Obsługiwane modele:
Wszystkie produkty licencyjne ze Sklepu z oprogramowaniem (QNAP Software Store)
Obsługiwane oprogramowanie układowe:
QTS 4.3.4.0483 i nowsze
Scenariusze:
Właśnie zakupiłem licencję dla mojego serwera NAS, ale identyfikator licencji ma tylko 24 znaki i nie mogę jej aktywować na moim serwerze NAS.
Rozwiązanie:
Identyfikator licencji to kod identyfikacyjny samej licencji, a nie klucz licencyjny. Można go aktywować na serwerze NAS w następujący sposób.
Uwaga: Serwer NAS musi być podłączony do internetu.
Wszystkie produkty licencyjne ze Sklepu z oprogramowaniem (QNAP Software Store)
Obsługiwane oprogramowanie układowe:
QTS 4.3.4.0483 i nowsze
Scenariusze:
Właśnie zakupiłem licencję dla mojego serwera NAS, ale identyfikator licencji ma tylko 24 znaki i nie mogę jej aktywować na moim serwerze NAS.
Rozwiązanie:
Identyfikator licencji to kod identyfikacyjny samej licencji, a nie klucz licencyjny. Można go aktywować na serwerze NAS w następujący sposób.
- Zaloguj się na konto QNAP ID w usłudze myQNAPcloud na serwerze NAS
- Przejdź do aplikacji Centrum licencji > kliknij przycisk Dodaj, co spowoduje automatyczne wczytanie tabeli danych licencji. Wybierz swój identyfikator licencji, a następnie kliknij przycisk Dodaj, aby zakończyć aktywację licencji.
- Znajdź swój klucz licencyjny w portalu License Manager (QNAP License Manager) > Nazwa licencji > Aktywacja i instalacja > Aktywuj licencję > Aktywuj za pomocą klucza licencyjnego > Dalej, skopiuj klucz licencyjny i wklej go w polu Aktywacja klucza licencyjnego w aplikacji Centrum licencji na serwerze NAS.
Uwaga: Serwer NAS musi być podłączony do internetu.