Help Failed to update DDNS "myQNAPcloud".

Tomek0

Entry Technician
Q Associate
Jan 15, 2019
43
2
8
36
QNAP
TS-x70U-RP
Ethernet
100 Mbps
Dzień dobry,
mam problem z uzyskaniem połączenia z qsync z poza sieci. Wszedłem w Myqnapcloud link i pojawia się problem. Przy Statusie połączenia widnieje napis "Odłączomy. Upewnij się, że Turbo Nas może połączyć się z Internetem" Przy próbie połączenia wyskakuje komunikat jak w temacie "Failed to update DDNS "myQNAPcloud".

Szukając problemu wszedłem w Sieć i przełączniki wirtualne. Niestety mam puste okno. Niestety słabo poruszam się po SSH i nie do końca wiem co zrobić by sprawdzić w czym jest problem. Gdzieś tylko czytałem o odinstalowaniu VM, ale tego nie mogę zrobić ponieważ wirtualna stacja jest w użyciu.

Ktoś ma jakiś pomysł? Może w ogóle mój problem wynika z czegoś innego i źle kombinuję?
Wersja oprogramowania Firmware: 4.5.2.1594
Model serwera: QNAP TS-877XU-RP
 
okej - wygląda spoko
1. upewnij się że konto myqnapcloud jest "sprawne" - zaloguj się do myQNAPcloud service
2. sprawdź w trybie prywatnym przeglądarki czy działa Ci strona z przełącznikiem sieciowym
3. był robiony restart NASa ostatnio ?
4. zaloguj sie do aplikacji helpdesk - pomogło parę razy
 
  • Like
Reactions: Tomek0
1) loguję się, system przyjmuje, ale jest informacja, że Myqnapcloud link nie jest zainstalowany albo nie działa prawidłowo
3) Dzisiaj po kilku próbach rozwiązania problemu - nie pomogło
4) Zawsze miałem problem z help deskiem. Muszę się odezwać do firmy, która zakupiła urządzenie bo jak raz próbowałem dodzwonić się na wsparcie to prosili by dzwonić do sklepu, który sprzedał towar.

Oczywiście problem dalej występuje
 
Niestety przy próbie logowania się za pomocą ID i hasła chwilę mieli i nie przechodzi dalej. Nie ma komunikatu o błędzie. Po prostu mam dalej wpisane dane logowania i mogę bez końca naciskasz "zaloguj"
 
Udało się skontaktować ze wsparciem, ale niestety nie pomogli. Po próbach wszystkiego, w akcie desperacji wyjąłem rj45 i podłączyłem ponownie - zadziałało. MyQnapCloud działa, ale nadal nie ma nic w sekcji "Sieć i przełączniki wirtualne"
Pan z pomocy technicznej zwrócił uwagę na coś takiego
"Na podanym adresie dalej nie ma dostępu do portu 8080, być może router zmienia certyfikaty ssl jak to robi domyślnie fortigate.
Jeżeli problem się jeszcze pojawi to proszę pisać"
Niestety nie wiem jak zweryfikować.

Mam natomiast pytanie, które już kiedyś zadałem, ale bez odzewu. Czy są tutaj na forum osoby, które zajmują się konfiguracją QNAP'ów od A do Z by wykorzystać ich potencjał i dostosować do potrzeb? Obawiam się, że sprzęt za grubą kasę służy tylko do prostego przechowywania plików bez wyraźnej ochrony przy jakiś problemach.
 
Hi
Ja mam fortigate w robocie 60E, mam qnap TS-431P tak kupiliśmy dla draki, w Onap-ie za bardzo nie ma co konfigurować, przejrzysty i intuicyjny interface, żeby wszystko hulało trzeba odpowiednio w fortinecie po przepuszczać w policach.

pozdrawiam