Udzielamy pomocy brak ekranu startowego przez http z zewnątrz, https i jeśli wewnatrz to działa

Discussion in 'Zdalny dostęp oraz sieć komputerowa' started by doc_pb, May 10, 2019.

Loading...
Tags:
  1. doc_pb
    Offline

    doc_pb Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Jun 1, 2016
    Messages:
    63
    Local Time:
    8:20 AM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Witam,
    Problem wygląda następująco: jak jestem wewnątrz sieci domowej, to wszystko jest ok. jak jestem na zewnątrz to przy próbie połączenia przez http://xxxxxx.myqnapcloud.com jest biały ekran, po https idzie normalnie, przestał też działać Qsync z zewnątrz. w ustawieniach ddlink itp wszystko jak w instrukcji. Ciekawe, że co jakiś czas gubi ustawienia dla przekierowania portów vpn, ale te przecież nie są do tego potrzebne. Będę wdzięczny za podpowiedź gdzie szukać ?
    Pozdrawiam,


    Wersja oprogramowania Firmware: 4.3.6.0923 (20190425)
    Model serwera: QNAP TS-251
     
  2. _Floyd
    Online

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,331
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    8:20 AM
    Ratings:
    +120 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Zobacz czy twój adres IP z komputera nie został zablokowany.
     
  3. doc_pb
    Offline

    doc_pb Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Jun 1, 2016
    Messages:
    63
    Local Time:
    8:20 AM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    A jakby tak, to przez https by puścił ?
    Sprawdziłem, nie jest zablokowany :-(
     
  4. _Floyd
    Online

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,331
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    8:20 AM
    Ratings:
    +120 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    A czekaj. Nie masz zaznaczonego przypadkiem:
    upload_2019-5-10_11-38-3.
     

    Attached Files:

    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  5. doc_pb
    Offline

    doc_pb Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Jun 1, 2016
    Messages:
    63
    Local Time:
    8:20 AM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Mam odznaczone, więc to nie to :-(
     
  6. _Floyd
    Online

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,331
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    8:20 AM
    Ratings:
    +120 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    To zobacz czy nie ma twojego IP tutaj:
    upload_2019-5-10_12-13-53.
     
  7. doc_pb
    Offline

    doc_pb Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Jun 1, 2016
    Messages:
    63
    Local Time:
    8:20 AM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Zdolny jestem, ale nie aż tak, żeby zablokować siebie :), nie, nie ma :-(
     
  8. _Floyd
    Online

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Joined:
    Feb 6, 2011
    Messages:
    1,331
    Location:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    8:20 AM
    Ratings:
    +120 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Akurat zdolność do tego nic nie ma. Niestety jak dodaje dysk sieciowy w W10 to odpytuje tak często NAS że blokowany jestem od razu i później musze wchodzić i samego siebie odblokowywać.

    niestety nie mam innego pomysłu jak zmienić przeglądarkę i skasować historię i ciasteczka.

    Wydaje mi się ze też tak miałem jak Ty i problem znikł "sam".
     
  9. doc_pb
    Offline

    doc_pb Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Jun 1, 2016
    Messages:
    63
    Local Time:
    8:20 AM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Zbiegły się z czasie dwie rzeczy. Aktualizacja systemu Qnap-a i reinstalacja systemy w komputerze, ale problem braku synchronizacji z zewnątrz dotyka także pozostałych użytkowników, więc nie wiem co o tym myśleć