Udzielamy pomocy Container Station - odzyskiwanie kontenera

Discussion in 'Narzędzia użytkowe' started by nelik1987, May 5, 2019.

Loading...
  1. nelik1987
    Offline

    nelik1987 Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Mar 18, 2017
    Messages:
    97
    Local Time:
    11:17 AM
    Ratings:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53Be 1 GbE
    Od dawna miałem uruchomiony Container Station z Dockerem, na którym pracował MSSQL Serwer. Niesyty przez pomyłkę usunąłem w App Center program Container Station przez co usunięte zostały z dysku kontenery. Na MSSQL Serer miałem bazę danych, pytanie, czy da się ją gdzieś odtworzyć, czy pliki zostają bezpowrotnie usunięte po usunięciu Container Station czy jednak są gdzieś przechowywane? Wiem nawet jaka była ścieżka do bazy. Baza jest dla mnie bardzo ważna, jeżeli prosto nie da się odzyskać plików, to jaka jest szansa na odzyskanie usuniętych plików? Co robić dalej, wyłączyć serwer? wyciągnąć 1 z 2 dysków?
     
  2. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,620
    Local Time:
    11:17 AM
    Ratings:
    +1,821 / 41 / -21
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    odzyskać pliki kontenera .. tak jak każdy inny plik
     
  3. nelik1987
    Offline

    nelik1987 Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Mar 18, 2017
    Messages:
    97
    Local Time:
    11:17 AM
    Ratings:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53Be 1 GbE
    Trochę się pospieszyłem z pisaniem tego tematu, ale wpadłem w panikę :) . Zalogowałem się po FAQ SSH i znalazłem pliki na dysku, okazuje się, ze są one niewidoczne w poziomu FileStation ale są widoczne po FAQ SSH. Zainstalowałem ponownie Containter Station i wszystko wróciło na swoje miejsce i było skonfigurowane. :) Uffffff....
    Przy okazji zapytam, czy da się robić jakoś backup plików w kontenerze. Próbowałem Hybrid Backup Station ale odmawia zrobienia backup z Folderu kontenera.
     
  4. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,620
    Local Time:
    11:17 AM
    Ratings:
    +1,821 / 41 / -21
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    nie ma tam exportu ?
     
  5. nelik1987
    Offline

    nelik1987 Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Mar 18, 2017
    Messages:
    97
    Local Time:
    11:17 AM
    Ratings:
    +14 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53Be 1 GbE
    eksport w czym?
     
  6. pigers
    Offline

    pigers Do NOT CARE - always ask Silas ! Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    11,620
    Local Time:
    11:17 AM
    Ratings:
    +1,821 / 41 / -21
    Followers:
    8
    QNAP:
    TS-653D
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-653D 1 GbE
    CS