Pomoc Backup HBS 3 - odzyskanie w razie awarii?

xhunter

Passing Basics
Beginner
12 Sierpień 2019
12
1
4
3
38
QNAP
TS-419P
Ethernet
1 GbE
Witam, mam QNAP-a mam którym korzystam z HBS 3. Mam tam dwa zadania z czego jedno zadanie zapisuje danych do chmury Amazon 3s. Jak wygląda sprawa odzyskania takich dancyh w przypadku awarii QNAP-a (zaszyfrowanie, pożar, zalanie, uszkodzenie płyty głównej itd) ? Dopóki QNAP żyje to jest ok, ale oczywiście może się coś podziać. Ktoś ma jakiś scenariusz?

tak samo jak wszędzie - spalił się/zalał ? kupić nowego nasa , ustawić nowego na nowo, pobrac dane z chmury - bo oczywiście hasła i klucze API też miałeś zapisane w 3 kopiach ?
uszkodzenie mobo, wymiana nasa i przełożenie dysków - system powinien wstać od strzała.

zaszyfrowanie danych ? zwolnić administratora , zatrudnic nowego - ustawić nasa od zera formatujac dyski

• Lubię to
Reakcje: Silas Mariusz
jeśli HBS tylko pcha dane w chmure , możesz je pobrać z powrotem z chmury każdym innym narzędziem zgodnym Amazon S3

po prostu zrób to na swoim komputerze :) pobierz jakieś dwa pliki z swojego repo S3

jeśli HBS tylko pcha dane w chmure , możesz je pobrać z powrotem z chmury każdym innym narzędziem zgodnym Amazon S3

po prostu zrób to na swoim komputerze :) pobierz jakieś dwa pliki z swojego repo S3
Nie pobiore bo mam "sieczke", dziwne nazwy plików

A jeśli są deduplikowane to masz narzędzie pod Windowsa QuDedup Extract Tool czy jakoś tak
To może być pomocne, ale na chmurze mam katalog
Backup 1.qdff/ a w nim dwa katalogi dedup/ filedesc/ oraz pliki QNAPHybridBackupSync.info QNAPHybridBackupSync_full_1.db

Zadania w HBS, które nie są deduplikowane, włączone wersjonowanie:
1752141883101.png

Nie ma potrzeby korzystania z żadnego toola. Jeśli używasz deduplikację to innego sposobu wobec tego jak ten tool nie ma.

Zadania w HBS, które nie są deduplikowane, włączone wersjonowanie:
Pokaż załącznik 47513
Nie ma potrzeby korzystania z żadnego toola. Jeśli używasz deduplikację to innego sposobu wobec tego jak ten tool nie ma.
Jak masz to podmapowane?
Połączono posty:

Zrzut ekranu 2025-07-10 135214.png
Zrzut ekranu 2025-07-10 135247.png

Udało się ogarnąć temat. Wykorzystałem dodatkową aplikację S3 Drive 2024, która mapuje pod litere udział s3 Póżniej aplikacją QuDedup Extract Tool dostałem się do folderu i odzyskałem pliki. Dziękuję za pomoc i wskazówki.

• Lubię to
Reakcje: Silas Mariusz

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. QNAP TS-233