Solved AUTOTOOLS - nie przenosi plików

Discussion in 'rtorrent-Pro' started by jaroj, Mar 26, 2020 at 12:37 PM.

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jaroj
    Offline

    jaroj Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 26, 2014
    Messages:
    30
    Local Time:
    12:38 AM
    Ratings:
    +8 / 0 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Autotools skonfigurowany tak aby przenosił pliki po pobraniu, a to co robi to tylko kopiuje je do nowej skonfigurowanej lokalizacji w autotolls.
    upload_2020-3-26_12-35-3.

    lokalizacja plików "roboczych" jest w:
    \\klin\Rdownload
    Chciałbym aby przenosił a nie kopiował
     
  2. pigers
    Online

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,355
    Local Time:
    12:38 AM
    Ratings:
    +1,381 / 36 / -15
    Followers:
    5
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-453 PRO 1 GbE
    przełącz hardlink na move/przesuń
     
  3. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,504
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    12:38 AM
    Ratings:
    +150 / 5 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    On nie kopiuje tylko tworzy HardLink a to co innego.
     
  4. jaroj
    Offline

    jaroj Passing Basics Beginner

    Joined:
    Jun 26, 2014
    Messages:
    30
    Local Time:
    12:38 AM
    Ratings:
    +8 / 0 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Dzięki - tak to jest jak korzysta się bezmyślnie z poradnika na stronie :)
     
  5. Marvin27
    Offline

    Marvin27 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Mar 1, 2020
    Messages:
    16
    Local Time:
    12:38 AM
    Ratings:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x73
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x73 1 GbE
    Widzę, że też skorzystam z tej pomocy, też zauważyłem, że pobrany plik jest podwójnie dublowany - raz w katalogu complete, drugi w katalogu downloads, a trzeci prawdopodobnie przez funkcję FileBot w katalogu medialibrary - tu zmienione nazwy plików i ścieżek. Czyli jeden film np 20GB zajmuje już 60GB.
     
    • Nie zgadzam się Nie zgadzam się x 1
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Messages:
    7,815
    Local Time:
    12:38 AM
    Ratings:
    +1,669 / 34 / -7
    Followers:
    32
    QNAP:
    TS-x77
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x77 1 GbE
    Nie.

    Hardlink = N ilosc tego samego pliku = 20GB
     
  7. pigers
    Online

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,355
    Local Time:
    12:38 AM
    Ratings:
    +1,381 / 36 / -15
    Followers:
    5
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-453 PRO 1 GbE
    hardlink to tylko nowa nazwa dla istniejącego pliku ... nie jest to jego kopia .. widze że nawet wrzucenie hasła w wyszkiwarkę boli !
     
Thread Status:
Not open for further replies.