Help Brat bliźniak QNAP TS-453 Pro - ciągły System Booting

MakiMaki

Nowy użytkownik
Noobie
May 14, 2021
3
1
3
34
QNAP
TS-453 Pro
Ethernet
1 GbE
Witajcie, temat wątku zacząłem od Brat bliźniak, ponieważ mój problem dotyczy urządzenia Fujitsu Celvin NAS Q805 który jest bliźniaczym urządzeniem QNAP TS 453 Pro, lecz niestety wsparcie Fujitsu nie istnieje.

Problem z urządzeniem polega na ciągłym wyświetlaniu SYSTEM BOOTING, urządzenie nie wyświetla żadnego obrazu przez HDMI.
Po uruchomieniu z dyskami, lub bez dysków nie ma również sygnału dźwiękowego.
Urządzenie nie jest widoczne w sieci, aplikacja Qfinder również nie znajduje urządzenia.

Czy jesteście w stanie doradzić co zrobić, lub chociaż polecić jakiś sprawdzony serwis QNAP w Polsce?
 
Nie ma żadnego beep? kompetnie nic? 5-15 sekund po starcie powinien być krótki beep, oznacza że nie powiódł się test POST -> czyli może być ram, może być coś z płytą. OFC, DOM też wchodzi w grę. Stawiam na DOM.
 
Kompletnie żadnego beep. Re-flash DOM nie będę w stanie zrobić, bo nie wyświetla się boot manager przy wciskaniu F11.
Ewentualnie RAM, w środku jest jedna kość, zobaczę czy uda się gdzieś taką dostać.
 
@darekhifi wow, wygląda na to, że po wlutowaniu (a nawet wpięciu, bo płyta miała już wyprowadzone piny) opornika 100ohm pacjent ożył. Zobaczymy na jak długo, ale być może uda się go w tym czasie zastąpić.
:beer: dla Ciebie.
 

Users search this thread by keywords

  1. system booting
  2. QNAP TS-453 Pro system booting
  3. ts-453pro
  4. booting
  5. Boot