myQNAPcloud
1. Informacje o usłudze myQNAPcloud
2. Informacje o rejestracji
W trakcie procesu od usunięcia starego urządzenia do zarejestrowania nowego urządzenia ustawienie można zastosować pomyślnie tylko wtedy, gdy nikt inny nie używa tej samej nazwy.
3. Działanie funkcji i ograniczenia
4. Uprawnienia udostępniania
5. Informacje o certyfikatach SSL
6. Informacje o DDNS
7. Alternatywy
Rozwiązanie
1. Informacje o usłudze myQNAPcloud
2. Informacje o rejestracji
- Tworzenie konta myQNAPcloud
- Czy mogę zmienić adres e-mail dla identyfikatora myQNAPcloud ID?
- Jaka jest różnica między QNAP ID (kontem myQNAPcloud) a kontem użytkownika NAS?
- Jak usunąć urządzenia z myQNAPcloud?
- Co zrobić, jeśli otrzymałem wiadomości o usunięciu mojego urządzenia z usługi myQNAPcloud?
- Jak zachować tę samą nazwę urządzenia myQNAPcloud po migracji ze starego serwera NAS na nowy?
W trakcie procesu od usunięcia starego urządzenia do zarejestrowania nowego urządzenia ustawienie można zastosować pomyślnie tylko wtedy, gdy nikt inny nie używa tej samej nazwy.
3. Działanie funkcji i ograniczenia
- Dlaczego nie mogę zalogować się zdalnie do serwera NAS przez myQNAPcloud, ale nadal mogę zalogować się do serwera NAS w przeglądarce na komputerze?
- Dlaczego ekran Łączność internetowa w myQNAPcloud wyświetla błędy?
- Jak używać myQNAPcloud (QID) do zdalnego zarządzania serwerem NAS?
- Tworzenie SmartURL w myQNAPcloud do zdalnego dostępu
- Pakiet QPKG myQNAPcloud Link został usunięty w wersjach firmware'u 4.2.x i starszych
- Usługa myQNAPcloud Link domyślnie wykorzystuje tylko porty 8080 i 443. Aby dowiedzieć się więcej o używanych portach, zapoznaj się z tym artykułem.
4. Uprawnienia udostępniania
- Dlaczego widzę komunikat o błędzie „Musisz zalogować się do QNAP ID, aby połączyć się z tym serwerem NAS”?
- Co oznacza tryb dostępu do mojego urządzenia?
5. Informacje o certyfikatach SSL
- Jaka jest różnica między certyfikatami SSL myQNAPcloud a Let's Encrypt?
- Jak kupić i używać certyfikatów SSL myQNAPcloud?
- Jak otrzymać fakturę za zakupiony certyfikat SSL myQNAPcloud lub inną licencję na oprogramowanie?
- Co zrobić, jeśli certyfikat SSL myQNAPcloud nie działa po wymianie serwera NAS?
- Czy mogę używać certyfikatu SSL myQNAPcloud na swojej stronie internetowej?
6. Informacje o DDNS
- Dlaczego myQNAPcloud często wyświetla wpis dziennika zaktualizowanego adresu IP DDNS w dziennikach zdarzeń systemowych w Centrum powiadomień?
- Jakimi kwestiami bezpieczeństwa powinienem się zająć po skonfigurowaniu DDNS myQNAPcloud?
- Czy mogę zmienić nazwę urządzenia DDNS DeviceName.myqnapcloud.com?
7. Alternatywy