Pomoc Filmy o tych samych tytułach jak rozdzielić

masqar

Entry Technician
Q Associate
3 Luty 2010
88
14
8
Kraków (Myślenice), (Londyn)
QNAP
TS-x69 Pro
Ethernet
1 GbE
Witam,

Nie znalazłem tutaj rozwiązania z filmami o tych samych tytułach, a wydanych w innych latach. Na przykład film Blade Runner z 1982 roku, który jest w katalogu 1982 i film Blade Runner 2049 z 2017 roku Plex uznaje jako duplikat i łączy je jako jeden film. Jak wejdę do katalogi 2017 to pojawia mi się Blade Runner z 1982 roku. Następnie poprawnie zaindeksuję ten film na 2017 rok i jest ok... dopóki nie wejdę do katalogu 1982 i co widzę? Blade Runner 2049 z 2017 i tak w koło Macieju...
Ze wszystkimi filmami o tych lub podobnych tytułach jest ten sam problem (podobnie jest z kodi, ale to inny temat...).

Moje pytanie grzmi: Jak wyłączyć w ustawieniach to cholerstwo aby mi nie scalało te same tytuły w jeden film?

Przydała by się jakaś poprawka w tej aplikacji aby rozpoznawała, gdzie film (nazwa katalogu jako rok) indeksowała pod ten rok, a nie na widzi mi się, bo tak się jej podoba, a na końcu każdego tutułu filmu pliku nie widzi mi się dopisywania roku (choć pewnie by to nic nie dało)... bo dodawać rok do każdej nazwy pliku w gąszczu n-tysięcy filmów nie idzie w grę xD

Katalog - Storm of the Century (1999) {imdb-tt0135659}. A odcinki Storm of the Century (1999) S01E01 {imdb-tt0135659}. I wrzuć do seriali a nie filmów.
No właśnie zmyliło mnie to, że ten serial to film, bo go mam jako jeden plik, który trwa ponad 4 godziny. Widocznie odcinki ktoś połączył w jedną całość.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Jak są dwa RÓŻNE filmy o tym samym tytule z tego samego roku (a są takie), a PLEX widzi je jako dubel, to wycinam chwilowo ten dobry. Wtedy temu co został robię "ręczne dopasowanie", na końcu zostaje wklejenie do kalalogu z powrotem tej dobrze indeksowanej wersji.
Nie trzeba tak robić. Plex ma opcję rozdziel, pojawia się dwa filmy o tym samym tytule i jednemu z nich wystarczy poprawić przyporządkowanie.

Użytkownicy znaleźli tą stronę używając tych słów:

1. emby
  2. radarr
  3. Plex
  4. nie widzę folderów
  5. kodi
  6. plex media