1 GbE
Hej,

Aktualnie mam zainstalowana wersje 0.9.8-B900 z repozytorium qnapclub, zakupiłem ponownie Rt, aby mieć dostęp do najnowszych wersji, obecnie 0.9.8-BB01 z qnap.net...

Moje pytania są następujące. :)
- W jaki sposób teraz zrobić aktualizację, aby nie stracić danych i ustawień? Czy powinienem odinstalować starą z repo .eu i zainstalować z instalki offline ściągniętej z qnap.net (jak wtedy zachować dane)?
- Czy może jest jakieś repozytorium w którym teraz można by było zobaczyć Rt w AppCenter i aktualizacje robić "automatycznie", w sensie bez ściągania ręcznie instalki?

Pozdrawiam :)

Hey

Dziękuje.
Przykro mi, ale obecnie nie mamy rozwiązania na problemy z qnapclub.eu

- W jaki sposób teraz zrobić aktualizację, aby nie stracić danych i ustawień? Czy powinienem odinstalować starą z repo .eu i zainstalować z instalki offline ściągniętej z qnap.net (jak wtedy zachować dane)?
Należy nadpisać aplikacje manualnie. Każda jej instalacja = upgrade jeśli wcześniej jest zainstalowana już jakaś wersja.

Generalnie nawet jeśli odinstalujesz i zainstalujesz rtorrenta to w ten sposób tylko usuniesz podstawowe ustawienia dotyczące prędkości, portów, ilości peerów na torrent i zresetujesz hasło użytkownika.

Wszystkie pliki konfiguracyjne dot. reguł RSS, sesji (aktualnych torrentów na liście) są zapisane w Download/rtorrent | Rdownload, a to oznacza, że bezpieczne jest odinstalowanie i ponowna instalacja programu.

Ale Ty zwyczajnie nadpisz obecną wersje.

- Czy może jest jakieś repozytorium w którym teraz można by było zobaczyć Rt w AppCenter i aktualizacje robić "automatycznie", w sensie bez ściągania ręcznie instalki?
Jeszcze nie :(

W razie pytań pisz na forum.

• Like
Reactions: k4t27y
Dzięki za odpowiedź!

Zainstalowałem manualnie bez odinstalowywania poprzedniej wersji z repo. i Rt działa bez problemów. :)

Jedynie dostaje komunikat o "możliwej" aktualizacji...
Code:
(warn) rtorrent: Update is available: 0.9.8-B900 (current 0.9.8-BB01). Download update: https://qnapclub.eu/qpkg/376

To chyba wystarczy jak skasuję połączenie w appcenter z repozytorium qnapclub.eu, i nie będzie miał z czym porównywać? True? :)

Ja kupiłem na eu potem na początku tego roku tutaj i nie mogę sciągnąć nowszej wersji (licencja "Inactive (contact seller").

Jest sygnalizacja o nowej wersji 0.9.8-BB01. W związku z tym iż można pobrać wyłącznie wersję 0.9.8-B900, oznacza iż należy powtórnie zakupić licencję.?

To w takim razie nadal na qnapclub.eu będą dostępne nowe wersje?

Czyli kupując ponownie na naszym forum wspieram 2x Silasa i mam "lepszy" ;) support ?
I tak jak kolega @k4t27y napisał wystarczy pobrać nową wersję z forum i zainstalować i będzie działać?

Users search this thread by keywords

1. repo
  2. inactive
  3. repozytorium
  4. rtorrent
  5. rtorrent stara wersja
  6. rtorrent b900
  7. jak zainstalowac torrent
  8. Rtorrent pro
  9. rtorrent repo
  10. filebot