Help Cannot start docker containers after upgrade

neveride

Nowy użytkownik
Noobie
Mar 4, 2021
9
3
3
44
QNAP
TS-x53
Ethernet
1 GbE
Cześć!

Mam 8 kontenerów dockerowych, które odpalam z poziomu Container Station. Wszystko działało wyśmienicie do dzisiaj, kiedy to zdecydowałem się zupgrade'ować mojego NAS'a (QNAP TS-253Be). Teraz, gdy próbuję wystartować którykolwiek z konternetów otrzymuję następujący błąd:

500 Server Error: AppArmor enabled on system but the docker-default profile could not be loaded.

Czy ktoś napotkał się na ten sam problem? A może ktoś ma pomysł jak to rozwiązać?

QTS 5.2.0.2860 Build 20240817

U mnie podobnie się zadziało po ostatnim upgrade qts. Skończyło się po tygodniu rzucania bluzgami bo stabilność kontenerów i samby była, dyplomatycznie mówiąc, niska. Skończyło się ponowną inicjalizacją qnap i ponowna konfiguracją od zera.

Zawsze podbijałem doker najwyżej jak się da swego czasu (3.beta) też korzystałem tam były grubsze zmiany i faktycznie były problemy. Powtórzę to i sądzę że są ludzie którzy się zgodzą największa krzywdą jaką można sobie zrobić to nie przygotować nie obrazów (eksportów bo w nie ja osobiście średnio wierzę) ale prawidłowej konfiguracji z persystancją danych (volumenów) uruchamianie odtwarzanie czegokolwiek organiczna się do reinstalacji Container-Station i uruchomieniu aplikacji. Tymczasowe obrazy, które dostają status ostatecznych rozwiązań prędzej czy później zemści się.

Users search this thread by keywords

1. container
  2. QTS 5.2.0.2860
  3. Docker
  4. container station
  5. TS 253Be