Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Goldman

15 Listopad 2017
3
0
5
Odznaki
6
QNAP
TS-x53
Ethernet
802.11ac (Wi-Fi 5)
Poz.
0

>
Witam użytkowników forum,
Użytkuję QNAP 253a a w tym aplikacje monitoringu kamer (Surveillance Station) którą z konfigurowałem i ciszyłem się jej pracą. Dzisiaj chciałem zalogować się do tej aplikacji i okazało się że mam tylko zapisane hasło a nie mam nazwy użytkownika. Próbowałem różnych nazw z prawidłowym hasłem ale nie mogłem sie zalogować. Proszę o udzielenie pomocy jak mogę się zalogować do tej aplikacji (zresetować użytkownika)​

Wersja oprogramowania Firmware: x.x.x Build 20YYMMDD
Model serwera: QNAP 253a

Rozwiązanie
Reset zostawiłem jako ostateczność i udało się. W trakcie "kombinacji" zastosowałem hasło logowania do NASA i ...zalogowałem się do Surveillance mimo że na 100% miałem poprzednio inne hasło do tej aplikacji. Domyślam się że problem pojawił się przy kolejnych upgrade systemu. Suma sumarum problem rozwiązany, podziękowanie za wsparcie.
Dzięki za szybką reakcję, co do problemu to dalej istnieje. W panelu sterowania mam tylko jednego użytkownika (aminstratora) i taką nazwę podawałem z prawidłowym hasłem ale dalej mam komunikat o niepoprawnym użytkowniku lub haśle w Surveillance. Natomiast z tą nazwą użytkownika nie mam problemu logowania sie do NAS.

Reset zostawiłem jako ostateczność i udało się. W trakcie "kombinacji" zastosowałem hasło logowania do NASA i ...zalogowałem się do Surveillance mimo że na 100% miałem poprzednio inne hasło do tej aplikacji. Domyślam się że problem pojawił się przy kolejnych upgrade systemu. Suma sumarum problem rozwiązany, podziękowanie za wsparcie.

Status
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.