Produkty, których dotyczy
Scenariusz
Mam klaster wysokiej dostępności (HA) i próbowałem użyć funkcji tworzenia kopii zapasowych i przywracania systemu w Control Panel. Nie udało mi się przywrócić nazwy serwera i numeru portu i chciałbym dowiedzieć się o innych ograniczeniach lub środkach ostrożności.
Ograniczenia i najlepsze praktyki
Aby zapewnić stabilność systemu i zapobiec problemom, obowiązują następujące ograniczenia podczas przywracania ustawień systemowych do klastra HA lub z klastra HA do samodzielnego serwera NAS.
Przywracanie ustawień systemowych do klastra HA
Dalsze informacje
- QuTS hero h5.3.0 i nowsze
- Control Panel
- High Availability Manager
Scenariusz
Mam klaster wysokiej dostępności (HA) i próbowałem użyć funkcji tworzenia kopii zapasowych i przywracania systemu w Control Panel. Nie udało mi się przywrócić nazwy serwera i numeru portu i chciałbym dowiedzieć się o innych ograniczeniach lub środkach ostrożności.
Ograniczenia i najlepsze praktyki
Aby zapewnić stabilność systemu i zapobiec problemom, obowiązują następujące ograniczenia podczas przywracania ustawień systemowych do klastra HA lub z klastra HA do samodzielnego serwera NAS.
Przywracanie ustawień systemowych do klastra HA
- Nazwa serwera (nazwa hosta klastra) i numer portu w klastrze HA nie mogą zostać zmienione.
Przed przywróceniem upewnij się, że nazwa serwera i numer portu w pliku konfiguracji kopii zapasowej odpowiadają tym aktualnie używanym przez klaster HA.WskazówkaMożesz ręcznie edytować numer portu swojego klastra HA w Control Panel > System > General Settings > System Administration. - Ustawienia sieciowe nie są uwzględniane w procesie przywracania.
Ma to na celu zapobieganie problemom z połączeniem HA. Możesz ręcznie edytować ustawienia sieciowe po przywróceniu. - Można przywrócić tylko foldery współdzielone, które już istnieją w klastrze HA.
Aby przywrócić folder współdzielony, upewnij się, że klaster HA ma odpowiadający folder współdzielony z tą samą ścieżką. - Musi zostać zachowana bieżąca wersja aplikacji High Availability Manager.
Na stronie Apps kreatora Restore System Settings wybierz „Zachowaj bieżącą wersję” dla High Availability Manager.
- Chociaż możesz przywrócić aplikację High Availability Manager (do wersji oryginalnej lub najnowszej dostępnej), ustawienia konfiguracji HA nie zostaną przywrócone.
- System automatycznie użyje nazwy hosta klastra HA z pliku konfiguracyjnego jako nazwy serwera.
- Jeśli folder współdzielony „Web” nie istnieje na docelowym serwerze NAS, folder współdzielony nie zostanie automatycznie utworzony, a serwer WWW nie będzie działał prawidłowo.
- Aby upewnić się, że serwer WWW działa prawidłowo, ręcznie wyłącz, a następnie ponownie włącz serwer WWW:
- Przejdź do Control Panel > Applications > Web Server.
- Odznacz Enable Web Server i kliknij Apply.
- Zaznacz ponownie Enable Web Server i kliknij Apply.
Dalsze informacje