- 9 Październik 2023
- 16 631
- 11
- 1 938
- 153
- QNAP
- null
- Ethernet
- null
1. na pewno pracujesz na koncie admin QNAPa ?
2. lecisz wg guide'a : Qnapclub Store ?
3. screen jest obcięty
4. załącznik nie dotyczy tematu
3. screen jest obcięty
1. na pewno pracujesz na koncie admin QNAPa ?
Tak
To był pierwszy który znalazłem zanim tu na forum znalazłem też z www w adresie repo
3. screen jest obcięty
Fakt, ale brakuje tam niżej tylko adresu repozytorium, chciałem głównie komunikat pokazać.
Nie wiedziałem jak usunąć
Tak
To był pierwszy który znalazłem zanim tu na forum znalazłem też z www w adresie repo
3. screen jest obcięty
Fakt, ale brakuje tam niżej tylko adresu repozytorium, chciałem głównie komunikat pokazać.
Nie wiedziałem jak usunąć
A wyskakuje jakiś błąd podczas dodania czy w czym problem?
DNS i bramę masz ustawiona poprawnie w serwerze?
DNS i bramę masz ustawiona poprawnie w serwerze?
Problem w tym, że nie pokazuje żadnych aplikacji z QnapClub i komunikat jak na screenie, żeby sprawdzić połączenie internetowe.
DNS na 1.1.1.1 i 8.8.8.8 a brama wskazuje na router, poza tym reszta działa ok, z app center normalnie wyświetla listę aplikacji.
DNS na 1.1.1.1 i 8.8.8.8 a brama wskazuje na router, poza tym reszta działa ok, z app center normalnie wyświetla listę aplikacji.
Połącz się po SSH do QNAP i wykonaj:
Ps. Czy app center wyświetla w ogóle jakieś aplikacje od QNAP?
Bash:
ping google.pl
- 9 Październik 2023
- 16 631
- 11
- 1 938
- 153
- QNAP
- null
- Ethernet
- null
nu nu
czy możesz na qnapie pobrać kod repo ?
w ssh
czy możesz na qnapie pobrać kod repo ?
w ssh
wget "https://qnapclub.eu/pl/repo.xml"Połącz się po SSH do QNAP i wykonaj:
AppCenter wyświetla wszystkie aplikacje qnapowskie.
Usunąłem ręcznie repozytorium qnapclub które miałęm, wykonało się powyższe poprawnie, ale w AppCenter nie ma tego repozytorium.
Czyli plik repo pobrało.
Dobra a może jakiś Adblock coś blokuje?
Sprawdź jeszcze to:
Q: I cannot see any Apps in App center (stuck on "Loading data, please wait...").
A: Please run below command in command line.
[~] # rm /etc/config/qpkg_job.conf
Dobra a może jakiś Adblock coś blokuje?
Sprawdź jeszcze to:
Q: I cannot see any Apps in App center (stuck on "Loading data, please wait...").
A: Please run below command in command line.
[~] # rm /etc/config/qpkg_job.conf
Co do powyższego to ja widzę w AppCenter wszystkie aplikacje oficjalne, pobierałem m.in Photo Station, Video itd.
Nie mam żadnego Adblocka w Firefoxie, sprawdzałem też na innych przeglądarkach i to samo czyli trzecia ikona po lewej "QnapClub" pojawia się, ale nie ma na liście "wszystkich aplikacji" nic bo w tym miejscu mam komunikat:
"NAS nie mógł uzyskać listy informacji o aplikacjach. Sprawdź ustawienia sieci"
Bo rozumiem, że w tym miejscu powinienem właśnie mieć listę aplikacji z QnapClub coś analogicznie jak na zakładce "Qnap Store"?
Nie mam żadnego Adblocka w Firefoxie, sprawdzałem też na innych przeglądarkach i to samo czyli trzecia ikona po lewej "QnapClub" pojawia się, ale nie ma na liście "wszystkich aplikacji" nic bo w tym miejscu mam komunikat:
"NAS nie mógł uzyskać listy informacji o aplikacjach. Sprawdź ustawienia sieci"
Bo rozumiem, że w tym miejscu powinienem właśnie mieć listę aplikacji z QnapClub coś analogicznie jak na zakładce "Qnap Store"?
Cześć,
U mnie jest identyczny problem na obu urządzeniach (TS-431p i TVS-672N), przy czym w jednym mogę przeglądać dodane repozytorium z poziomu aplikacji Qmanager na androidzie. Jednak przez przeglądarkę w App Center zgłasza, żebym sprawdził połączenie, tak jak u kolegi z wątku.
Ot zagwozdka.
Pozdrawiam
U mnie jest identyczny problem na obu urządzeniach (TS-431p i TVS-672N), przy czym w jednym mogę przeglądać dodane repozytorium z poziomu aplikacji Qmanager na androidzie. Jednak przez przeglądarkę w App Center zgłasza, żebym sprawdził połączenie, tak jak u kolegi z wątku.
Ot zagwozdka.
Pozdrawiam
Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:
- video station