Rozwiązany 470/670/870 - PCIE Dual Lan 2x1Gb wspierane modele

Dyskusja w 'Serwisowanie elektroniki oraz modyfikacje' rozpoczęta przez użytkownika mariuszsal, 8 Listopad 2014.

Ładowanie...
Tagi:
  1. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ta karta mu śledziem nie wejdzie, ale w slot powinna wskoczyć.
    Większość kart ma je odkręcane, więc po wywaleniu pozostanie jedynie sztukateria aby dopasować lub tak jak ja testowałem swoje (pomiędzy kartą a zasilaczem mieści się paczka zapałek ;)
     
  2. cbr40
    Offline

    cbr40 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    18:41
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69 Pro
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x69 Pro 10 Mbps
    Czyli na PCI express x16 sieciówka mogła by być :) Pytanie cóż to za czarne złącze jest? wygląda na mini pci
     
  3. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    887
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    17:41
    Oceny:
    +264 / 4 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
    do dyskow .... walnalem sie ... sledz na SATA.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  4. cbr40
    Offline

    cbr40 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    18:41
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69 Pro
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x69 Pro 10 Mbps
    Czyli bacplane tam siedzi, nie rozbierałem qnapa tag dogłębnie - gwarancja z której właśnie staram się skorzystać :)
     
  5. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  6. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    887
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    17:41
    Oceny:
    +264 / 4 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
    Obiecanej karty test:
    Intel Pro 1000 PT Quad Port LP Gigabit Ethernet Server PCIe x4 EXPI9404PTG2L20


    upload_2015-5-26_23-30-45.
    upload_2015-5-26_23-31-7.
    upload_2015-5-26_23-31-31.

    upload_2015-5-26_23-32-5.
    upload_2015-5-26_23-33-2.
    upload_2015-5-26_23-33-52.
    upload_2015-5-26_23-35-20.
    Sieciowki z MLB wskoczyly na numery: 1 i 6,
    natomiast karta na 2-5
    jeszcze jedna rzecz - serial Qnapa we wlasciwosciach jest ----- - czyli w aplikacji do zarzadzania Qnapami nie bedzie to dzialac :| (wyleciala mi zglowy nazwa).
    Mialem przed zamiana dla VM przypisane porty 3 i 4 - zostaly w tej konfiguracji, port 4 i 5 - chwilowy brak kabla ze switch'a.

    Wiertlo 2.5 mm robi odpowiedni otwor, ale wkret jest za slaby (gwint) (nie mam gwintownika), wiec zdecydowalem sie na powiekszenie otworu do 3mm i wkret do mocowania HDD, ktory zrobil gwintowanie :D
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  7. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Kur..., czyli to co u mnie :/
    Nie będzie działać myqnapcloud i to coś do centralnego zarządzania.

    U ciebie widzę, ze pierwsza została na swoim miejscu u mnie idą obie na koniec. I to obaliło moją terorię, że Qnap bierze SN z pierwszej sieciówki. Bo powinno w twoim zaskoczyć gdyby tak było.
     
  8. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:41
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
     
  9. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    1) TS-470 Pro
    2) Obecnie 4.2.1
    3) Może być np Intel Pro/1000 GT
     
  10. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:41
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Czy na wecześniejszych firmware'ach to samo miało miejsce? Jeśli tak to jakie?
    Czy ktoś jeszcze miał inne karty sieciowe i ten sam problem występował?
    Bardzo proszę o informację.
     
  11. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mariusz jak potrzeba to jestem w stanie załadować ją ponownie do systemu i udostępnić im NASa

    PS
    Tak. Problem mam od początku posiadania urządzenia. Zanim odpaliłem po kupnie pierwsze co zrobiłem to włożyłem dodatkową kartę.
    U @Paweł Tołoczko@Paweł Tołoczko też chyba był ten sam przypadek.
     
  12. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:41
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Okay. Bardzo chętnie. Już przekazuje to info.
     
  13. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Czyli mam iść i ładować kartę ?
     
  14. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 553
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    18:41
    Oceny:
    +1 462 / 30 / -6
    Followers:
    25
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Spokojnie. Wysłałem info.
     
  15. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    To możesz wysłać antyinfo :)
    Wycofuję wszystkie oskarżenia - włożyłem kartę i oczom nie wierzę Woohoo Na nowej becie działają wszystkie karty poprawnie oraz nie gubi się SN i działają wszystkie usługi z nim powiązane !!!!! :zakochany:

    upload_2015-12-10_22-37-53. upload_2015-12-10_22-39-1. upload_2015-12-10_22-39-55. upload_2015-12-10_21-38-16. upload_2015-12-10_21-38-57. upload_2015-12-10_21-40-20. upload_2015-12-10_22-24-54.
     
    • Piwo Piwo x 2
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  16. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    887
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    17:41
    Oceny:
    +264 / 4 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
    kurde a ja dupa nie sprawdziłem. Teraz w pl przez 4 tyg. A nas off line.
     
    • Piwo Piwo x 1
  17. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ja też nie sprawdzałem, ale jak @Silas Mariusz@Silas Mariusz ogłosił konkurs to sobie przypomniałem o tym dziadostwie. I masz. Działa.

    BTW Czemu offline ?
     
  18. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    887
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    17:41
    Oceny:
    +264 / 4 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
    Wyłączyłem wszystkie ustrojstwa jak na samolot się dziś rano wybierałem. Czyta tylko lodówka działa choć w niej zostało tylko światło. ...
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1