Nadal to samo, choć trochę inaczej:
Dobra, a jakiego użytkownika i hasło powinienem wpisać? Muszę dodawać nowego czy mogę wpisać to co jest domyślne? Dokładniej to jaki użytkownik i hasło jest dostępny standardowo?
Dobra, a jakiego użytkownika i hasło powinienem wpisać? Muszę dodawać nowego czy mogę wpisać to co jest domyślne? Dokładniej to jaki użytkownik i hasło jest dostępny standardowo?
Mam takie ustawienia jak poniżej. Może ma to jakiś związek z połączeniami z mysql?
pusc z FAQ SSH
Teraz mi to przypomniało czemu tego nie cierpie - bo to jest słabe w konfiguracji ! Jest blokowana komunikacja miedzy NASem a kontenerem, postaw osobno MySQL i spróbuj z nim ustawić baze (przekombinowane w cholere).
ping 10.0.3.1, podejrzewam ze nie ma komunikacji miedzy NAS a kontenerem. Teraz mi to przypomniało czemu tego nie cierpie - bo to jest słabe w konfiguracji ! Jest blokowana komunikacja miedzy NASem a kontenerem, postaw osobno MySQL i spróbuj z nim ustawić baze (przekombinowane w cholere).
Ok, to chyba sobie odpuszczę kontenery. Na wirtualce działa bez najmniejszych problemów, bo wszystko jest skonfigurowane. Założę nowy wątek o virtual hostach, bo też mi nie wyszło, a jest to dla mnie najbardziej pożądane.
M
mariuszsal
Guest
Ok, to już jest dziwne. Zainstalowałem mediawiki z app center i objaw identyczny.
No i mam rozwiązanie: Trzeba było za pomocą phpMyAdmin utworzyć nowego użytkownika, który nie jest root-em.
MySQL remote access - QNAP NAS Community Forum
No i mam rozwiązanie: Trzeba było za pomocą phpMyAdmin utworzyć nowego użytkownika, który nie jest root-em.
MySQL remote access - QNAP NAS Community Forum