Cześć Kupiłem program do fakturowania i mam możliwość na qnapie postawić bazę sql lub postgresql.
Jeżeli coś źle wyraziłem się przepraszam i proszę poprawcie mnie, bo jestem księgowym a kiepskim informatykiem
Na qnap znalazłem 3 rzeczy:
1) panel sterowanie -> serwer sql -> włącz serwer sql oraz włącz sieć TCP/IP
2) było do pobrania w app -> postgresql - taki słonik i przerzuca mnie do: mójXYZ.myqnapcloud.com:8081/phpPgAdmin/
niemniej nie chce się zalogować danymi, tymi którymi loguje się na qnap, więc nie wiem jaki jest logon i hasło
3) było do pobrania -> SQLBUDDY -> przerzuca mnie myqnapcloud.com:8081/sqlbuddy/login.php i też nie wiem jak się zalogować
4) zainstalowałem również phpMyAdmin, i przerzuca mnie mójzyx.myqnapcloud.com:8081/phpMyAdmin/index.php
też nei wiem jak zalogować się
Pytanie:
a) lepszy i szybszy jest postgresql czy sql?
b) wiecie może jak zalogować się do tych programów/serwerów?
Jeżeli coś źle wyraziłem się przepraszam i proszę poprawcie mnie, bo jestem księgowym a kiepskim informatykiem
Na qnap znalazłem 3 rzeczy:
1) panel sterowanie -> serwer sql -> włącz serwer sql oraz włącz sieć TCP/IP
2) było do pobrania w app -> postgresql - taki słonik i przerzuca mnie do: mójXYZ.myqnapcloud.com:8081/phpPgAdmin/
niemniej nie chce się zalogować danymi, tymi którymi loguje się na qnap, więc nie wiem jaki jest logon i hasło
3) było do pobrania -> SQLBUDDY -> przerzuca mnie myqnapcloud.com:8081/sqlbuddy/login.php i też nie wiem jak się zalogować
4) zainstalowałem również phpMyAdmin, i przerzuca mnie mójzyx.myqnapcloud.com:8081/phpMyAdmin/index.php
też nei wiem jak zalogować się
Pytanie:
a) lepszy i szybszy jest postgresql czy sql?
b) wiecie może jak zalogować się do tych programów/serwerów?