Witam, jaki polecacie kupić ups pod qnap ts-220 oraz komputer z zasilaczem 500 W pfc silent 120 mm (procesor amd ohenom 11 x4 955), switch tp - linkSG1005d i monitor benq g2225hd. Komputer zabiera ok. 80-130 W, serwer 21 W, monitor ok 60 W. Najlepiej z polskimi gniazdami. Przeczytałem tekst: http://pclab.pl/art34610-2.html. Czy w takim wypadku potrzebny mi jest zasilacz typu on-line, czy wystarczą tańsze ?
Ewentualnie drugi ups do pokoju pod router technicolor 7200.
Czas podtrzymania - przynajmniej 15 minut.
Mam jeszcze kilka pytań:
1) Niektórzy oferują polisy na sprzęt podłączony do ups. Jak są one realizowane ? W przypadku usmażenia sprzętu dostarczam im faktury z zakupu sprzętu i oni mi zwracają kasę, za którą kupiłem ten sprzęt ?
2) Czy można podłączyć listwe antyprzepięciową/przedłużacz do upsa ? Czy takie rozwiązanie jest akceptowalne ? Pytanie też, czy można zrobić w drugą stroną -> podłączyć ups do listwy/przedłużacza ?
3) Jak często będę musiał wymieniać akumulatory i z jakimi kosztami będę musiał się liczyć ?
Ewentualnie drugi ups do pokoju pod router technicolor 7200.
Czas podtrzymania - przynajmniej 15 minut.
Mam jeszcze kilka pytań:
1) Niektórzy oferują polisy na sprzęt podłączony do ups. Jak są one realizowane ? W przypadku usmażenia sprzętu dostarczam im faktury z zakupu sprzętu i oni mi zwracają kasę, za którą kupiłem ten sprzęt ?
2) Czy można podłączyć listwe antyprzepięciową/przedłużacz do upsa ? Czy takie rozwiązanie jest akceptowalne ? Pytanie też, czy można zrobić w drugą stroną -> podłączyć ups do listwy/przedłużacza ?
3) Jak często będę musiał wymieniać akumulatory i z jakimi kosztami będę musiał się liczyć ?